Traktorral bontotta le bátyja házát

Otthon volt a család

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.01.29. 06.00

Megdöbbentő véget ért egy családi belviszály Norvégiában: egy férfi részegen traktorra pattant, és darabokra szedte testvére otthonát. Utána furgonjával folytatta az ámokfutást, amelyet egy szerencsétlen félreértés robbantott ki.

Bergen városától délre, idilli környezetben állt az a csinos birtok, amelyet percek leforgása alatt tett lakhatatlan romhalmazzá egy ötvenhárom éves férfi. Egy mezőgazdasági munkagéppel esett neki a háznak, pozdorjává silányítva annak teljes homlokzatát, miközben saját bátyja és annak gyermekei az épületben tartózkodtak. 

Ezt követően nekihajtott a sértett traktorjának, mindkét járművet súlyosan megrongálva, majd átszállt saját furgonjába, és elhajtott. Nem jutott messze: a szomszédos Etne városában elsodorta az őt megállítani próbáló rendőrautót, majd egy benzinkúttól alig pár méterre felkent a korlátra egy étterem előtt parkoló Audit, amelyből percekkel korábban szálltak ki az utasok. 
A tavaly júliusban történt ámokfutást tárgyaló bíróság a napokban hozott ítéletet a meg nem nevezett elkövető ügyében. 
Ennek értelmében öt évre elvették a jogosítványát ittasan elkövetett közúti veszélyeztetés miatt. 
Ami a házat és a családot ért támadást illeti, a férfi 100, 80 és 50 ezer norvég korona (összesen 8,3 millió Ft) kártérítést köteles fizetni bátyjának, sógornőjének, illetve azok legidősebb fiának, akik a támadás idején a házban tartózkodtak. Velük a következő három évben nem érintkezhet. 
A ház helyreállításának költségét szintén teljes egészében a támadóra terhelte a család biztosító társasága: a bíróság 957 000 norvég koronában (34,6 millió Ft) határozta meg ennek összegét. Ezen kívül a férfi fogja kifizetni a biztosítás tízezer koronás (360 000 Ft) önrészét. 
Hogy a törlesztésre miből és mikor kerül sor, nem tudni, a következő tizennégy hónapot ugyanis rács mögött tölti az ámokfutó. 
A tudósítások szerint az eszetlen támadás hátterében egy félreértés állt: a férfi 2012-ben veszett össze bátyjával a családi birtokon álló öreg ház tulajdonjoga felett. A vita lezárásaként jégcsákánnyal támadt testvérére, amiért tíz év börtönre ítélték. Ez idő alatt testvére megnyerte az épület birtokjogáért indított polgári pert. Miután a támadó szabadlábra került, valakitől azt hallotta, hogy bátyja le karja bontatni az öreg házat – ez a pletyka robbantotta ki az életveszélyes ámokfutást, amelyben végül csak maga a támadó sérült meg könnyebben.

Kommentek

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak kár, hogy ez nem egy filmben történt.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.