Fél napon át kutattak az autós testüregében

Rutin igazoltatásnak indult...

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.06. 16.27

Gyanúsan viselkedett egy autós, amikor egy közlekedési kihágás miatt igazoltatták a rendőrök. Kábítószert sejtettek nála, ezért alaposan átkutatták – kívül és belül. A végén semmit nem találtak.

David Eckert egy életre megtanult két dolgot. Az egyik, hogy a stop táblánál mindig meg kell állni. A másik, hogy igazoltatás közben viselkedjen lazán, természetesen…

Amikor az autóst néhány hónapja megállította egy új-mexikói járőr, mert megállás nélkül hajtott be egy védett kereszteződésbe, a rendőröknek feltűnt, hogy a férfi összeszorítja farpofáit. Gondolhattak volna akár arra is, hogy székelnie kell, de ők inkább kábítószerre gyanakodtak, és bevitték – egyenesen a közeli kórház belgyógyászatára. 
Az orvosok persze megtagadták a vizsgálatot, mivel nem találták etikusnak. Erre a rendőrök felpakolták Eckertet, és átmentek egy másik egészségügyi intézménybe, ahol szíves örömest segítségükre volt a személyzet. 

Ennél a kereszteződésnél kezdődött Mr. Eckert tortúrája

Ennél a kereszteződésnél kezdődött Mr. Eckert tortúrája


A következő 14 óra során a férfi megjárta a poklok poklát. 
Ezt az eljárást a biztonság kedvéért megismételték, az elejétől a végéig. Aztán ismét. Semmi.

Ezt egy újabb eredménytelen röntgenezés követte, majd új ötlete támadt az orvosoknak: Eckertet elaltatták, és vastagbéltükrözést végeztek rajta.

Amikor ez is eredménytelen volt, közölték vele, hogy felöltözhet és szabadon távozhat.

Az eset az év elején történt. A férfi mindvégig tagadta, hogy volna nála bármilyen tiltott anyag, illetve a vizsgálatsorozat egyetlen eleméhez sem adta hozzájárulását. Ez azért fontos, mert a vizsgálatot elrendelő végzés nem volt érvényes abban a megyében, ahol végül azokat elvégezték, és ha érvényes lett is volna, hatálya órákkal azelőtt lejárt, mint hogy befejezték a beavatkozásokat.

A férfi most beperelte nem csak a rendőrséget, de az érintett egészségügyi központot is, akik bizarr slusszpoénként a törvénytelen és etikátlan beavatkozás után még ki is számlázták neki a teljes procedúrát.

Kommentek

  • istvan66

    Nem csak a magyarember ganyé! Röhögni való nekünk: a Gyorskocsi elhíresült eseménye is ilyen volt és csak megörzésre átvett emberekkel. Magyarországban régen orvosból volt a legtöbb, mert mindenki tudott a másiknak tanácsot adni, ma a tanító vette át az elsőséget, de kezd hajrázni újból az orvos. “Minden jog fennteartva” személyiségek csináljanak maguknak kistestvért és Járjanak úgy Ők is! Megalázás, tönkretevés ötös. Mexikóban is foglalkozhatnának inkább azokkal kábszerlovagokkal, akik szabadon járkálnak és gyilkolásznak válogatás nélkül, ahelyett inkább a védtelent kínozzák. Valamiféle rokonságot vélek magyar-mexikói: nem hülyék, mert az erősebbnek nem mennek neki.

F1: Rosbergből filmszínész lesz?

A Forma-1 váratlanul visszavonult világbajnoka csendes karácsonyt tervez, de később akár filmszínészettel is megpróbálkozna. Tucatnyi utódot is szeretne.

Festővászon lett a városi törpeautó

Párbeszéd a festés és a formatervezés, a technológia és a művészet az alkotó és a Renault között: indiai származású francia képzőművész nézte festővászonnak a Renault legkisebb típusát.

Pazar fotókon a budapesti fényvillamos

Talán még soha nem készültek ennyire jó képek az ünnepi járatról. Nem csoda, hogy világhírű lett a fényvillamos.

Melyik a jobb zöld rendszámos luxus-SUV?

400 lóerő körül rendszerteljesítmény, kényeztető felszereltség és papíron 2 liter körüli átlagfogyasztás: az Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro vagy a Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD egyesíti hatékonyabban két világ előnyeit?

A nők vagy a férfiak cserélnek hamarabb gumit?

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.