Idióta motorosok gyűjteménye

Miért veszélyes két keréken?

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.07.20. 10.30

Az elmúlt időben több videó is felkerült a netre, amiben ilyen, finoman fogalmazva kevésbé felkészült motorosok mutatják meg, hogyan ne csináljuk. Ezeket szedtük csokorba.

Sosem voltam motoros alkat. Ennek ellenére nem fújok a két keréken közlekedőkre, nem állítom, hogy mind életveszélyes ámokfutó. De azért akárcsak az autósok között, náluk is akad idióta gazdagon. Az elmúlt időben több videó is felkerült a netre, amiben ilyen, finoman fogalmazva kevésbé felkészült motorosok mutatják meg, hogyan ne csináljuk. Ezeket szedtük csokorba.

1. Pózolásból lett horzsolás – Első példavideónkban a hiúság ad kemény leckét, az izzadtan gyöngyöző izmokra büszke főszereplő némi mutatvánnyal örvendeztetné meg a közönséget, de kicsúszik alóla a vas. A tanulság nyilvánvaló, aki motorra ül, még egy ilyen felvonulás erejéig is, jobb ha visel némi védőruházatot, a bőrt szakító apró kavics nem kellemes élmény.


2. Elbambult, rajtavesztett – Aki motorra ül, annak duplán kell figyelni. Triviális, hogy ezerszer komolyabb veszélyben van a közúton, mint autós társai, ezért a kritikus helyzetben hozott rossz döntés könnyen törött csontokat eredményez. A felvételen jól látszik, hogy az út közepén tébláboló kocsit lenne hely és idő kikerülni, de emberünk nem állt a helyzet magaslatán, és inkább csont nélkül belehajtott a Camaro hátuljába. Szerencséje volt, horzsolásokkal megúszta.


3. Bosszúállásból lett gigantikus bukta – Elhagytuk a piskóta kategóriát, ez egy olyan eset, amitől könnyen kinyílik a bicska a zsebben. A belső sávban folyamatosan haladó autóst jobbról előzi egy motoros. Ezzel tulajdonképpen nincs akkora gond, viszont emberünk minden áron leckét akar adni az önkényes sávfoglalónak, és befékez az erőfölényben lévő kocsi előtt! Full kretén módja ez a bosszúállásnak, és  ráadásul fényévekkel rosszabb lett a történet vége, mintha csak húz egy kövéret, és eltűnik a távolban.

Kommentek

 • DTF

  az uccsónál az autós naygobb arányban hibás, mint a motoros:
  1. Belősben nem haladunk, főleg ha jönnüek mogöttönk gyorsabban
  2. követtsi távolság (nem kcisit elbambult az autós)
  3. ő okozta a balesetet, nem egyértemű a befékezés, mivel lehet, hogy a motoros 180-ról fékezett 120-ra (kb. megengedett sebeség)

 • ZYLO

  Miről beszélsz? Belső sávban folyamatosan nem haladunk, ez igaz. De követési távolság?!? A motoros beállt elé 3 méterrel, majd gyorsított, és 8-10 méterrel előtte fékezett. Tökmindegy, hogy 180-nál vagy 80-nál.

 • Guevara

  Az első kettőhöz no comment. A harmadiknál egy dolog hogy szabálytalanul haladt a belső sávban az autó, ez is elég nagy kreténség, mert szabályosan nem lehet megelőzni, DE a motoros eleve rendszám nélkül megy és még ő áll neki emberkedni a másik szabálytalankodóval. Na igen, felmerül a követési távolság kérdése is, de itt a kamera egyértelmű bizonyítékot szolgáltat az autós javára, a motoros indokolatlanul fékezett hirtelen, ami a (magyar) KRESZ szerint egyértelműen tilos, főleg hogy ezzel veszélyeztette is az autóst ami úgyszintén tilos. Szóval mindkét félnek van a rovásán, de végső soron a motoros volt a nagyobb kretén. Kíváncsi lennék hogy a biztosító(k) hogyan látnák ezt a két fél részéről. Könnyen lehet hogy egyik sem fizetne, a másik szabálytalankodására hivatkozva.

 • Guillotine

  Hát az tuti hogy itt az utolsónál max annyiban hibás az autós hogy a belsőben ment tartósan.
  DE!!!Az hogy az ilyen nagyképű motorosok nincsenek tisztába saját és motorjuk súlyával, SZÁNDÉKOSAN vészfékezget az autós előtt mégis hogyan kellene ezt kivédeni?? A követési távolság itt már nem segít mivel ha 40-re fékezne az autós akkor a motoros 60-ról fékezgetne előtte 3 méterrel mivel egyértelmű hogy csak meg akarja “büntetni” az autóst.Szerintem ez egy jó tanulság minden motorosnak!Nem az számít kinek van elsőbbsége ha meg igaza ha utána ott fetreng az út közepén kettétört motorral.
  Teljesen egyetértek a cikkíróval!
  Nem hinném hogy megérte ahelyett hogy húzott volna egy kövéret és eltűnt volna a horizonton…csak hát a legtöbb motorosnak az önértékelésébe és/vagy kisebbségi komplexusába ez nem fér bele. Tisztelet a kivételnek!

 • Guillotine

  Guevara!

  Fizetne a motorosé ha van ,(meg ha lett kár egyáltalán az autóban?!)mivel indokolatlanul nem lehet vészfékezni sehol, akkor sem ha valaki folyamatosan a belsőben halad és ha nem lehet szabályosan megelőzni akkor abban is vétkes hogy jobbról előzött mivel már ez is szabálysértés.(gondolom jog szerint)

 • PROVOCATOR

  A ruszkiknál divat a büntető fékezés, na de motorral? A motorosok idióták, ez van.

Festővászon lett a városi törpeautó

Párbeszéd a festés és a formatervezés, a technológia és a művészet az alkotó és a Renault között: indiai származású francia képzőművész nézte festővászonnak a Renault legkisebb típusát.

Pazar fotókon a budapesti fényvillamos

Talán még soha nem készültek ennyire jó képek az ünnepi járatról. Nem csoda, hogy világhírű lett a fényvillamos.

Melyik a jobb zöld rendszámos luxus-SUV?

400 lóerő körül rendszerteljesítmény, kényeztető felszereltség és papíron 2 liter körüli átlagfogyasztás: az Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro vagy a Volvo XC90 T8 Twin Engine AWD egyesíti hatékonyabban két világ előnyeit?

A nők vagy a férfiak cserélnek hamarabb gumit?

Az idén, október végéig, 1,9 százalékkal nőtt a téli gumiabroncs-piac a tavalyi év azonos időszakához képest Magyarországon, közép-európai szinten 6,4 százalékos növekedést mértek.

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.