Az aljas traffipax ellen tiltakozott, letartóztatták

Nyakatekert jogalkalmazás

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.01.19. 07.00

Egy texasi férfit bilincsben vittek el a rendőrök, mert egy sebességmérésre figyelmeztető táblát mutogatott az autósoknak. Az indoklás faramuci: jogtalan táblahasználattal vádolják.

Ron Martin mintegy tíz alkalommal tett panaszt lakóhelye, a Texas állambeli Frisco rendőrségén amiatt, hogy szerinte a rendőrök etikátlan és főleg veszélyes módon mérnek sebességet a helyi autópálya-szakaszon: “Beállnak a hirdetőtáblák mögé, kivilágítatlan motorkerékpárokkal mérnek a lemenő nappal szemben…” 

Egy idő után a férfi megelégelte a szélmalomharcot, és úgy döntött, saját kezébe veszi az ügyet. Táblagyártó vállalkozóként nem állt nehezére elkészíteni egy “Rendőrök az úton” feliratú táblát, amivel kiállt a kétszer három sávos autópálya középső elválasztó sávjára. 

Szavazás

Szokta figyelmeztetni autóstársait a traffipaxra?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...
A figyelmeztetés hatásosnak bizonyult: az autósok lelassítottak, sőt, néhányan ki is integettek a rejtőzködő rendőröknek. Ez felkeltette a gyanújukat; hamarosan megérkezett egy járőrkocsi, és Martint bilincsben vitték el, annak ellenére, hogy a texasi törvények nem tiltják a sebességmérésre történő figyelmeztetést (nem úgy, mint például Arizonában, ahol egy barátságos villogás is bajba sodorhatja az embert.) 
A rendőrök mégis jogszerűen jártak el: Texasban ugyanis külön engedély nélkül kizárólag magánterületen tarthatnak fel hirdetőtáblát az emberek. Ez esetben Martint “szendvicsembernek” tekintették, és ilyen formán letartóztatták. 
A férfi saját elmondása szerint egyetért a sebességméréssel, és örül a rendőri jelenlétnek, de nem ebben a formában. Állítja, hogy mivel nem üzleti vállalkozást hirdetett, csupán tájékoztatott, a rendőrség a szólásszabadsághoz való jogában korlátozta. Egy floridai bíróság egyébként ugyanerre a véleményre jutott egy 2012-es ügyben, de ez a legkevésbé sem kell, hogy befolyásolja a texasi hatóságokat.
Az október végén letartóztatott férfi ügyében előzetes meghallgatására ezen a héten került sor; a tárgyalást február végére tűzték ki.

Kommentek

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Ölében kisbabával vezetett egy nő, a videó miatt forrong a Facebook

A közösségi média mostanában kapta fel ezt a videót, és a vélemények megdöbbentően vegyesek.

Itt egy csokor tuskó, akik nem tudják, hogyan kell parkolni

Ha csak egy autós is meggondolja magát, már megérte.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

F1: Már jövőre jöhet a New Jersey-i futam?

Felpörögtek az események az USA-ban, három helyszínen is folyik a Forma-1-es futam előkészítése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.