Meghökkentő kínai szerkezetek

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.08.15. 13.15

Kína a kreatív találmányok hazája, ahol nem ismernek lehetetlent.

Kína a kíváncsi emberek legjobb táptalaja. Amennyiben szeretnél valami érdekeset vagy furcsát látni biztos, hogy nem vetődsz árnyékra, ha a népköztársaságban kezdesz kutakodni, hiszen csak Hongkongban majdnem 7 millió ember él, úgyhogy szép számmal akadnak közöttük, akik két csípős leves elfogyasztása közben valami kreatívabb produktumot is képesek előállítani, mint tornacipőt. 
Nézzük csak például a 65 éves Ding Shilu-t, aki saját kezűleg készített el egy repülőnek látszó tárgyat.
A képen éppen az látható, ahogyan a próbarepülésre készülnek az 5 méter hosszú, 4,5 méter széles motorokból és elektromos kerékpár alkatrészekből összerakott géppel. A projektet négy évvel ezelőtt kezdte el és összesen 327 dollárt (73 500 forintot) emésztett fel. 
Zhang Wuyi egy dupla üléses tengeralattjáróval lepte meg magát, amit először csak egy medencében próbált ki a Wuhen hajógyár mellett. 
A 37 éves Hubei tartományban élő farmer azért készítette el ezt a vízi járművet, hogy segítségére legyen a tengeri uborka betakarításban, amik 20-30 méterre a vízfelszín alatt találhatóak. A mini Nautilus 10 órát képes lent maradni. 
A pekingi földművelő Wu Yulu, egy robotot készített, amivel a környéken szokott közlekedik. Végül is ez is megoldás lehet, ha kímélni szeretnénk a lovakat vagy más igás jószágunkat. A férfi egyébként már 11 éve foglalkozik különböző robotok elkészítésével.
Egy nő utazik Li Yongli kínai feltaláló egykerekűjén. A találmányt először 2004 februárjában mutatták be a sajtónak. 
A Kínában élő Abulajon egy szennyvíztisztító telepen dolgozik, és egy évet töltött azzal, hogy elkészítse a 300 kilós, 4,3 méter magas motorkerékpárt. A hatalmas kerekekkel megáldott cirkáló 40 kilométeres óránkénti sebességre képes és 1300 dollárba (300 ezer forintba) került megvalósítani. 
Lei Zhiqian egy csónakbiciklin csapatta a Jangce egyik mellékágán 2010-ben. A kerékpár aljára nyolc üres tartály került és a hátsó kerekek küllőit lapátokra cserélte. A fiatal feltaláló azt reméli, hogy találmánya befut a piacon. Ezt én is szívből kívánom! 
A kellő ügyességgel és kreativitással megáldott Shu Mansheng a föld felett lebeg házi tervezésű repülőkarikájával. Az acélból készült vázhoz 8 darab motorbicikli blokk van erősítve és a próbarepülés során sikerült 10 másodpercig, 1 méter magasan lebegnie a föld felett. Megépítésének költsége 3135 dollár volt. (700 000 forint)
Ki mernétek próbálni valamelyiket? 

Kommentek

  • Kanyaró Malvin

    Az úszó cangát bármikor, a többit csak -OH csoporttal megtámogatva.

  • Kempelen10.

    Menőmanó, megmondalak anyádnak, lebasz egy fülest, hogy megint huzatod magad a furikban. Irány a rizsföld.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

Nem akárhogy loptak szét egy magyar Ladát

Nem lopták el az autót, csak a számukra értékesebb alkatrészeket nyúlták le az épített Ladából. Segíts te is, hogy előkerüljön a tettes!

Vajon hány garázsban pihen még ilyen makulátlan veterán, mint ez a Volga?

A Volga M21-esből komoly mennyiséget, 639 000 darabot gyártottak, így nem meglepő, hogy a kitartó kutatók még mindig találnak egy-egy megkímélt példányt.

Zsír új BMW E30 M3-ast valaki?

Egészen hihetetlen, ahogy időről-időre előbukkannak olyan autók, amik évtizedeket töltöttek egy garázsban, miután megvásárolták őket.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.