Autósok harca az árvízzel

Szerző: Vezess.hu levél küldés 
Dátum: 2013.06.08. 13.20

Akad egy furcsán gondolkodó kisebbség, akik másképp látják a minket körülvevő világot. Ők veszélyérzet nélkül vágnak neki a bizonytalannak, ugyan, ez csak egy apró vízátfolyás, sekély pocsolya, lendületből meg lehet oldani.

Vészhelyzetben, árvíz esetén többségünk józanul cselekszik. Figyeljük a híreket, biztonságos helyre parkolunk autónkkal, nem indulunk feleslegesen a vízzel elöntött területek közelébe, kivéve ha önkéntesként segítenénk a védekezésben.

Viszont akad egy furcsán gondolkodó kisebbség, akik másképp látják a minket körülvevő világot. Ők veszélyérzet nélkül vágnak neki a bizonytalannak, ugyan, ez csak egy apró vízátfolyás, sekély pocsolya, lendületből meg lehet oldani.

Nos, néha szerencséjük van, és tényleg megússzák, máskor pedig pórul járnak, és autójukat eláztatva tanulják meg a keserves leckét.

Így tett a videón látható fehér Toyota sofőrje, aki vakmerően hajtott be a lezárt útszakaszra, és amortizálta le villámgyorsan autóját.


De akad sokkal nagyobb anyagi áldozatot követelő eset is, a felvételen szereplő Bentley tulajdonosa úgy érezte, hogy az úton jachtként ringatózó luxusgép az áradással is megbirkózik. Ő is tévedett.


Ilyen esetben a motorba kerülő víz mellett a felúszás a legnagyobb rizikó. Ha az autó elemelkedik a talajtól, már reménytelen a továbbhaladás. Viszont a magas össztömeg sokat javít a helyzeten, ahol egy személyautó biztosan elbukik, ott busszal még sikerülhet az átkelés.


Vannak akik hivatalból vakmerőek, ha egy tűzoltó megkülönböztető jelzéssel halad célja felé, akkor jobb ha a víz is félre áll!


Végül utoljára jöjjön a legjobb módszer. Krosszmotor nyélgázon! Ez a kombináció biztosítja a legmeggyőzőbb hatást, mivel fenék helyett a víz felszínén haladhatunk. Megfelelő tempó esetén meglepően sokáig, ha az egész Duna nem is, de egy nyugodt mellékág átszelhető ezzel az életveszélyes mutatvánnyal!


Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.