Ha ilyen áll az udvaron, menekülnek a betörők

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.08. 11.45

Ilyen robot az udvar egyik sarkában, és nincs az a besurranó tolvaj, aki ne menekülne fejvesztve, mikor vörösen izzó fényekkel beindul a masina.

Ilyen remekül kivitelezett, felfegyverzett lépegetőt csak filmekben láttam eddig, ott is csak a jobbakban voltak ennyire részletesek. Mint például a Mátrix befejező epizódjában vagy az Avatarban. Ha esetleg nem tudod, mire gondolok, sebaj, máris itt vannak a képek. 

Mátrix-Forradalmak harci lépegetői

Az Avatarban szerepet kapó személyi, harci-robot

De hazudtam az előbb, mert van egy klasszikus PC-játék, a MechWarrior (több részt is kiadtak belőle, ha jól tudom, már készül az online harctér is) amiben hasonló “robotokat” irányíthatunk. Mit nem adtam volna gyerekkoromban, ha egy ilyen ultramodern protézis (Tony Stark nevezte így a Vasember-páncélt a második részben) állt volna az udvaron csak arra várva, hogy minden nap megsétáltassam. Tudjátok mit, még ma is örülnék neki, és tudom, hogy ti is.
Van azonban egy eddig ismeretlen ember, aki megépítette magának az álmát. Nem használt hozzá űrtechnológiát, még csak a jövőbe sem utazott a tervekért. Fogott egy öreg Nissan kisteherautót, egyéb szeméttelepre szánt fémhulladékot, és megépítette a több mint 3,5 méter magas lépegetőt, teljes fegyverzettel – persze nem élesek (remélhetőleg). Emberünk nagyon ráérhetett, hiszen csupán egy hónapra volt szüksége a projekt kivitelezésére. 
Az tuti, hogy ha ilyen áll az egyik sarokban az udvaron, nincs az a besurranó tolvaj, aki ne menekülne fejvesztve, amikor vörösen izzó LED-ekkel beindul a masina. Azonban én találtam még egy ennél is vadabb dolgot, ami sokkal hasznosabb, mint a legspécibb kamerás riasztórendszer, és hússal sem lehet elcsábítani, mint a legtöbb kutyát. 
Íme a Guinness rekordok könyvébe frissen bekerült tűzokádó sárkány, ami hivatalosan is a világ legnagyobb közlekedő robotja. A német Zollner Elektronik AG által készített élethű robotsárkány 11 tonnát nyom, 15 méter hosszú, szárnyainak fesztávolsága pedig 12 méter. A hatalmas szörny négy lábán saját maga közlekedik, tüzet okád, arckifejezései vannak, és ha kell, vérzik is. Erre szükség is van, hiszen főleg színi előadásokon használják, a “Furthi Sárkányölő” darab főszereplője. 

Kommentek

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Ilyen, amikor bosszút áll egy fa

Sivatag, közel-kelet, és egy útban lévő fatuskó. Utóbbit mifelénk is szokás autóval kirángatni, de mielőtt valaki neki állna a telken, nézze meg az alábbi videót.

Hány autómárkát ismersz fel 60 másodperc alatt?

Az egyik legötletesebb kvíz, amit mostanában láttunk. Nem hagy túl sok időt gondolkozni, de nem is baj, ettől olyan jó.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

Szégyen, ebből nagy baj lesz Vitézy szerint

Szégyen, lépkedünk vissza az időben – állítja Vitézy Dávid volt BKK-vezér egy óbudai buszsáv megszüntetéséről. Szerinte Budapest távolabbi pontjai is megérzik majd a rossz döntés következményeit egészen Kőbányáig.

Csodaszép buszt vásárolt a BKV

Internetes hirdetés útján vásárolt 35 millió forintért ritka Ikarus 630-ast a BKV – írja a Blikk.

Arab uralkodónak öltözött Felipe Massa

Royal Family Massah – írta a családjáról készült fotó alá a brazil Forma-1-es pilóta.

Jelentős forgalomkorlátozások Budapesten

A kerékpáros közlekedésre hívja fel a figyelmet minden évben az I Bike nevű hatalmas bringás felvonulás, amely minden évben megbénítja útvonala mentén az autós közlekedést.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.