Megvan Göring elveszett autója

Szerző: Erdős Norti levél küldés 
Dátum: 2013.08.13. 20.15

Nemrég megtalálták és most restaurálják a birodalmi Luftwaffe parancsnok, Hermann Göring Mercedesét.

A közelmúltban megtalálták és most fel is újítják Göring egykori autóját, a Mercedes Benz 540K Cabrio B-t. Az akkori idők egyik legerősebb járműve alapból 110 lóerős teljesítményre volt képes egy 8 hengeres, 5,4 literes motornak köszönhetően. Azonban ha hirtelen koppanásig nyomták a gázt, működésbe lépett egy kompresszor, így 180 lóerő szabadult az utakra, egészen 170 km/órás végsebességig. 
A birodalmi Luftwaffe parancsnok, a Harmadik Birodalom Hitler utáni második embere, Göring útja 1946-ban fejeződött be. Miután a Nemzetközi Katonai Bíróság kötél általi halálra ítélte, azonban ő megelőzte a kivégzését, mérget vett be és cellájában meghalt. A volt marsall halálával az autója nem állt meg, az 1941-es gyártású Mercedes Benz 540K Cabrio B Észak-Karolinába került, de szétszerelt darabjai elkallódtak.
Hermann Göring Mercedesét az amerikai hetedik gyalogos hadosztály foglalta le Adolf Hitler berchtesgadeni villájánál, 1945 májusában. Miután átfestették, John Heintges ezredes tulajdonába került, ezután az amerikai megszállás végén egy őrmesternek adták el, aki Texasba vitte, tőle pedig az észak-karolinai, Richard Taylor vásárolta meg.
A relikvia hosszú évtizedekig Taylornál pihent, csakhogy az autót a hetvenes években alkatrészekre bontották, máig nem tudni, hogy pontosan miért. A floridai High Velocity Classics műhely munkatársai, David Rathbun és Steven Saffer találták meg a motort, a futóművet és az üléseket, a többi rész azonban dobozokban állt. A két férfi figyelmét egy szakértő hívta fel az autó létezésére. Két és fél hónapnyi kutatómunka után találtak a kocsira, amelynek eredetiségéről a Mercedes-Benz embereivel együtt bizonyosodtak meg, ráadásul az eredeti papírjai is hiánytalanul megvoltak. 
Mindössze három olyan autó van Amerikában, amiket egykoron a náci vezetők használtak. Az egyik a fent említett Mercedes 540K kabrió, egy másik a West Point katonai akadémiában található, a harmadik, maga Hitler személyes járműve, az ottawai Kanadai Hadtörténeti Múzeumban. A restauráló műhely a hivatalosan 1940-ig gyártott autót a washingtoni vagy a jeruzsálemi holokausztmúzeumban állíttatná ki.

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.