Emlékeztek még gyerekkorotok játékautóira, amiket pedállal vagy lábbal kellett hajtani? Az elektromos változatokról a nyolcvanas évek apróságai (köztük én is) még csak nem is álmodhattak, hiszen azt sem tudtuk, hogy létezik olyan. Mikor aztán a ’90-es években egyre jobban elterjedtek az akkumulátoros, fröccsöntött gyerekautók, akkor már rég késő volt. Sóvárogva néztük a szomszéd kisfiút, ahogy a járdán hasít szülinapi ajándékával, mi pedig sajnos már rég kinőttük ezeket. Az élet kemény…
A brit John Bitmead azonban nem hagyta annyiban a dolgot, épített magának egy felnőtt méretre szabott játékautót, az úgynevezett “Cozy Coupe” kisautók mintájára, azonban ezt a változatot nem lábbal kell hajtani.
Az megszállott autómániás Bitmead öt hónapot töltött a projekttel, ami 35 000 fontjába került (13 millió forint). Míg az eredetit pedálok segítségével kell mozgásra bírni a gyerekeknek, a felnőtt változatban egy 800 köbcentis motor figyel, ami 17 másodperc alatt küldi 100 km/órára a túlméretés gyerekszoba-szökevényt. 
“Akármerre közlekedünk a járgánnyal, az emberek mindenhol mosolyognak, fényképeznek. Biztos vagyok benne, hogy eszükbe jut a gyerekkoruk. Egyszer felmerészkedtünk az autópályára is, na ott azért egy picit féltem” – mondja Mr. Bitmead.
A 48 éves férfinak testvére és legjobb barátja segített a Daewoo Matiz-alapokra épített színes kisautó megépítésében, amit nagyon szívesen bérbe adnának TV-műsorokhoz, filmekhez vagy fotózásokra, a befolyt összeget pedig jótékonysági célra ajánlanák fel.

Elvinnéd egy körre?

  • Simán, nagyon ötletes, tetszik42%
  • Persze, királyság! 20%
  • Mekkora gagyi már... én biztos, hogy nem11%
  • Bele nem ülnék 11%
  • Még csajozni is lehet vele szerintem :)11%
  • Igen, nagyon ari! 5%

Elvinnéd egy körre?