Tömegkarambol egy halott puma miatt

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2014.01.06. 09.45

Pumát gázolt el egy autós Floridában, és miután kiérkeztek a rendőrök, több autó is egymásnak ütközött.

Az Egyesült Államokban, egy floridai autópályán pumagázoláshoz riasztották a rendőrséget, azonban sajnos sokkal nagyobb baj kerekedett az esetből, mert a nagymacskát elütő járművet, és a rendőrautót is ki kellett kerülniük az arra közlekedőknek. A kamionos már későn vette észre az “akadályokat”. 
A szerencsétlen helyen közlekedő pumát elütő sofőr hívta ki a rendőröket, akik pár perc alatt a helyszínre értek, hogy biztosítsák a terepet, de ezzel még nagyobb káoszt okoztak. Csak azután húzódtak le az útról, mikor már megtörtént a baj. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg komolyabban, az állatot kivéve.
A 2014-es évben ez volt az első regisztrált nagymacska, ami közúti baleset áldozata lett Amerikában. A Floridában élő, rokonainál kisebb testű “floridai párduc” néven ismert veszélyeztetett faj – ami a mocsaras erdőségekben tanyázik -, nem ritka, hogy kénytelen keresztülvágni az utakon, kitéve magát a gázolás veszélyének. Manapság mindössze körülbelül 160 példány maradt természetes élőhelyén.  
Ezek a nagymacskák valamikor az Egyesült Államok délkeleti részének egészén megtalálhatóak voltak, ám az emberi terjeszkedés korlátozta élőhelyüket, jelenleg főleg Florida délnyugati részén élnek.

Kommentek

  • PROVOCATOR

    Azért az autósok is elég balfaszok, hogy egy nyamvadt döglött puma miatt rendőrt hívnak, meg a belső sávban cammognak hússzal.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.