Öt gyerek rekedt a fagyos vízbe esett autóban

Csak hárman élték túl a traumát

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.25. 06.00

Saját és élettársa gyermekeit szállította az a fiatal nő, akinek az autója a múlt héten megcsúszott és egy tóba zuhant. Ő ki tudott mászni, de a gyerekeket már nem tudta kimenteni…

A huszonhárom éves Marion Guerrido (nyitóképünkön jobbra lent) múlt szerdán kora reggel munkába vitte élettársát, majd elindult, hogy kettejük közös gyermekét, illetve a pár korábbi kapcsolataiból származó, 5 és 7 éves gyermekeket óvodába, iskolába vigye. 

Negyed hét körül autója, egy 15 éves Pontiac szedán ismeretlen okokból megcsúszott, és a Minnesota állambeli Minneapolis külterületén az útról leszaladva egy 2-3 méter mély tóba zuhant. Az autó azonnal süllyedni kezdett a jéghideg vízben. A fiatalasszony kiszabadította magát, a gyerekeket azonban már nem tudta kimenteni a vízből, így azok az autóval együtt a felszín alá merültek. 
Egy közelben élő férfi figyelt fel a tó közepén, az elsüllyedt autó tetején álló, segítségért sikoltozó nőre. Azonnal hívta a mentőket, akik a tűzoltókkal együtt perceken belül a helyszínen voltak és a rendkívül nehéz körülmények ellenére, védőruha nélkül az autóhoz úszva kiemelték a gyermekeket a mélyből. 
A híradásból nem derül ki, de a körülményekből adódóan az autó ablaka vagy ajtaja alighanem nyitva volt, így a gyermekek vélhetően teljesen elmerültek a nulla fok közeli vízben. 
Mind az öt gyermeket eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol az orvosok erőfeszítései ellenére másnapra ketten (egy ötéves kislány és egy hétéves kisfiú; nyitóképünkön jobbra fent) életüket vesztették. 
Az anya csak ideiglenes jogosítvánnyal rendelkezett, nem lett volna szabad egy tapasztalt sofőr felügyelete nélkül vezetnie a gépkocsit.
Egyelőre nem tudni, ki tehető felelőssé a tragikus balesetért.

Kommentek

Már ezért is többet kell fizetniük az autósoknak

Az autósok 2016-ban átlagosan 78 000 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami közel 9 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (71 600 Ft).

Magyar pilóta a ralikrossz-világbajnokságban

2017-ben állandó magyar versenyzővel startol a ralikrossz-világbajnokság.

Drága a magyar üzemanyag, ennyiért adják a szomszédok

Szétnéztünk, hogy a szomszédos országokban mennyibe kerül az üzemanyag, és a müzlibe vágtuk a kanalat.

Melyik a legszebb 2017-es Forma-1-es autó? Szavazz!

Új idény, radikálisan új Forma-1-es autók – de melyik csapat volt a legügyesebb, már ami az esztétikát illeti?

Jön az ingyenes magyar KRESZ-vizsga

A tervek szerint ingyenessé teszik a KRESZ-vizsgát a diákok számára.

F1: Ki vezeti először az új autókat?

Ma délelőtt Barcelonában megkezdődik a 2017-es Forma-1-es idény első hivatalos tesztje, 10 csapat küld pályára új autót. Itt a hét beosztása.

Chevy Camaro ZL1 1LE: csak véletlenül kap rendszámot

Egyedi komponensekkel és hangolással tette versenypálya-kompatibilissé a Camaro eleve legsportosabb kivitelét a Chevrolet.

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.