1,6 millió kilométer, mindez egy Porschéban

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.08.29. 14.00

Egy igazán megható történet egy emberről és autójáról, amit mások féltett kincsként garázsba zárva tartanak, Ő minden nap közlekedik vele.

Gyerekkorban mindenkinek volt egy álma arról, hogy milyen autót szeretne, ha felnő. Megpróbáltuk azt a lehető legtöbb módon bevonzani és mindenkivel tudatni. Lehet ez egy poszter a falon, az autóskártya egyik lapja kettéhajtva a zsebünkben vagy egy kivágott fénykép a magazinból. 
Sajnos azonban nagyon kevés embernek adatik meg, hogy felnőve álmai autójával közlekedjen nap mint nap. Nem úgy Guy Newmarknak, az Ő álma már 40 éve tart, hiszen egy 1964-es Porsche 356C boldog tulajdonosa, és már több mint másfél millió kilométert tett meg vele.
A mások által csak garázsban tartott és féltve őrzött kincset még Guy apja vásárolta meg a megjelenés évében , aki beleszeretett a megbízhatóságba és a stílusba. A 356-os azóta sem sokat pihent, az összesen megtett 1,6 millió kilométer alatt háromszor kellett felújítani a motort, 450 ezer kilométerenként. Kíváncsi lennék, melyik mai autó fog menni 450 ezret míg fel kell újítani a motorját, esetleg egy Porsche. 
A váltóhoz egészen 1,4 millió km-ig hozzá sem kellett nyúlni, akkor kicseréltek benne három csapágyat. 
A 75 lóerő kevésnek tűnhet, de mivel ez volt a legelső sorozatgyártású Porsche, így a maga idejében igen csak gyorsnak számított, pláne, hogy mindössze 934 kiló volt a súlya. Ez a példány a C jelű változat, amit 1966-ig gyártottak.
A tulajdonos úgy nyilatkozott, hogy szinte zavarja, mikor hazaérve be kell állnia a garázsba, legszívesebben mindig úton lenne a kék Porschéval. 

Kommentek

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.