Három ház udvarán hajtott át az autó

Rövidebb úton ment haza az idős hölgy

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.14. 06.00

Három úszómedencét került el milliméterekkel, és csak egy embert gázolt el az a nő, aki elvétett egy kanyart, és hátulról közelítette meg otthonát – két szomszédos ház udvarán keresztül

A dél-floridai Plantation eddig csak arról volt híres, hogy itt forgatták a Keresd a nőt! című vígjátékot. Mostantól a legfaramucibb hazajutás címe is ezt a nagyvárost illeti. 
A kétes rekordot regisztráló 64 éves hölgy kelet felé tartott a város Floridára jellemző, labirintusszerű úthálózatán (lent jobbra), amikor későbbi elmondása szerint rosszul vett be egy kanyart, és átszakította egy ház kerítését. 
Az autó centiméterekkel kerülte el az úszómedencét (a guminyomokat vizsgálva a helyszínelők később megállapították, hogy az egyik kerék átugrott a medence sarka fölött), majd átszakította a következő házzal határos léckerítést. 


Abban az udvarban pontosan telibe talált egy napozóágyat, és rajta egy, a Floridában még múlt pénteken, október 11-én délután öt óra körül is értékelhető napsütést élvező hölgyet, aki az ütközés erejétől a levegőbe repült, míg főhősünk Mercedese folytatta útját, immár hazafelé: a következő udvar, ahová berontott, ugyanis már a sajátja volt. 
Még annyi esze is volt az autónak, hogy zárt helyen parkoljon – igaz, a garázs helyett az idős nő fedett medencéje és a ház közötti kétméteres sávot választotta ki erre. Hogy ide hogyan tudott eljutni anélkül, hogy belezuhant volna a medencébe vagy súlyosan megrongálta volna a házat, kész rejtély: nyitóképünkön pirossal jelöltük a célba defektes kerekekkel megérkező autó valószínűsíthető útvonalát. (És mekkora mázlija volt a hölgynek, hogy az a hajó múlt pénteken nem állt az udvarban!) 
A 29 éves áldozatot és a 65 éves vezetőt egyaránt kórházba szállították. Előbbi állapotát időközben életveszélyesről kritikusra javították, jó esélye van a felépülésre.

Kommentek

 • Jozscsi

  Most akkor 64 vagy 65 éves volt a mama? Szerintem elég túlzás azt írni, hogy elvétett egy kanyart. Azonnal be kéne vonni a jogsiját, mert közveszélyes. Lehetett volna nagyobb baj is ebből. 65 évesen már tompa a reflex, gyenge a hallás és a látás is.

 • Szöcske

  Legalább nem kell köszönni a szomszédoknak egy ideig.

 • biyo

  Nem lehet,hogy csak hasmenése volt és ezért sietett haza a rövidebb úton?

 • kocogok

  Jozscsi- egyrészt eleve nem igaz az állításod, másrészt egyszer te is leszel annyi idős, akkor kiváncsi leszek, hogy mit fogsz böfizni, ha a korod miatt el akarnák venni a jogsidat…!

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Ölében kisbabával vezetett egy nő, a videó miatt forrong a Facebook

A közösségi média mostanában kapta fel ezt a videót, és a vélemények megdöbbentően vegyesek.

Eladja a Ducatit az Audi?

A hírek szerint a Volkswagen-csoport megkezdte az olasz sportmotor-márka eladásának előkészítését. A Ducati Ferdinand Piëch szíve csücske volt.

Alonso: A célba érés már nagy eredmény lenne

Fernando Alonso 2017-ben Forma-1-es versenyen még nem jutott el a kockás zászlóig, reméli, hogy a frissített Honda-motorral Szocsiban legalább a célba érés összejön végre.

Kémfelvételen a Škoda Yeti utódja

Karoq néven érkezik egy hónap múlva a második generációs kompakt Škoda SUV. Csehországban lefilmezték egy prototípusát.

Nem működik a Toyota stratégiája

A világ minden részén népszerűek a plug-in hibridek – mindenütt, kivéve Kínát. Az ázsiai ország miatt a Toyota kénytelen lesz újragondolni stratégiáját.

F1: Szocsiban annyi a kanyarlevágós trükknek

Az FIA fekvőrendőröket szereltetett fel a szocsi pálya 2. kanyarjának bukóterébe, mostantól nem lehet ügyeskedni.

Rekordévet zárt a Mercedes Magyarországon

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly közel 190 ezer gépkocsit gyártott Kecskeméten, 3,8 százalékkal többet, mint 2015-ben.

F1: Az Orosz Nagydíj legütősebb balesetei – videó

A Forma-1-es Orosz Nagydíjat csak 2014 óta rendezik, de a szocsi helyszín három év alatt is produkált jó néhány húzós esetet.

Pars Krisztián autóját csúnyán összetörte a szerelője, nem lennénk a helyében

A sofőr és feltételezett utasa elszaladt a helyszínről. Mint kiderült, az autó az ismert sportolóé, Pars Krisztiáné, aki javítás miatt hagyta autóját a szerelőnél.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Azért még az Ikarus az úr

Megannyi vadonatúj, luxus és kevésbé luxus kivitelű buszok között még mindig egy Ikarus a sztár. A zsámbéki Busexpón jártunk.

F1: Te jó ég, hát ezért olyan rossz a Honda-motor!

Így már minden világos, de ezzel a mindent megmagyarázó rajzzal hamarabb is elő lehetett volna állni!

Eszement adóra kényszerítenék a Forma-1-et

Az indiai legfelső bíróság úgy döntött, hogy a Forma-1-nek adót kell fizetnie a 2011-2013-ig rendezett három helyi futam után.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.