Suzuki, amit a Swift bátyjaként emlegetünk majd

Szerző: Kovács Miklós levél küldés 
Dátum: 2016.06.23. 06.14

A kisautók és kompaktok közé belőtt legújabb Suzukit 1,2 literes szívó benzinmotorral, és fokozatmentes CVT váltóval próbáltuk.

Röviden – Suzuki Baleno GL 1.2 CVT 2016
Mi ez? Indiai gyártású, a Swiftnél 14,5 centiméterrel nagyobb, a kompaktoknál kisebb családi autó öt ajtóval és használható csomagtérrel.
Mit tud? Az 1,2 literes motorral tartani a forgalom ritmusát, és takarékosan eljutni a célig négy emberrel, csomagokkal a fedélzeten
Mibe kerül? Listaáron 3,7 millió Ft az alapára, akciósan 3,2 millió forinttól elvihető, a CVT váltóval szerelt verzió 4 580 000 Ft.
Kinek jó? Akik a magasabb szintű komfortot kínáló rizikós használt helyett egy biztosabb, egyszerűbb megoldásra költenék a pénzüket

Egy régi név, a Baleno éled újjá a Suzuki kínálatában, de nem abban a formában, ahogy emlékeinkben él. Az indiai gyártású, második generációs Suzuki Baleno azokat célozza, akik városi kisautó árban keresnek aránylag tágas utasterű típust, használható csomagtérrel.

Hiába nem hazai gyártás, rengeteg óriásplakátról a Baleno köszön vissza, mintha a tévében is láttam volna fél szemmel, úgy tűnik, az új Vitara sikereit még tovább fokoznák a japánok. Ezért is üdvös, hogy a tesztautó nem egy minden elérhető extrával teletömött, valóságtól elrugaszkodott darab, hanem az 1,2 literes négyhengeres szívómotorral szerelt GL kivitel, aminek árát csak a CVT automata váltó dobja meg.

Külső

Ebben a kategóriában nyilván nem várható el a karosszérialemezek művészetbe hajló hajlítása, a Baleno lágy ívekből épülő formavilága hozza azt, amit a Dacia Sandero, Škoda Rapid, Peugeot 301 tengelyen elindulva elvár az ember, de azért akad pár ázsiai piacra szánt megoldás, amire Európában kerek szemekkel nézünk.

Ilyen a csomagtérajtót uraló karnyi vastag krómdísz, ami arra tökéletesen megfelel, hogy kilométerekről felismerjük a fényesen csillogó fart, de stílusosságával lehetne vitatkozni.

Erőteljesre puffasztott, lágy domborulatok hullámzanak végig a kocsi oldalán, nincs egyenes vonal, minden részlet csiszolt szappan, kicsit a kétezres évek elejére emlékeztet a Suzuki Baleno sziluettje.

A frontrész erőteljes Swift-rokonságot mutat, legfőképp a lámpatestek miatt, a hűtőrácson gigantikus méretű Suzuki embléma ül, a nappali menetfény LED-csíkjai kivillanó szemfogakként virítanak a lökhárítóban.

k02

Ennél vastagabb már nem is lehetne

k08

Szemeit a Swifttől örökölte

k010

3,9 méteres hosszához mérten meglepően tágas

Belső

Adatlap

Suzuki Baleno GL 1.2 CVT

Motor Soros 4 hengeres 16 szelepes szívó benzinmotor 1242 cm3
Teljesítmény 90 LE(66kW)/6000 ford.
Nyomaték 118 Nm/4400 ford.
Gyorsulás (0-100 km/h) 12,3 s
Végsebesség 175 km/óra
Fogyasztás (vegyes) 4,4 l/100 km
Listaár: 4 580 000 Ft

A GL felszereltségű Baleno utasterében nem kell órákat tölteni a digitális kijelzők, menürendszerek megismerésével, ezek a GLX szint kiváltságai. Helyettük megkapjuk a klasszikus elrendezésű műszerfalat, két analóg órával, egyszerű rádióval, manuális klímával.

Elvégre ez egy szállítóeszköz, egy gépjármű, nem pedig szórakoztató-központ. Semleges átlagosság jellemzi minden apró porcikáját, célszerű, jól bevált elrendezés.

Még a pillanatnyi fogyasztás sem zavar, a műszerfalon csak a hőmérséklet, a váltó aktuális üzemmódja, a pontos idő, valamint a megtett kilométerek száma látszik.

Költséghatékonyságra, egyszerűségre törekvés érhető tetten az anyagminőséget vizsgálva, nagy homogén tömbökben kopogtathatjuk a jó öreg kemény, könnyen karcolódó műanyagokat. Mindenhol ezek köszönnek vissza, hasonló alapanyagból fröccsöntve, csak a textúra változik itt-ott.

A kormány bőrborítása, némi krómja, valamint a szellőzőrostélyok világosszürke kerete javít a komor hangulaton, és szerencsére az ajtókon, a könyökünk alá is jut némi puha kárpit.

Még a legalacsonyabb állásban is magasan ülünk, könnyű a ki- és a beszállás, az ülések oldaltartása, komfortja átlagos, a kormány viszont csak magasságban állítható. Utóbbi 180 centiméter felett kihívást jelenthet, legalábbis számomra megszokást igényelt az üléspozíció, vagy a pedál volt túl közel, vagy a kormány túl távol.

Átlagon felüli viszont a második sor helykínálata, szellős a lábtér, és bőven van hely a fejnek is, megfelelő magasságú az ülőlap, két utasnak a kisautóknál bőven túlmutató teret kínál a Suzuki Baleno.

Ugyanez elmondható a csomagtartóról is, első pillantásra csak átlagosnak tűnik, de a padló felszedése után 15 centivel mélyebb rekesszel, pontosan 355 liternyi térrel gazdálkodhatunk. Ez az érték mutatja legjobban, hogy hol kér helyet magának a Baleno, a Swiftnek csak 211 literes a csomagtartója, és a praktikumáról híres Škoda Fabiának is 330 literes, igaz, a cseheknél akad még a Rapid Spaceback is, ami hasonló koncepcióval adja el magát, poggyásztere 415 literes.

b08

Átlagos kidolgozás, klasszikus elrendezés, sok-sok fekete műanyag, és olcsó megoldás. Ez a műfaj erről szól.

b06

Hátul tengernyi a hely

b04

Kurblis ablakok jutottak a második sornak, és azonos árnyalatú fekete műanyag borítás gazdagon

Menet közben

Hagyományos indítókulccsal kel életre a 90 lóerőt, közel 120 Nm nyomatékot termelő 1,2 literes K12C kódjelű blokk, ami nem teljesen azonos a Swiftben lévő szintén 1242 köbcentis K12B jelű motorral. Fontos különbség a hengerenkénti dupla befecskendezés, és a magasabb sűrítési viszony, a Balenóban 12,5:1 az arány, míg a Swifté 11,0:1.

Így klasszikus, apró, lelkesen pörgő szívó benzinmotor dolgozik a Baleno orrában, amit taposni kell, hogy menjen, 90 lóerejét hatezres, 118 Nm csúcsnyomatékát 4400-as fordulaton adja le.

Kevésnek tűnik, de korántsem az, mert ezeknek a lovaknak nem akasztottak borzasztó terhet a nyakukba. A friss fejlesztésű platform igen könnyűre sikerült, a Suzuki Baleno forgalmijába rég látott érték került, felszereltségtől függően 900 kilogramm körül mozog a tömege.

Egy tonna alatt nincs gond kilencven lóerővel, a Baleno agilis, már szinte fürge, legalábbis a hangulatot hozza. Mivel nem kell elhízott acélmasszát úton tartani az egyszerű, kényelemre hangolt futómű keskeny gumikkal (175/65 R15 is kerülhet a kocsira) is képes váratlan tempóval íven tartani a Suzuki orrát. Dőlni dől tisztességgel, de az orrtúrás a vártnál később indul meg, nem egy Fiesta szint, de meglepően jó.

b02

Szellős a motortér, nincs műanyag dobozva csomagolva a blokk, de miért is lenne? 90 lóereje elegendő a Baleno mozgatásához.

Mivel nincs hordónyi tapadási felület, a gördülési ellenállás is alacsony, a CVT váltót üresbe pattintva enyhe lejtőn a horizontig gurul a kocsi. Ez a tulajdonság meglátszik az átlagfogyasztáson is, főleg autópályán, országúton haladva mindössze 4,9 literes értéket produkált a Baleno, táptalajt adva a levegővel és némi benzinporral örökké haladó Suzuki legendájának.

Könnyed vezethetősége mellé kifejezetten kellemes rugózás társul, mintha csak a hazai utakra tervezték volna, kemény koppanást még a mély kátyúk sem okoznak, a /65-ös oldalfalú abroncsokkal átlibben a legtöbb úthibán.

Legérdekesebb részletként a CVT fokozatmentes automata váltó említhető, amit előszeretettel alkalmaznak a japán gyártók. Működése leginkább a robogókon megszokott, hasonló váltókéra emlékeztet. Padlógázra a motor azonos, maximális teljesítményt nyújtó fordulaton forog, az autó pedig folyamatosan gyorsul, megszakítás nélkül.

b09

Valószínűleg nem lesz a vásárlók kedvence a 600 000 forintos felárért kínált fokozatmentes automata váltó

Nincs váltás, nincs fordulatszám-visszaesés, csak folyamatos, erős, kissé zavaró motorbőgés. Ez a legszembetűnőbb, hétköznapokon leginkább zavaró hibája a CVT váltóknak, előzésnél, erőteljes gyorsításnál mindig maximálisra ugrik a fordulat.

Sport módba kapcsolva még erősebb ez a hatás, a vezérlés állandóan magas fordulaton tartja a motort, ami több lóerőt nem ad, csak a zajhatásra erősít rá.

Használata kényelmes, és fogyasztásban sem jelent olyan pluszt, mint a hagyományos automaták, két bolygóművének köszönhetően pedig széles az áttételek variációja, a motor erejéhez, méretéhez viszonyítva magas sebességnél is meglepően alacsonyan marad a fordulat.

Autópályán így főleg a szélzaj, az abroncsok zaja zavaró, de azok a spórolós hangszigetelés miatt eléggé. A CVT hátránya a magas felár, ezzel a váltóval szerelve 600 ezer forinttal kérnek többet listaáron.

Árak, összegzés

Ötből három csillagos lett a Baleno töréstesztje a közelmúltban szigorított Euro NCAP-kritériumok szerint. Nem túl fényes eredmény egy vadonatúj autótól, de ez az alapverzióra vonatkozik, a biztonsági csomaggal ellátott GLX eredménye négy csillag.

 

A GA alapverzió listaára 3 690 000 forint, ezért az 1,2 literes motor mellé kézi váltót és légkondicionálót kapunk semmi egyebet. Fordulatszámmérő, rádió a középső, GL szinten elérhető, a GLX-ben pedig automatikus klíma, de így, a digitális kütyük, érintőképernyők, mobilintegráció kapujában már 4 780 000 Ft az induló ár.

Szédítő árak, főleg annak tudatában, hogy ebben az összegben gondolkozva egy élhető felszereltséggel ellátott Suzuki Vitara is hazavihető. De felesleges felcicomázott Balenóra vágyni, a belül tágas, kívül kompakt típus személyszállító eszköznek született, felesleges sallangok nélkül. Ezeket elhagyva pedig érdemes a kereskedői akciók között szétnézni, nem meglepő módon a meghirdetett, szalonállapotú autók mind hárommillió forint körül mozognak, ebben az ársávban lehet igazán versenyképes a Baleno, a listaárakat nézve családon belül felfalják a konkurensek.

 

Mellette – Ellene
  • Könnyű
  • Fürge
  • Takarékos
  • Tágas beltér, főleg a második sor
  • Extrákkal magas ár
  • Autópályán zajos
  • CVT váltó működése megszokást igényel
  • Olcsó műanyagok a beltérben

Szavazás

Értékeld tízes skálán!

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

Benzinpárán megél az új Suzuki Swift

Nem lesz dízelmotor az új Swiftben, de annyival könnyebb elődjénél, hogy tényleg nagyon keveset fogyaszt. A francia Alpok lábánál vezettük az ötödik generációs Suzuki Swiftet.

Alapmotorral is Audi az A4?

Az Audi A4-es még 1,4 TFSI motorral és kevés extrával is kellemes, minőségi autó benyomását kelti. Csupán a beltér tanúskodik nyomasztóan az el nem költött százezres opciókról.

Ébren álmodni

Megannyi gyermek és felnőtt álomautója, tudásához képest nevetségesen alacsony áron. Valóban lemondással jár egy 570 lóerős Nissan GT-R?

A legcukibb SUV: Suzuki Ignis

Egyenesen Japánból jön az új Suzuki Ignis, hogy alaposan megkavarja, amit eddig az Ignis-ről gondoltunk

F1: Jövőre eltüntetik a cápauszonyokat

A Forma-1 állandó versenyigazgatója szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség 2018-ra betilthatja az idén visszatért légterelőket. Charlie Whiting a Verstappen-szabályról is beszélt.

Mesterséges nappali fénnyel segítenék a kamionsofőröket

A Daimler azon töri magát, hogyan tudna a természetes fényhez hasonló világítást teremteni a kamionokban. Szerintük a fényszegény fülkék rossz hatással vannak a sofőrök teljesítményére.

Legendás Ford Escort cserélt gazdát 72 millió forintért

A Ford Escort Mk I raliváltozatából nem sok maradt meg gyári állapotban, ezért ritka kincs a gyűjtők körében. Néhány napja cserélt gazdát az egyik patika állapotú példány.

Megtalálod a Bentley-t ezen a 60 ezer megapixeles fotón?

A világ egyik legnagyobb fényképét készíttette el a Bentley. A technológia a NASA-tól származik, a téma pedig a világ egyik legdrágább felnőtt játszótere: Dubaj.

Paddockforradalom a Forma-1-ben

Folytatódik a Forma-1 megújítása, az új tulajdonos, a Liberty Media döntése alapján az idei évtől korlátozott számban a paddockba szóló belépőket is piacra dobnak.

Váratlan magyar konkurenst kapott a McDonalds

Különleges töltőállomást mutatott be a MOL, Kelet-Közép-Európában elsőként a drive through szolgáltatást vezetnek be rajta.

Visszanyal a fagyi: jogsértés miatt hőbörög Kína

A kínai Chery Automobile Co. panaszt tett a helyi szabadalmi szervezeteknél: el akarják érni, hogy a Mercedes elektromos almárkája ne használhassa az EQ nevet.

F1: Csak a fejeket figyeljük!

Holnap az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseivel megkezdődik a 2017-es Forma-1-es szezon. Mutatjuk a versenyzők idei sisakjait, hogy tudjuk, mikor kit látunk a pályán.

Csalással vádolják a Fordot

Elégedetlen ügyfelek csoportos pert indítottak a Ford ellen, mert legizmosabb autójuk pont arra nem alkalmas, amire hirdették.

Fény derült a nyírségi permetező vonat titkára

Az összeesküvés hívők azonnal Chemtrail-t kiáltanak, ezért megkérdeztük a MÁV-t, mi is folyik ebből a vonatból.

Forma-1-es kvíz profiknak és tanulékony kezdőknek

Kened-vágod az F1-es pilóták fontos és érdekes statisztikáit? Ha igen, ha nem, itt egy kérdezz-felelek, amiből a lexikon-agyú rajongók is tanulhatnak. Tedd próbára magad!

F1: A Mercit “biztosan érdekli” Vettel

A Red Bull-fejes Helmut Marko kezdi a kavarást, azt mondja, a Mercedest egyértelműen érdekli a ferraris Sebastian Vettel 2018-as szerződtetése.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.