Autós és motoros egyformán lehet barom

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.04.10. 07.00

Esetünkben nem történt személyi sérülés, de a sávfoglalókat füvön előző Volvo csak a vakszerencsének köszönhette, hogy manővere nem végződött tragédiával.

Nem titok, nálunk a szerkesztőségben nem élünk előítéletekkel. Szerintünk motoros, vagy autós egyaránt lehet címeres ökör, közveszélyes idióta. Általánosítani felesleges, mert a nagy normális tömegek mellett, kerékszámtól függetlenül megtalálható az írt és íratlan szabályokra fittyet hányó réteg.

Normális közlekedőként nem egyszerű elkerülni őket. No, de mi a helyzet, ha találkoznak? Mi a megoldás, ha a sávokat elfoglaló motoros raj összefut a habzó szájjal siető autóssal? Gyakorlatilag borítékolható, hogy nem ér jó véget a történet.

Esetünkben nem történt személyi sérülés, de a sávfoglalókat füvön előző Volvo csak a vakszerencsének köszönhette, hogy manővere nem végződött tragédiával.

Kommentek

 • kocogok

  Nem dícsérném az autóst, de a motorosoknak joga van így konvojban haladni…?
  Talán megérdemelnének egy jó nagy valagbarúgást …
  Én 130-cal autópályán ne akadályozzam a belső sávban gyorsabban (?) haladni akarókat, de a motorosok lefoglalhatják az egész úttestet, vélhetően sokkal lassabban, bosszantási céllal, esetleg …

 • Rezso

  A hülyéje meg ahelyett hogy megállna és segitene, még mutogat is a motorrol…
  Én ugy tudom jobbratartás van, még konvolyban is…

 • Joey0119

  Itt bizony a motorosok voltak szemetek! Az autós is hülye volt, hogy így próbálkozott, de a motorosok az előzést követően se mentek arrébb! Sőt, ha jól láttam még mutogatnak is! Eszem megáll! A sok agyoniskolázott!

 • jános555

  Az ilyen barmok szerencsére ritkán fordulnak elő !Én az aszfaltot nem hagytam volna el inkább rámásztam volna és ha nem akkor nem !

 • NaSándor

  Ez az út kétsávos, nem autópálya, max. 100-110-el lehet rajta menni. A motorosok is szabálytalanok, de a volvós is meg akarta mutatni, ő is legény az úton. Nehezére esett beállni a konvoj mögé, pedig a motorosok is biztos kihasználták az út adta lehetőséget /sebességet/. Elemiszabály, patkáról nem megyünk fel az útra nagy sebességgel, mert fel borítja az autót a szintkülönbség, szerencséje vólt. Ezekkel a nagyteljesítményű motorokkal nem lehet versenyezni, a teljesítményük akár az autóét meghaladja, súlya meg a hatoda.

 • gabetdi

  Alapból a motorosok elmehetnének melegebb éghajlatra, de a videó leírását olvasva nem. Ez az út simán lehet autópálya, számomra nem derül ki, hogy ez Európa vagy USA, de USA-ba az autópályák kb ilyenek és ott is van ahol lehet menni 130-140-el. Ezek a motorosok bőven nem mennek annyival.

  Azonban a leírásban szerepel, hogy ez valami motoros felvonulás, amit a rendőrök biztosítottak, szóval ebben az esetben tök jogos, hogy így közlekednek és ha jól olvastam az is ott van, hogy volt lehetőségük korábban kielőzni a konvojt az autósoknak, de a füvön 400 motort megelőzni…. nem a legokosabb döntés. Fűről meg vissza mehetsz te 160-al is a padkáról, csak ne hirtelen tedd. Sajnos volt már olyan hogy a padkára kellett húzódnom szembejövő miatt és nem 60-nál, de nem lett semmiféle gond.

 • DTF

  Tök mindegy h pálya vagy autóút, gyorsforgalmi, stb., akkor is jobbra tartás van! Mindenütt, még városban is (azzal a kivétellel h itt mehetsz a belsőben, de a gyorsabban jövőt el kell engedned). És ezt mennyien nem tudják! múltkor mentem 2 sávos úton (asszem 11-es Bp fele, m0 után), mikor is a belsőben utolértem egy lassú autót (70 helyet jó ha 55-60-nal ment, én meg 75-tel). kiteszem a bal indexet (sosem villogok), de semmi. Aztán látom mutogat, hogy előzzem meg jobbról… pl. ha rendőr lennék én baromira nézném a jobbra tartást…)

 • men?manó

  Felettébb bosszantó, amit a motorosok művelnek, de az autós egyértelműen hülye volt és ez sokszor megbosszulja magát. :)

 • Shaperd67

  A videó eredeti helyén olvasható, hogy Dél-Karolinában, az USA-ban történt az “incidens”. Aki jártas az amerikai közlekedési szabályokban, az tudja, hogy ott nincs jobbra tartási kötelezettség. Az autót egy idióta tyúk vezette. Erről ennyit.

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.