Életbiztosításáért borította fiára az autót

Öt év után vallott a gyanúsított

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.11. 06.00

Gyászoló apa vagy hidegvérű gyilkos? Karl Karlsen szándékosan zúzta halálra teherautójával saját fiát, hogy felvehesse annak nagy összegű életbiztosítását – legalábbis ezt állítja az ügyészség.

Már követni sem lehet, annyiféle változatban mondta el a 2008-as tragédia történetét Karl Karlsen, a most 52 éves gyanúsított.

Annyi bizonyos, hogy amikor Karl és második felesége azon a napon visszatértek egy temetésről, holtan találták a garázsban a férfi első házasságából származó fiát. Levi Karlsen azért érkezett apjáék házába aznap reggel, hogy segítsen megszerelni annak kisteherautóját. Minden jel arra utalt, hogy a megemelt jármű megbillent, és rázuhant az alatta fekvő huszonéves fiatalemberre. 
A család felvette a fiú után járó életbiztosítást, és megpróbálták túltenni magukat a tragédián. 
Négy évvel később azonban a feleség, Cindy véletlenül rájött, hogy férje rá is életbiztosítást kötött, méghozzá 1,2 millió dollár értékben. Tudva, hogy annak idején, 1991-ben Levi édesanyja gyanús körülmények között, egy tűzvészben lelte halálát, és hogy utána is, akárcsak a fia után, nagy összegű életbiztosítás ütötte Karl markát, azonnal igent mondott arra a rendőrségi kérésre, hogy segítsen lebuktatni (ekkor már volt) férjét. 

Karlsen az első felesége (kis képen) után kapott életbiztosításból vette meg azt a birtokot, ahol végül fia is életét vesztette.

Krimibe illő módon mikrofont szereltek az asszonyra; a kávéházban, ahová találkozót szerveztek, nyüzsögtek a civil ruhás detektívek. Az igazságot tudni akaró asszony kérdéseire a férfi csupán annyit ismert be, kihasználta a lehetőséget, amikor fiára ráesett a súlyos jármű, ez is elég volt azonban ahhoz, hogy letartóztassák. 
Tíz órán át vallatták, és bár ez idő alatt a történetet számtalan variációban adta elő, annyi bizonyosnak tűnik, hogy ő maga billentette le az emelőről és lökte fiára az autót (állítása szerint véletlenül, amikor behajolt az autóba, hogy elmozdítsa a váltókart), azt pedig egyenesen elismerte, hogy bár megtehette volna, mégsem emelte fel újra az autót, hogy kihúzza alóla egyébként is légzési nehézségekkel küszködő gyermekét; ehelyett kisétált a garázsból, beült az autójába, és szó nélkül elment otthonról feleségével, hátrahagyva haldokló gyermekét. 
Karlsen ügyvédjei most azon igyekeznek, hogy a feleségével folytatott párbeszéd hangfelvételét ne fogadja el bizonyítékként a bíróság: attól félnek, ha az esküdtek a vádlott saját szájából hallják, hogy nem tett semmit fia megmentéséért, azonnal a siralomházba küldik védencüket.

Kommentek

 • Jozscsi

  Ott dögöljön meg a sitten!

 • montsenior 10

  Legjobb hely számára valóban a siralomház lenne .Ilyenre csak azt lehet mondani szánalmas féreg.

 • menőmanó

  Nekem is ilyen hasonlatok jutottak eszembe, hogy ez nem is ember hanem egy állat. Aztán eszembe jutott, hogy még a legundorítóbb állat sem vetekedhet egy emberi lény gonoszságával.
  Ilyen kegyetlen, lelkiismeretlen, számító, érzelmek nélküli, csak a maga hasznát leső csak egy emberi lény lehet, akit azonnal likvidálni kéne.

 • Ambrus Gergely

  szerencsétlen gyerek mit érezhetett abban a pár percben amig haldoklott, az apja meg otthagyta…
  az élet megbosszulja az ilyet úgy is

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.