Petárda tépte le a sofőr kézfejét

Tele volt robbanószerrel a terepjáró

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.01.27. 06.00

Szombaton hajnalban hangos robbanás zavarta meg egy Washington állambeli kertváros álmát. Mint később kiderült, sokkal rosszabbul is elsülhetett volna a dolog – szó szerint…

A hatvanegy éves Donald Wilkes január 25-én, szombaton hajnali egy órakor arra ébredt, hogy remeg a ház. Felébresztette családját, és kirohantak az utcára. Házuk előtt, a kert fakerítéséhez simulva egy füstölgő Jeep Wrangler állt, kitört ablakokkal, megrongálódott tetővel. Leszakadt a műszerfal, és csurom vér volt az utastér bal oldala. 

“Az egész utcát beborította a füst. Még járt a motor, így a fiam odaugrott, hogy leállítsa, nehogy meglógjon a sofőr – ekkor vette észre, hogy az illetőnek hiányzik az egyik kézfeje.” – mondta el a helyszínre érkező rendőröknek a férfi. “A 28-30 év körüli, erős testalkatú sofőr meg sem mozdult, csak ránézett a fiamra, és annyit mondott, ‘Istenem! Istenem!'” 
Wilkesék szorítókötést raktak a csonkra; a perceken belül a helyszínre érkező mentősök szerint ezzel megmentették a férfi életét. Később megtalálták a férfi kézfejét – félutcányira hevert a járda mellett, összeroncsolódva; a híradások nem számoltak be arról, hogy megkísérelhető-e a végtag visszavarrása.
Szemtanúk közvetlenül a baleset előtt fényes villanást láttak az autóban. Ez alapján a rendőrség kihívta a tűzszerészeket, akik több órán át kutattak az autóban, és számos további robbanószert hatástalanítottak. 
A hivatalos információk szerint a robbanást egy M-1000 jelzésű petárda okozta. Több internetes fórum tagjai szerint azonban ez képtelenség: ilyen pusztítást kizárólag valami komolyabb robbanószer, vélhetően illegális, házi készítésű eszköz okozhatott. 
A férfi egyelőre nem volt hajlandó megmondani, miért járt a kertvárosban a hajnali órán, robbanószerekkel felfegyverkezve, illetve miért gyújtotta meg vezetés közben a kis híján tragédiát okozó eszközt.

Kommentek

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.