Koszos az autód? Használd ki!

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.18. 10.45

Bosszantó, ha napokig vagy akár hetekig, koszos autóval kell járni. Itt egy remek ötlet mit kezdjük az autónkkal, ha nincs kedvünk lemosni.


Biztos rajzolt már mindenki a karosszéria színét elfedő szürke mocsokba jóízű vigyort, vagy “mossad le” és “koszos” feliratokat. Ezek az alkotások egytől egyig tiszavirág életűek, mert egy röpke zápor és azonnal lefolyik az alkotásunk a földre, de ettől függetlenül én bírom az ilyesmit, még akkor is ha a saját autómra pingálja fel valaki a parkolóban.
Az azerbajdzsáni Raphael Veisov is azok közzé tartozik, akik imádnak autókra rajzolni, csak egy hangyányit magasabb szinten műveli ezt az egészet, mint mondjuk mi tennék egy bormámoros hajnalon, hazafelé baktatva. 
Veisov kizárólag az ujja és ecsetek segítségével munkálkodik, nagyon ügyelve arra, hogy még véletlenül de ejtsen kárt az autók fényezésében. Az mondjuk rejtély hogyan dolgozik , hogy csak véletlenszerűen kiszúrja az utcán a piszkos autókat és elkezd művészkedni? Esetleg előre lehet vele egyeztetni mondjuk e-mailen, hogy “a bevásárlóközpont parkolójában lesz a kocsim, ha arra jársz dolgozhatsz rajta bátran”, vagy nem tudom.
Viszont miután befejezte a fiatal művész a munkát, nem árt azonnal fotót vagy videót készíteni, mert elég egy nagyobb pocsolya, vagy hirtelen jött zivatar és azonnal semmivé foszlik a gyönyörű alkotás. 
Raphael Veisov viszont nem az első akit megihletett a művészet ezen ága, van az Egyesült Államokban is egy férfi, aki professzionális szintre emelte a koszba-rajzolást. 
Scott Wade-nek elég volt pihent aggyal félsivatagos, keményen poros útszakasz mellett lakni, és máris bekerülhetett az esti bulvárműsorba, fel a videómegosztókra, és az autók szélvédője okán, ide hozzánk a Vezess.hu-ra. 

Kommentek

  • Fabatka

    Én inkább elásnám magam ha hagynám így elkoszolódni az autómat !!!

  • LEDes Pisti

    Autó fényezőként biztosan állíthatom, hogy az apró porszemek szépen összekarcolják a fényezést. Szép alkotás után lehet majd polírozni. Nagy ötlet, de aztán jöhet a “Jó ötletnek tünt!” Drága fényezésnél ne probáljátok ki!

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.