Menet közben bomlik a Lada

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.10.02. 11.15

A Lada fiatal generációi már közel sem olyanok, mint a jó öreg Zsigulik. A videón menet közben hullik szét egy VAZ 2112-es.

A VAZ 2112-es (vagy Lada 112) kódjelű orosz vas nem örvend olyan népszerűségnek a Ladák között, mint a 2103 vagy 2105, de azért bele lehet botlani egy-két darabba itthon is. Ez már az AvtoVAZ gyár teljesen más generációja, ők is érezték, hogy a szocializmusnak rég vége, valami új kell. A gyártó próbált megfelelni az európai elvárásoknak és a divatnak, de sajnos nem fogadták kitörő lelkesedéssel a vásárlók a Lada 112-t. 
Az ötajtós, 5 sebességes manuális váltóval szerelt autó gyártását 2001-ben kezdték meg. A 2112-es modell soros 1500 köbcentis motort kapott, maximális teljesítménye 67 kilowatt, 90 lóerő. Mindez arra volt elég, hogy 12 másodperc alatt karcolja meg a 100 kilométer/órát. Fogyasztása nem sokban különbözik a Zsigulikétól, hiszen városban simán felszívott 10-12 litert. 
Sajnos ebbe az autóba már korántsem került annyi anyag, mint az őseibe, amit jól példáz ez a videó is, amelyen menet közben szakad ki a hátsó szélvédő. Persze nem biztos, hogy az anyagfáradás volt az ok, de én nem zárnám ki.

Kommentek

  • epipapi

    Mi az,hogy mentet közben?

  • istvan66

    A levegő nagyon erős tud lenni akár túlnyomás, akár ritkított formában. Ezt az autót úgy gyártják, mint nálunk anno a kenyeret: össze kell rakni az alkotókat és megsütni. Vagy nem egészen. Ha megnézzük az MZ motort, hobbista mérnökök gyártották, minden szadit elvégeztek rajta. A Zsigulit nagyon meggyúrták az elvtársak: hajtjuk, de nem gyondozzuk, akkor a RollsRoyce is feladja egy alkalommal. Ezek az újhullámos szakemberek azon görcsölnek, hogy kinek hány diplomája van, nem kellene inkább egyben a legjobbnak lenni? Talán nem rázná szét az alkotásukat a böhönye, ha szemben elhaladnak egymás mellett .

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.