Álomautók a magyar rendőrségnek

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2013.03.30. 17.55

Ha Magyarország hirtelen nélkülözhetetlen nyersanyagokban gazdag nemzetté válna, és úgy szórhatnánk a pénzt, hogy olajmilliárdos arabok is elszégyellnék magukat, milyen szolgálati járművet kapnának rendőreink?

Pár hónapja csupán, hogy nyugdíjba vonult a Ford Focus flotta, és az utcakép részeként lassan megszokjuk az Opel Astra rendőrautókat. A váltást követő hírek, képek megjelenése óta érik bennem a gondolat, milyen szolgálati járművet kapnának rendőreink egy álomvilágban?

Ha Magyarország hirtelen nélkülözhetetlen nyersanyagokban gazdag nemzetté válna, és úgy szórhatnánk a pénzt, hogy olajmilliárdos arabok is elszégyellnék magukat. Íme a jelöltek:

Ezt a Mercedes CLS Brabus Rocket típusú elfogót látva bármelyik notórius száguldozó feladja a küzdelmet. A különleges német vas V12-es motorral, 362 km/órás végsebességgel szolgálna és védene az álomvilágban.

Úgy tűnik Romániában már beköszöntött a Kánaán, a szomszédoknál már szolgálatban áll egy álomverda, a Lotus Evora S. A márka forgalmazója két évre bocsájtotta a helyi erők rendelkezésére a 350 lóerős sportgépet 2011-ben, de a hazai autópályákon sem lenne utolsó látvány a Lotus.

Ford RS200! A legelborultabb ötlet, a Ford által B-csoportba szánt raliautót rászabadítani a hazai utakra, klasszikus és bátor választás, ráadásul bevethető vidéki gonosztevők ellen is, az üldözés nem érne véget az aszfalt elfogytával!

Importált Cobra 11. A német technika sosem lehet rossz választás, bár ha már álmodozunk, a képen látható generáció helyett a legújabb 991-es szériára kellene felszerelni a fényhidat

Eldugott falvak, nagyközségek őrsein tenne jó szolgálatot ez a Dodge Challenger. Más autóból nem lehet hatásosabban kiszállni és kérdezni: Átutazik, vagy hosszabb ideig marad? Mert tudja, mi nem szeretjük az idegeneket ebben a városban!

Godzilla? Erre nehéz lenne nemet mondani! A Nissan GT-R a négy kerékre állított műszaki tökéletesség, gyakorlatilag bármit utolér, ami szárazföldön halad. Erősen ajánlott választás!

Lamborghini Gallardo LP560-400. Az olaszoknál már bevált, így könnyű szívvel rendelhetnénk 2-300 darabot az 560 lóerős V10-es sportkocsiból, ami ráadásul tényleg szolgál, így minden berendezéssel felszerelték, amire a rendőröknek szükségük lehet

Mitsubishi EVO X. Igazi mindenes, bár gyorsulása csak 5.3, a 295 lóerő és az összkerékhajtás elég lehet a legtöbb bűnelkövető lekapcsolásához

Ha lúd legyen kövér! Egy tehetős ország tányérsapkásai nem járhatnak holmi szériaautókkal, Ferrarit nekik! A Ferrari 612 Scaglietti megfelelő választás lenne, V12-esének méltóságteljes morgása idilli aláfestést adna a közúti ellenőrzésekhez

Corvette. V8. Azt hiszem több érvet felesleges felsorolni. Valószínűleg komoly mértékben növelné a kötelékben szolgálók munkamorálját.

Érdekes cikkek még a Vezetünk Blogból:

Suzukiból brutális fenevad
Útjavítás orosz módra, téglával!

Kommentek

 • Leslie54

  Ne álmodozzunk, maradjunk csak a földön! Ez is sok már nekik!

 • Gekko

  Leslie54

  Akkor a buszosok se kapjanak új buszt, már egy Ikarus is túl sok a buszvezetőknek

 • Gekko

  A jelenlegi rendőrségi flotta nagy része, ami H-s Astrákból áll, alkalmatlan elfogásra gyenge teljesítménye miatt.
  Ha nekem kéne választani rendőrségi autót egységesen Vw Passat 2.0 TSI DSG-t választanék, 210 lóerő már elég országútra is, ezzel utol lehet érni mindenkit, és hely is van benne bőven.

 • BMW7

  Passat TSI DSG szolgálati autónak? Nice choice..

 • Gekko

  VW-nél nem sok jobb ár-érték arányú autó van!

 • montsenior 10

  Bizonyára nem a legjobb választás volt az Opel széria beszerzése,ha ugy tünik minden maradt a régiben .Azért valami javulás van ,már nem 300km-en üldözik a szabálysértőt “”csak””50-en.Ahhoz hogy eredményesebb legyen szolgálunk és védünk hatásosabb eredménye ,a motorteljesitmény /szgk esetén/ feltétlenül szükséges lenne 250-270 lóerő.A személyi állomány munkamoráljával nincs semmi baj ,a technikai szinvonal emelésével még inkább növelné a szolgálat presztizsét.

 • kocogok

  Még sokkal jobbakat is érdemelnének, hogy az olyan szarosoknak is elkenjék a száját, mint itt a MOTOROS!!!

 • sanyi100

  Szerencsére nálunk nincs szükség ilyen rendőrautókra, hiszen Pintér 2 hét alatt rendet tett 3 évvel ezelőtt. :-)

 • Gekko

  MOTOROS
  Élőbe már nem lenne ekkora a szád, te kis beszari, csak itt mersz irogatni látatlanba, ráadásul fogalmad sincs a rendőrség működéséről.
  Tipikus elvakult primitív ember vagy.

 • Gekko

  MOTOROS
  Fejezd be a vergődésed, ezt a saját érdekedben írom, higgadj le és próbálj meg tiszta fejjel gondolkodni, aztán gyere vissza.
  Nincs szükség ilyen kommentekre.

 • Dino871

  Majd akkor akarjanak ilyen kocsikat ha nem csapkodják oszlophoz meg falhoz a tök üres úton….ezzel 100 egynéhány lóerővel is úgy közlekednek a városban sziréna nélkül mint aki megőrült….(főleg a 20-30 közötti korosztály)

 • peta33

  Talán az utakat kéne rendbe tenni előbb!!! Vezettem az új CLA AMG-t,az jó elfogó lenne a jardnak! :-)

 • menőmanó

  Ez a mostani rendőrség semmivel nem érdemel többet, mint amit kapnak. A színvonalukhoz az pont elég. Ne akarjanak senkit üldözni, mert tehetségtelenek hozzá.

  “VW-nél nem sok jobb ár-érték arányú autó van!”

  Ezen jót röhögtem. :)

 • Gekko

  menőmanó
  mivel nem értesz az autókhoz.

 • Gekko

  MOTOROS
  Nem, de veled ellentétben én nem kritizálok senkit, ha mégis azt vállalom is a nevemmel.

 • zoldfulu2000

  Régen mintha lettek volna nálunk TT-R ek elfgó autóként. Nyilván az elsődleges eszköz a cspatmunka, de azért nem árt egy-egy pályacirkáló, aminél a megjeleneés önmagéban pszichológiai fegyver lehet

  Amúgy leggazdagabb országokban sem szórják el az pénzt über autókra, ez inkább az Oroszország Moldova temgelyen dívik…

 • troll

  dubaiban a rendőrautók a legújabb tipusú 5-ös bmw-k, abu dhabiban, omanban , saudiban és kuwaitban pedig a legújabb e mercik.

  de ezeken is túltesz qatar, ahol porsche cayennek és carrerak a rendőrkocsik.

  a dubai police egyenruhája pedig armani…

 • men?manó

  Gekko
  Örülj neki, hogy te ilyen nagy spíler vagy. :D

 • men?manó

  Shaperd67
  Te néha megjelensz itt és a primitív szövegeddel gerjeszted a hangulatot.
  Már nem érdekel, hogy mit írogatsz, mert látszik, hogy igazi agyatlan troll vagy, így csak magadat járatod le.

 • husky

  Az ilyen járművekhez utat is kell(ene) építeni. Bár a nagy Szovjetuinóban nem volt rá szükség. Elég volt a figyelmzetetés, rendőautóból. Ha nem állt meg, akkor lezárták előtte az utat, khúztak egy fém lánctalpszerű szerkezetet 15 centis acéltüskékkel, meg célra tartott pisztoly vagy AK47. Aztán jobb esetben 4-5 év jogerősen.

 • v_johny

  Szerencsére van jobb dolguk is (így az ünnepek alatt pláne), mint az itteni sok értelmileg sérült embert regulázgatni időről-időre. Persze vannak kivételek szép számmal, de immáron ők lettek a kisebbség, jellemzően ők a régi “motorosok” közül vannak.
  Én egyre inkább azt látom megoldásnak, ha ua mint a konkurens oldalnál, megszüntetnék a hozzászólások lehetőségét.
  Már annyira a visszájára fordult ez az egész, hogy nincs értelme. A cikkekhez érdemben szinte csak egy-két épkézláb hozzászólás születik, a többi minősíthetetlen Mónika show szintű megnyilvánulás mindösszesen, ahol csak a személyeskedés és a primitív megnyilvánulás kerül előtérbe (ill. a beszűkült látótér miatti képzelgések). Sokan itt kezelik ki a kisebbségi komplexusukat, főképp olyanok, akik a hétköznapi életben nem tudnak letenni semmit az asztalra, ellenben itt játsszák a hozzáértő szakértőt (ráadásul teszik ezt sokan úgy, hogy apa autójával mehetnek néha egy kört vasárnap ebéd után).
  Szánalom ami gyakran itt folyik.
  Véleménye mindeninek lehet, ez így is van rendben. De ahhoz, hogy normális és egyben épkézláb kommunikációt tudjon folytatni, ahhoz bizony elengedhetetlen némi inteligencia és valós tapasztalat, különben megfelelő alátámasztás/indoklás (érvek) nélkül a véleménye puszta fröcsögés.
  Ideje lenne megszüntetni a kommentablakot. Ennyi…

 • PluginHibrid

  “Pár hónapja csupán, hogy nyugdíjba vonult a Ford Focus flotta”

  Ez nem túl hihető !!!

  Napi szinten használják ma is öket, s van még jó pár Lacci is nekik…

 • Mahler

  A cikk eleve azt feltételezi, hogy egyszerrre csak nagyon gazdag ország lettünk…………… és akkor pl. milyen autókat kaphatna a rendőrség. Kellemesen eljátszott az író a kocsikkal, lehetne választani bőven:mekkora erő, hány ajtós, milyen gyorsulás stgb.stb. de én ebbe beleértem a maximális technikát is: számítógépes lekérdezés, rádiótechnika, stb.stb.
  Nyilván az erő és az elegancia egyrészt vonzerő, másrészt biztosan visszatartó tényező a balhésoknak azzal, hogy nem érdemes, úgy sem lehet lekopni. Ennyit az álomról, ami egyszer lehet valóság, de ezt a technikát kezelni kell, tökéletesen ismerni, kihasználni egy remek zsarunak! Itt kezdődnek a gondjaink, a REMEK ZSARUKKAL!Ha valaki rendőrök között forgolódik, hallja őket beszélgetni, ismeri a problémáikat, tudja, melyik rátermett srác, vagy hölgy, mit gondolnak a munkájukról- akkor nagyon keserű lesz a szájíze! Fiatal rendőrök beszélnek úgy, mintha már megváltották volna világot de nem kaptak érte semmit, nyafognak, orvoshoz járnak minden ok nélkül, szidják azokat akiket védeni kellene, szóval nem túl rózsás a helyzet. Alig látok valakinél némi öntudatot, hivatottságot, rátermettséget, akivel el lehetne indulni egy “becsületes útra”. Szóval lehet álmodozni autókról, de most nem az a gond, hogy utolérjük vagy sem, hanem hogy tudjuk, kit kellene utolérni!!

 • Dino871

  Zöldfülü!

  Győr-Moson-Sopron megyében még most is van 3db TT-s (260 LE). Autópályán szinte sose láttam…

 • Dino871

  Látom előkerültek a moderátor urak.
  Szerkesztő Urak!
  Kapok választ a feltett kérdésemre vagy moderáltok a végtelenségig?

 • a.szorenyi

  Mi a kérdés?

 • Dino871

  Szörényi Úr!

  Leírtam hogy mit kérdeztem lassan 2hete Rácz Úrtól, csak azt is sikerült moderálni…..

 • men?manó

  Ezáltal a választ is megkaptad. :D

 • a.szorenyi

  Kedves Dino! Ööö, akkor írj e-mailt az auto kukac sanomamedia pont hu címre!

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

Finom kis KRESZ-anomáliára bukkantunk Budapesten

Tudod mi az a három úttestű út és hogy hol van ilyen? Mutatjuk.

KRESZ-oktatás, amire régóta vártunk

Ez a két videó a legkisebbeknek tanítja meg a KRESZ alapjait, és ennek nagyon örülünk.

Szabálytalan előzés egy körforgalomban, van, aki szerint ez még belefér

Az esetet Angliában vették videóra. A BMW türelmetlen sofőrje megunta a kamion mögötti tötyörgést, és szándékosan rossz irányban hajtott be a körforgalomba.

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

F1: Kubica nem zárja ki a második debütálást

Robert Kubica egyre nyíltabban beszél arról, hogy újra megpróbálkozik a Forma-1-gyel.

F1: A szabad gumiválasztást el lehet felejteni!

A Pirelli motorsportfőnöke azt mondja, kizárt, hogy teljesen a csapatokra-pilótákra bízzák, ki milyen gumit használ a versenyhétvégéken.

Csökken az üzemanyagok ára

Szerdán megáll az üzemanyagok árának emelkedése, a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz.

Ősszel jön az 1000 lóerős Mercedes hibrid!

Szeptemberben mutatja be eddigi legextrémebb autóját a Mercedes-AMG. A Project One több mint ezer lóerős lesz.

F1: Átírhatják a túl szigorú motorszabályt

A Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoport mai ülésén lazíthatnak egy motorszabályon, emellett a Honda hóna alá is nyúlhatnak a riválisok.

F1: A Renault nem fog Alonsóért kapkodni

A Renault Forma-1-es főnöke nincs meggyőződve arról, hogy 2018-ra meg kellene szerezniük a McLaren-Hondától valószínűleg távozó Fernando Alonsót.

Elképesztő világcsúcsot futott a Honda

Mostantól a Honda Civic Type R tartja az elsőkerék-hajtású autók pályacsúcsát a Nürburgringen. Nem kevéssel verte meg az eddigi bajnokot.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.