Pokoli lángok az utcai motorversenyen

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.31. 09.45

Durva baleset történt az Új-Zélandon megrendezett amatőr, utcai motorversenyen. Teljes szélességében lángba borították az utat.

Hatalmas balesetnek lehetünk szemtanúi, amit az Új-Zélandon megrendezett greymouthi utcai motorversenyen rögzített az egyik versenyző, Graham Boyd sisakkamerája, miközben Yamahájával keresztülhajt egy Ducatin.
Szerencsétlen helyzet volt, amit szinte lehetetlen lett volna elkerülni. Látszik, ahogy a Ducatin ülő motoros elveszti az irányítást a vas felett, és a 2008-as, 450-es Yamaha R6-os elé vágódik, az ütközés garantálható volt, Boyd gyakorlatilag kettévágta motorjával a Ducati tankját, is mindent beterített a benzin. 
Szinte azonnal lángra is kap a két motor, és az egész utcát tűzbe borítja a kiömlő üzemanyag. Szerencse, hogy éppen senki nem állt abban a kanyarban. Igaz, hogy amatőr kategóriás versenyről van szó, de a pályabíró helyében én inkább egy jó nagy poroltóval rohantam volna a motorokhoz, nem rádióval. Elvileg kellene lenni minden bírói posztnál tűzoltó készüléknek, de lehet, hogy én tudom rosszul. 
A későbbi Youtube-hozzászólásokból kiderül, hogy egyik versenyzőnek sem lett komoly baja, karcolásokkal megúszták az esetet, aminek ezek szerint nagyobb volt a füstje, mint a lángja. 

Kommentek

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Ölében kisbabával vezetett egy nő, a videó miatt forrong a Facebook

A közösségi média mostanában kapta fel ezt a videót, és a vélemények megdöbbentően vegyesek.

Itt egy csokor tuskó, akik nem tudják, hogyan kell parkolni

Ha csak egy autós is meggondolja magát, már megérte.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

Vettel: A Ferrari tavaly alapozta meg az idei sikert

Sebastian Vettel szerint a Ferrari számára győzelem nélkül véget ért 2016-os idény alapozta meg az idei feltámadást.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

F1: Brazília elvesztésével riogat Ecclestone

A Brazil Nagydíj szerződéshosszabbítási tárgyalásainak lebonyolításával megbízott Bernie Ecclestone nem túl bizakodó az interlagosi futam jövőjét illetően.

F1: Szocsitól mamuszban versenyez Vettel

Az Orosz Nagydíjtól Sebastian Vettel cipő helyett versenymamuszban ül a Ferrariba.

Új gumikat kaptak a koraszülöttmentők

Hét mentőautóra szerelték fel azokat a nyári gumikat, amelyeket az Abroncs Kereskedőház adományozott a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány számára.

Ismét csökken az üzemanyagok ára

A szerdai árcsökkentés után pénteken folytatódik az áresés a hazai benzinkutakon.

Soha nem látott új rendszer jöhet az autókba

A Continental egy olyan rendszer kifejlesztésén dolgozik, amely felismeri a különböző útviszonyokat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.