Életbiztosításáért borította fiára az autót

Öt év után vallott a gyanúsított

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.11. 06.00

Gyászoló apa vagy hidegvérű gyilkos? Karl Karlsen szándékosan zúzta halálra teherautójával saját fiát, hogy felvehesse annak nagy összegű életbiztosítását – legalábbis ezt állítja az ügyészség.

Már követni sem lehet, annyiféle változatban mondta el a 2008-as tragédia történetét Karl Karlsen, a most 52 éves gyanúsított.

Annyi bizonyos, hogy amikor Karl és második felesége azon a napon visszatértek egy temetésről, holtan találták a garázsban a férfi első házasságából származó fiát. Levi Karlsen azért érkezett apjáék házába aznap reggel, hogy segítsen megszerelni annak kisteherautóját. Minden jel arra utalt, hogy a megemelt jármű megbillent, és rázuhant az alatta fekvő huszonéves fiatalemberre. 
A család felvette a fiú után járó életbiztosítást, és megpróbálták túltenni magukat a tragédián. 
Négy évvel később azonban a feleség, Cindy véletlenül rájött, hogy férje rá is életbiztosítást kötött, méghozzá 1,2 millió dollár értékben. Tudva, hogy annak idején, 1991-ben Levi édesanyja gyanús körülmények között, egy tűzvészben lelte halálát, és hogy utána is, akárcsak a fia után, nagy összegű életbiztosítás ütötte Karl markát, azonnal igent mondott arra a rendőrségi kérésre, hogy segítsen lebuktatni (ekkor már volt) férjét. 

Karlsen az első felesége (kis képen) után kapott életbiztosításból vette meg azt a birtokot, ahol végül fia is életét vesztette.

Krimibe illő módon mikrofont szereltek az asszonyra; a kávéházban, ahová találkozót szerveztek, nyüzsögtek a civil ruhás detektívek. Az igazságot tudni akaró asszony kérdéseire a férfi csupán annyit ismert be, kihasználta a lehetőséget, amikor fiára ráesett a súlyos jármű, ez is elég volt azonban ahhoz, hogy letartóztassák. 
Tíz órán át vallatták, és bár ez idő alatt a történetet számtalan variációban adta elő, annyi bizonyosnak tűnik, hogy ő maga billentette le az emelőről és lökte fiára az autót (állítása szerint véletlenül, amikor behajolt az autóba, hogy elmozdítsa a váltókart), azt pedig egyenesen elismerte, hogy bár megtehette volna, mégsem emelte fel újra az autót, hogy kihúzza alóla egyébként is légzési nehézségekkel küszködő gyermekét; ehelyett kisétált a garázsból, beült az autójába, és szó nélkül elment otthonról feleségével, hátrahagyva haldokló gyermekét. 
Karlsen ügyvédjei most azon igyekeznek, hogy a feleségével folytatott párbeszéd hangfelvételét ne fogadja el bizonyítékként a bíróság: attól félnek, ha az esküdtek a vádlott saját szájából hallják, hogy nem tett semmit fia megmentéséért, azonnal a siralomházba küldik védencüket.

Kommentek

 • Jozscsi

  Ott dögöljön meg a sitten!

 • montsenior 10

  Legjobb hely számára valóban a siralomház lenne .Ilyenre csak azt lehet mondani szánalmas féreg.

 • menőmanó

  Nekem is ilyen hasonlatok jutottak eszembe, hogy ez nem is ember hanem egy állat. Aztán eszembe jutott, hogy még a legundorítóbb állat sem vetekedhet egy emberi lény gonoszságával.
  Ilyen kegyetlen, lelkiismeretlen, számító, érzelmek nélküli, csak a maga hasznát leső csak egy emberi lény lehet, akit azonnal likvidálni kéne.

 • Ambrus Gergely

  szerencsétlen gyerek mit érezhetett abban a pár percben amig haldoklott, az apja meg otthagyta…
  az élet megbosszulja az ilyet úgy is

A Ferrari nem ad el több Forma-1-es autót

A Ferrari a 2014-es modellévtől már nem adja el régi Forma-1-es autóit a veteránprogramjában.

Elektromos buszokkal járhatnak iskolába a gyerekek

Egy kanadai cégnek köszönhetően immáron a gyereknek sem kell füstokádó buszokon utazni.

Kisiklott egy vonat, 120 BMW ment a levesbe

Az összes autó totálkárosra tört, markolóval szedték őket össze.

Mazda3: nem csak szép, okos is

Látszólag alig változott, technológiailag azonban sok újdonságot hordoz a Mazda3 megújult változata. Kipróbáltuk a Golf japán konkurensét.

F1: A miniszter sem tudott az új Francia Nagydíjról

Hétfőn hivatalossá vált, hogy 2018-ban visszatér a versenynaptárba a Francia Nagydíj. Még a sportminiszter sem tudott a dologról.

Ingyen tankolás bevásárlás mellé: itt teheted meg

Két fővárosi áruházánál épített ki elektromosautó-töltőállomást a Lidl.

F1: A Red Bull kitart szuperautós partnere mellett

Jól működik az Aston Martin és a Red Bull együttműködése, erre tekintettel gyorsan meg is hosszabbították a felek.

F1: Alonsót sem zárja ki a Mercedes-főnök

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint mindenképpen meg kell fontolniuk a mclarenes Fernando Alonsót is Nico Rosberg lehetséges utódjaként. Pascal Wehrlein előléptetése messze nem garantált.

F1: A Mercedes leigazolja a kis Schumachert?

Német sajtóértesülés szerint a hétszeres világbajnok Michael Shumacher fia, Mick hamarosan bekerül a Mercedes Forma-1-es istállójába.

F1: Mindkét pilótáját elveszítheti a Ferrari

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nem zárja ki, hogy 2018-ban már Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen sem lesz a csapatnál.

Vérlázító pofátlanság az útdíjszolgáltatónál

Egy kiszivárgott levelezés szerint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. csak azért engedett el egy büntetést, mert a szabálytalankodó testvére a cégnél dolgozik.

Rákaptak a magyarok a villanyautókra

Az állami támogatás nyomán megnőtt az érdeklődés az elektromos autók iránt, de idén várhatóan már nem sok, támogatással vásárolt autót helyeznek üzembe.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.