Magyar Zsigulit árulnak Amerikában

Másfél millió fölött kérnek érte

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.06.06. 15.45

Nálunk divat, Amerikában viszont még csak most kezdik felfedezni maguknak a Zsigulikat. A VAZ 2101 ritkaságát ára is jelzi.

Az eBay autós részlegén a legkülönfélébb motorizált járgányokkal lehet találkozni, magyarokkal is. A Magyarországról az Egyesült Államokba exportált Zsiguli azonban már koncepciójában is nehezen felfogható. 

A hirdetés szövege szerint egy Budapesten élő, autók kivitelével foglalkozó amerikai állampolgáron keresztül jutott el Kaliforniába ez a 1980-as gyártású példány, nem egészen 43 ezer kilométerrel az órájában. 
Öröm olvasni, ahogy a kereskedő áradozik az autóról, és öröm nézni, hogy milyen szépen dolgoztak a becsületes magyar restaurátorok az autón, mielőtt kivitték volna Amerikába, hogy tisztes pénzért eladják. 
Az árverés harmincvalahány licit után a cikk írása pillanatában 6000 dolláron, azaz 1 380 000 forinton áll, de még nem érték el a (rejtett) minimálértéket. 
Az érdeklődés a jelek szerint annak ellenére hatalmas, hogy a kereskedő mindössze egy korábbi sikeres tranzakciót tud felmutatni az eBayen, ami nem jó belépő egy nagy értékű autó eladásához, de hát valahol mindenkinek el kell kezdenie. 
Az autónál is érdekesebb azonban a hozzá mellékelt, szemlátomást hiánytalan magyar paksaméta – az eredeti forgalmi engedély, a gépkönyv, a tankolási napló, a kötelező biztosítás igazoló szelvényei, a magyar elsősegély-doboz, 2 forint 20 filléres, rég lejárt kötszerrel. A Videoton rádiót is méltatnánk, de elcsuklik a hangunk…
A dunaújvárosi Pál Zoltán úr bizony gondos gazda volt, számon tartott minden költséget; és bizonyára büszke lenne, milyen sokra vitte Dezső, későbbi rendszáma alapján Cuppancs
Ott van kint, az ígéret földjén, még akár bármi is lehet belőle. Csak nehogy stretch limó legyen, azt a szégyent nem élnénk túl…

Kommentek

 • imi001

  Miféle kötelező biztosítást igazoló szelvény ???? Akkoriban hírből sem ismerték azt A párforintos benzin árában benne volt a biztosítás sőt még az útalap is

 • huligan1

  1966-ban nem volt itthon zsiguli

 • huligan1

  Ráadásul ez már LADA.De nagyon szép.

 • Kempelen10.

  1966-ban sehol nem volt Zsiguli.

 • sveqs

  Hmmm. Valóban. Pál úr alighanem korábbi autóinak papírjait is összefogta a Ladáéval, és azok is mentek bele az exportlevesbe. De a kötelező szelvénye itt van (igaz, az 1970 akkor sem 1980…)
  http://galeria.vezess.hu/2/show/61360/488437/#kep-488507

 • imi001

  Igen igazad van látom én is de akkor sem értem 1983 óta van jogsim de akkoriban nem halottam kötelezőről max casco ról de látom a papírt szóval nem vitatkozom csak nem értem

 • Fireman

  80-as évjárat CP-s rendszámmal? Nekem volt 72-es Zsigulim IP-58-68 volt a rendszáma. A C még egy kicsit előbbi rendszám volt.Szerintem zsigára még nem is jutott C-s rendszám.

Minden második autós kártérítést kap

500 millió forintból javítják ezekben a hetekben a kátyúkat országszerte, de a Magyar Közút szerint az általuk használt anyag csak ideig-óráig jó, a tartóssága változó. Akinek megsérült az autója, jelentkezzen, jár a pénz.

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.