600 éves házba csapódott egy Audi RS4

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.09.19. 11.00

Behajtott az RS4-es a nappaliba a falon keresztül, szerencsére csak a kutyák voltak odabent, és ők sem sérültek meg.

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy felbecsülhetetlen értékű, több száz éves házba belehajt egy autó, de ennek is be kellett következnie egyszer, hiszen véletlenek nincsenek, legalábbis szerintem. 
Az eset Nagy-Britanniában történt, Over Peoverben. Az ott lakó középkorú házaspár szerencsére nem tartózkodott a házban, mikor jött az Audi és szó szerint beállt a nappaliba. Andy és Karen Rattray rendkívül szomorúak a történtek miatt, hiszen házuk egy valódi műemlék volt. 
A ház eredeti tölgyfavázas épület, a falait vesszőből fonták és arra tapasztottak agyagból és földből kevert sarat. Ez az építkezési módszer hatezer éves múltú, egészen az újkőkorig követhető vissza. Idővel ebből a technikából fejlődött ki a vályogfal. A párnak egy évet kell várnia, mire a házat felújítják. Erre az időre egy helyi gazdától kaptak egy lakást a közelben.
Csodával határos módon az a három kutya sem sérült meg, amelyek a házban voltak, és az RS4-es vezetője sem, aki elmondta a rendőrségnek, hogy egy személyautó jött vele szemben az ő sávjában, és az ütközést elkerülendő félrerántotta a kormányt, ezért hajtott a házba. Egyébként az Audi pont azon az egyetlen helyen találta el a házat, ami téglából készült. Mintha csak tudták volna az építők, hogy ide megerősítés kell, nem elég a sár és a vesszőfonat.
A ház tulajdonosa azt mondta, hogy ezek után félve költöznek csak vissza a felújítás után, hiszen akár egy teherautó is lehetett volna az Audi helyében, és ha mindez akkor történik, mikor épp a házban vannak, még elképzelni is félelmetes. Ráadásul nem ez volt az első eset, hogy egy autó repült be az útról. Egy évvel ezelőtt egy jármű fejjel lefelé landolt az udvaron, és csak azért nem a házban végezte, mert egy másik autó az útját állta. 
Jogosan merülnek fel az alábbi kérdések: Biztos, hogy jó helyen van az a ház? Nem kellene valami védőkorlátot építeni arra az útszakaszra? Nem kéne elköltözni, és meghagyni múzeumnak a házat?
Úgy tűnik, az Audik szeretnek házakban landolni, idén márciusban történt egy hasonló eset, a nagy-britanniai Lowestoftban, ahol egy fiatal autós Audi TT-jével beszállt egy családi házba.

Kommentek

F1: Rosbergből filmszínész lesz?

A Forma-1 váratlanul visszavonult világbajnoka csendes karácsonyt tervez, de később akár filmszínészettel is megpróbálkozna. Tucatnyi utódot is szeretne.

Festővászon lett a városi törpeautó

Párbeszéd a festés és a formatervezés, a technológia és a művészet az alkotó és a Renault között: indiai származású francia képzőművész nézte festővászonnak a Renault legkisebb típusát.

Pazar fotókon a budapesti fényvillamos

Talán még soha nem készültek ennyire jó képek az ünnepi járatról. Nem csoda, hogy világhírű lett a fényvillamos.

Melyik a jobb zöld rendszámos luxus-SUV?

400 lóerő körül rendszerteljesítmény, kényeztető felszereltség és papíron 2 liter körüli átlagfogyasztás: az Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro vagy a Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD egyesíti hatékonyabban két világ előnyeit?

A nők vagy a férfiak cserélnek hamarabb gumit?

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.