Pofátlanul, utcán árulta a hamis Lamborghinit

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.10. 12.00

A borzasztóra sikeredett replikát, átszámítva 3,5 millió forintért szerette volna eladni a kínai férfi, de a rendőrök lekapcsolták.

Láthattuk már méregdrága autók másolatait saját használatra gyártva, vagy bűnszervezetben történő forgalmazásban, de olyat, amit a kínai úriember elkövetett, még nem. Túlságosan nem gondolta át a dolgot, mikor Hyundai gyártmányú autóját a híres olasz, bikás márka egyik modelljévé fabrikálta és megpróbálta az utcán eladni. 
A Jangce partján fekvő Csungking városában élő Leng úr fogta Hyundai Coupéját, amit Lamborghini Aventadorrá “varázsolt”, teleragasztotta “eladó” feliratokkal és kiállt vele a város egyik forgalmas sétálóutcájába. A donor autóra az átalakításokkal együtt összesen 32 ezer jüant költött (1,15 millió forintot), és a barátaival rakta össze pár hónap alatt. 
A borzasztóra sikeredett replikát 98 ezer jüanért (3,5 millió forint) szerette volna eladni a férfi, a szélvédőre kiírt telefonszám alapján pedig a rendőrségnek nem volt nehéz felkutatni őt. Viszont egész érdekes módon gondolkozik a kínai hatóság az esetről. 
Végül három okból 800 jüan (28 500 forint) pénzbírságra és 12 büntetőpontra büntették. Először is azért, mert a feliratokon Lamborghiniként hirdette a Hyundait, félrevezetve az érdeklődőket, másrészt Kínában használt autót csak cégeken keresztül lehet értékesíteni, magánszemély nem tehet ilyet. Azzal semmi probléma nem volt, hogy a Lamborghini márka típusait koppintotta le, és még azért se kellett extra szállítási költséget fizetnie Leng úrnak, hogy az alacsony hasmagasságú autót csak a második, a rendőrség által hívott autómentő tudta elszállítani. 
Harmadszor pedig azért kapott büntetést, mert az autón nem volt rendszám, ugyanis pár nappal az eset előtt bevonták, tehát az, hogy az autó a sétálóutcába került, azt jelenti, hogy biztosítás nélkül közlekedtek vele. A rendőrségnek szállításról szóló számlát nem tudott mutatni, ezért feltételezhető, hogy a replika Lamborghini a lábán érkezett a helyszínre.

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.