Műanyag kisautón gurult a halálba a kisfiú

Szabályosan közlekedett a gázoló

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.20. 06.00

Szülei szeme láttára gyűrte maga alá egy teherautó azt a kétéves kisfiút, aki otthonuk előtt játszva kigurult az úttestre, egyenesen a közeledő jármű elé.


Azt gondolná az ember, ha egy békés kertváros félreeső, átmenő forgalom nélküli utcácskájában él, nem érheti semmi baj. Alighanem ebben a hitben költöztek Keanu Vang szülei is a kaliforniai Stocktonba, most mégis egy értelmetlen baleset után gyászolják elhunyt gyermeküket. 

A kétéves Keanu barátaival játszott házuk előkertjében, amikor a lábbal hajtós kisautó, amin ült, elindult lefelé a garázsfeljárón. Mielőtt szülei utána iramodhattak volna, a piros műanyag játék kigurult az úttestre, egyenesen annak a fehér pick-upnak a kerekei alá, amely akkor fordult be az utcasarkon. 
Amint észlelte az ütközést, a sofőr azonnal fékezett, de ekkor már késő volt: Keanu a gyors orvosi ellátás és a kórházi beavatkozás ellenére sem élte túl a balesetet. 
A platós teherjármű a szemtanúk elmondása és a rendőrségi vizsgálatok szerint a megengedett sebességhatár alatt haladt, a későbbi ellenőrzés során a vezető szervezetében nem találtak alkoholt vagy kábítószert. A gázolást követően sokkos állapotba került sofőr saját bevallása szerint egyszerűen nem látta sem a gyermeket, sem a játékot, ami elé gurult. 
A vasárnap délután bekövetkezett tragédia kapcsán nincsenek új hírek; egyelőre nem tudni, milyen eljárást indítanak a vezető ellen. 

Szavazás

Mit lehet tenni az ilyen balesetek ellen?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

 • Guillotine

  Szerencsétlen gyerek.Isten nyugosztalja.
  A szülei biztos ,hogy nem figyeltek rá kellőképpen.
  A sofőr meg hogy látta volna a két méter magas pickupból a gyereket?
  Hiba a sebességhatár a józanság nem minden baleset kerülhető el.

 • TéGé2

  A szavazási lehetőségek között minden ostobaság megtalálható, csak pont a lényeg hiányzik: a vakokat ne engedjük vezetni.

  Aki a megengedett sebességgel haladva nem vesz észre egy ekkora, ennyire feltűnően piros mozgó tárgyat az csak vak lehet…vagy épp sms-ezett vezetés helyett.

 • Fogash73

  Kedves szerzők és műfordítók! Tanuljátok már meg végre, hogy a “pick-up truck” és a “lightweight truck” az NEM KAMION, NEM TEHERAUTÓ, hanm egyszerűen pickup. Amint az a fotókon is látszik!

  Az angolban a heavy duty truck a teherautó, a semi-truck vagy 18wheeler pedig a nyergesből és félpótból kamion.

 • sveqs

  Kedves Fogash73!

  Köszönjük az észrevételt! Megtisztelő, hogy olyan gyakran olvasod a vezess.hu-t, hogy visszatérő kifogásod van egy konkrét szóhasználattal kapcsolatban.

  A pick-up, bár elterjedt és mi is használjuk olykor, nem magyar szó, helyette a platós kisteherautó tűnik célszerűnek és helyesnek. Ami pedig elvezet a másik felvetéshez: a teherautó nem csak nehéz tehergépjármű lehet. A kamion az természetesen más, de egy pick-upot teherautónak nevezni nem csak hogy nem pontatlanság (hiszen teherszállításra szolgáló gépjármű), hanem előnyben részesítendő az angol szóval szemben.

  A cikkben szereplő balesetet okozó, első generációs Chevy Silverado light és heavy duty kivitelben egyaránt készült, a fotóról meg nem tudnám mondani, hogy ez melyik. Ezért a kisteherautó megnevezés ugrik. Marad a pick-up, vagy a teherautó. Esetleg hívhattuk volna haszonjárműnek, és akkor végképp nincs vita.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.