Nem szolgálták ki őket, ámokfutásba kezdtek

Egy háztömbnyit száguldottak a járdán

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.11.03. 07.00

Két gyermeke mellett állva érte a halál azt a 32 éves bronxi férfit, akit egy zöld kisbusszal gázoltak el szombaton hajnalban. A támadók ölni akartak, de más valaki volt a célpont.

Alighanem egy italbolt tulajdonosát akarták megleckéztetni azok a fiatalok, akik tegnap hajnalban halálra gázoltak egy férfit New York Bronx kerületében. 

Derek Callender kétéves kislányával és kilencéves fiával otthonuk előtt álldogált, amikor az 1988-as évjáratú, sötétzöld Toyota Sienna fékezés nélkül közéjük rontott és elsodorta a 32 éves építőmunkást. 
Az autó utasai elrohantak a helyszínről. 
A feltételezések szerint a gázolók azonosak lehetnek azzal a négy vagy öt fiatalemberrel, akik a tragédia előtt egy-két órával alkoholt szerettek volna vásárolni egy közeli italboltban, ám annak tulajdonosa megtagadta a kiszolgálást, miután a fiatalok nem voltak hajlandóak megmutatni személyi igazolványukat, egyikük pedig kifejezetten furcsán viselkedett. 
Az ámokfutás közvetlenül éjfél után, szombaton hajnalban történt, amikor az italbolt bezárt. Alighanem ennek tulajdonosát szerették volna elgázolni, ám helyette egy kívülállót: a gyermekeivel és rokonaival a házuk előtt ácsorgó férfit találták el. 

Ezen a környéken történt az ámokfutás (kép: Google Maps).

A szemtanúk szerint az autó egy teljes háztömbnyit haladt a járdán. 
Egy biztonsági kamera felvette, amint nagy sebességgel végigszáguld a boltok előtt a kisbusz. Egy többtagú család, valamint egy idősebb kerékpáros férfi az utolsó pillanatban húzódott el az útjából. 
Az eseményeket további kamerák is rögzítették (ld. alább). Ezeken látható, amint az italboltból kisiető fiatalok beszállnak a kisbuszba, amely nagy gázzal megfordul, és tovaszáguld – az még nem egyértelmű, hogy az ámokfutás ekkor vagy valamivel később történt-e.
Az egyik gyanúsított, egy 22 éves fiatalember feladta magát a rendőrségen. A legutóbbi hírek szerint kihallgatása folyamatban van, de még nem történtek letartóztatások. Az áldozatnak, aki szomszédai és rokonai szerint kedves, segítőkész ember volt, hétfőn lett volna a 33. születésnapja. 
“Remélem, elkapják és megbüntetik azokat a gyáva férgeket, akik ezt tették a kisfiammal!” – zokogta az áldozat 51 éves édesanyja, Laverne Jacobs.
src=”http://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=wabc&section=&mediaId=9311291&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.