400 km/óránál gyulladt ki a Lamborghini

Túl sok az a kétezer lóerő...

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.09.19. 18.30

Félelmetesen megy az Underground Racing 2000, igen, kettőezer lóerősre tuningolt Lamborghini Gallardo Superleggerája. Kár, hogy a hővédelmet a jelek szerint picit elméretezték az amerikai mesterek

Egy újabb videó, ami magáért beszél, de elbír némi kommentárt. Az Underground Racing elmebeteg tuningverdái régi ismerőseink, az észak-amerikai urak a nyers erő és a totális letámadás hívei. 

Ezersokszáz lóerős gépeik felfoghatatlan mértékű mechanikus igénybevételnek vannak kitéve, amit az esetek többségében bírnak is rendesen ? végtére is ezért kerülnek az autók annyiba, amennyibe. 
Ezúttal egy oroszországi gyorsulási versenyen állt rajthoz Superleggera, azaz könnyített Gallardo alapú istencsapásuk, hogy megmutassa, mire képes egy mérföldön 2005 lóerő. 
Nos, sokra: egész pontosan 402,68 km/órára
Amikor azonban már a pezsgőt készíthették volna a derék orosz fiatalok, váratlan fordulattal belobbant és lángba borult az autó fara. 
A tüzet végük megfékezték, a felszínen csupán némi korom és hólyagosodás utal arra, hogy kis híján lángok martalékává vált az iszonyatos teljesítményű autó. 
Ami nem derül ki, hogy a tüzet a kipufogórendszer túlmelegedése okozta, vagy a futam előtti üzemanyag-feltöltés során sikerült melléönteni néhány cseppet a drága versenybenzinből, amit a gázelvételkor kilövellő lángcsóva belobbantott. 
Akárhogy is, a pilóta/tulajdonos unott arca és nyegle vállvonogatása az egyetlen helyes magatartás ilyen esetben: akinek siránkoznia kell méregdrága, értelmetlenül erős (így eleve pusztulásra ítélt) autója esetleges elvesztése miatt, az nem érdemli meg, hogy ilyesfajta úri hívságokkal múlassa az időt.
Az alábbi linkeket böngészve azért úgy tűnik, nem annyira ritka eset, hogy egy Lamborghini túlhevüljön. Közeleg a tél, vannak ennek előnyei is.

Kommentek

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.