Nissan Leaf: villanyautót mindenkinek

Vezettük: új Nissan Leaf

Szerző: Hamar Balázs levél küldés 
Dátum: 2013.04.29. 07.00

Norvégiában már nem találni helyet a 100 fős elektromosautó-parkolóban sem, itthon viszont csak most indul hivatalosan a Nissan Leaf forgalmazása a felújított, okosabb, tágasabb, használhatóbb modellel. Új korszak kezdődik?

Röviden – Nissan Leaf

Mi ez?

Használható, kompakt villanyautó
Mit tud? 200 km-ig mindent, amit egy hagyományos autó
Mibe kerül? Elég sokba: 8 774 500 Ft, júniustól rendelhető
Kinek jó? Városban vagy annak környékén élőknek

Voltunk a gyárban, próbáltuk az itthon nem forgalmazott első modellt, most pedig vezettük a megújult, ráncfelvarrott Nissan Leafet is. Hogy miért ilyen érdekes számunkra a Leaf? A válasz egyszerű. Jó néhány gyártó és jó pár elektromos próbálkozás után a Nissan Leaf az első olyan tisztán villannyal működő jármű, amely gyakorlatilag teljes egészében képes kiváltani egy hagyományos családi autót. Úgy, hogy közben nem érezzük, lemondunk valamiről egy nemesebb cél érdekében. Némi megszorításra persze mégiscsak szükség van, nem utazhatunk vele például 200 kilométernél messzebbre egy huzamban, jóval tovább tart vele a “tankolás”, de a hétköznapi városi közlekedésre, ingázásra így is tökéletesen megfelelne legtöbbünknek. Főleg ha Norvégiában élnénk.

Még jobb az új Leaf

Olsóban mutatták be a megújított Nissan Leafet, amely több, mint 100 ponton változott – főleg – a vásárlói visszajelzések alapján. Nálunk ugyan nem forgalmazták eddig az autót, de a külföldi tulajdonosok 93 százaléka elégedett volt vele eddig is, amely gyakorlatilag 100 %-os arány, néhány dacos, “csak azért sem” figurával közöttük. A változtatások ellenére az új Leaf kívülről gyakorlatilag nem ismerhető fel avatatlan szem által, sőt a gyakorlatban nekünk sem sikerült első ránézésre.

Az orr-részen – a légellenállás javítása érdekében – történt minimális változás mellett jóval kézzel foghatóbb, és örömtelibb módosítások is történtek. 175-ről 199 kilométerre nőtt az elméleti hatótávolság, az invertert, a motort és immáron a töltőt is magában foglaló új egységnek hála pedig 40 literrel nőtt a csomagtér mérete (370 literesre).

A 80kW-os teljesítmény ugyan nem változott, de a csökkentett belső súrlódásnak hála a villanymotor hatékonyabb, mint korábban. Szintén változatlan a 48 litumion modulból álló akkumulátor, amely továbbra is egy erős fémházban nyugszik az utastér alatt, a lehető legalacsonyabban tartva az autó súlypontját.  A változtatások további eredménye, hogy átlagosan 32 kilóval csökkent a Leaf tömege, valamint négytizedet javítva, 11,5 másodpercre javult a 0-100-as sprintidő is.

Akár 199 kilométert is elmegy, és akár 4 óra alatt is feltölthető otthon


Akár egy hagyományos autó

A Nissan Leaf talán legnagyobb csodája, hogy ugyanolyan könnyű vezetni, mint bármely más hagyományos autót, nem igényel különleges tudást vagy hosszú gyakorlást. Gombnyomásra némán indul a Leaf, majd az automata váltókhoz hasonló fokozatválasztó kart D-be húzva máris suhanhatunk, amerre szeretnénk. A féket felengedve az autó kúszni kezd, akár egy hagyományos automatánál, a gázra lépve pedig azonnal késlekedés nélkül megindul, hála a villanymotor azonnal rendelkezésre álló 254 newtonméteres nyomatékának. Végig könnyedén gyorsul az autó, csak azt kell megszoknunk, hogy ezt mindössze némi gördülési zaj kíséri, motor- és kipufogóhang abszolút nem.   

Lassabb, takarékosabb, idegesítőbb ECO-módban

Lassabb, takarékosabb, idegesítőbb ECO-módban


Szintén a frissítés hozománya, hogy szétválasztották a fokozott fékenergia-visszanyerést szorgalmazó üzemmódot és a takarékos vezetést szorgalmazó ECO módot. Előbbi hagyományos nyelven erősebb motorféket és nagyobb hatótávot jelent, utóbbi pedig gyengébb teljesítményt és ezáltal nagyobb hatótávot. A fokozott visszatáplálást lejtmenetben érdemes leginkább aktiválni a váltót B-fokozatba húzva, az ECO-kapcsoló pedig a kormányon található. Utóbbiról nem mellesleg biztosan megállapíthatjuk, hogy már a faceliftes modellben csücsülünk-e. 

Az ECO mód egyébként kicsit olyasmi, mint százzal menni az autópályán egy hagyományos autóval, tökéletesen alkalmas a rohanó autósok idegeinek borzolására. Ilyenkor jóval nagyobb gázpedál-állásra van szükség ugyanazon sebesség eléréséhez, és a Leaf gyorsulási képessége is jócskán alábbhagy. Az európai igényeknek megfelelően kicsit feszesebbre hangolták a futóművet, és közvetlenebb lett a kormányzás is. A gyakorlatban ez még mindig inkább kényelmeset jelent, mint sportosat, és személy szerint még a kormány közvetlenségét is tovább növelném.

A fekete belső is újdonság


Fekete,  nagyobb, keményebb

Abszolút újdonság a fekete kárpit a Leaf utasterében, az előző modell kizárólag világos belsővel volt rendelhető. Változtak valamelyest az első ülések is, elvileg jobban tartanak az elődéinél, és kijavítottak egy csúnya hibát is. Az első Leafben ugyanis az akkumulátor miatti magasabb padló miatt a hátul ülők nem tudták lábfejüket az első ülések alá bedugni. Így hiába volt elegendő lábtér, egy kicsit olyan volt, mintha a nyakunkba vettünk volna a lábunkat. Ezt most az ülések hátsó alsó részének lekerekítésével oldották meg, ezzel pedig 53 milliméter plusz teret nyertek, de ezt kizárólag a lábfejnél.

Okosabb lett a korábbinál a szórakoztatórendszer, kár, hogy az okos Carwings kommunikációs rendszer nálunk még nem működik, így lemaradunk olyan funkciókról, mint a telefonról való távvezérlés, amellyel előre lehűthetjük vagy felfűthetjük a még töltőn álló autót indulás előtt.

Norvégiában villanyautózni

Az itthon alig kétszámjegyű elektromos autóval szemben Norvégiában csak Leafből több mint 3300 mászkál mostanra, és ottjártunkkor rengeteg Mitsubishi i-MiEV és több Tesla Roadster is feltűnt az utakon. A 98 százalékban megújuló energiát használó északi országban nem kell áfát fizetni az elektromos autók megvételekor, és több más engedmény mellett még a buszsávot is használhatják a tulajdonosok ingyen és bérmentve.  2012-ben a 13. legnépszerűbb autó volt a Leaf Norvégiában, idén az első negyedévben viszont már a hatodik az összes autómárkát beleszámítva, egyes városokban pedig az ezüstérmet is képes volt megszerezni. Innen még fényévekre vagyunk…

A Carwings hiánya miatt itthon a Visia, Acenta és Tekna felszereltségi szintből egyelőre csak az első jut, bár felszereltség így sem lesz rossz. A 8 774 500 forintos alapárban benne lesz a Nissan Connect 2 navigációs rendszer is, amelyhez 220 ezer forintos áron rendelhetünk 360 fokos szögben látó tolatókamerát, további 270 ezer forintért pedig egy 32 amperes  hálózati megszakítóhoz töltési lehetőséget, amellyel 8 óráról 4 órára csökken a töltési idő. Utóbbit az otthoni háztartásokban nem biztos, hogy ki tudjuk használni, erről mindenképpen érdemes az áramszolgáltatót megkérdezni.

Ezzel a dobozzal a Leafről is táplálhatjuk otthon a házat. Például az ingyen szerzett árammal...


Mennyire élhető itthon Leaf?

Magyarország enyhén szólva is elmaradott a nyugati államokhoz képest a villanyos töltőállomások tekintetében. Nagyjából 10 töltőállomás van a fővárosban, amely szerencsés esetben ingyen használható töltésre, és mindössze egyetlen gyorstöltő van, amely 30 perc alatt 80 százalékra is képes feltölteni a Leaf akkumulátorát. Gyakorlatilag marad az otthoni hálózat, ha családi házban lakunk, illetve a munkahely, amennyiben az megoldható és engedélyezett egyáltalán. A meglehetősen magas alapár kifizetése után 100 kilométeres fogyasztásra másfél – két liter benzin árának megfelelő áramot számolhatunk, így jelentősen olcsóbb az autó fenntartása egy hagyományos dízeleshez vagy benzineshez képest.  Van remény a hazai infrastruktúra változásra is, de megvalósulása és annak ideje még erősen kérdéses.

A Nissan 100 000 km vagy öt év garanciát vállal az akkumulátorokra, így az eddigi tapasztalatok alapján rendkívül megbízható akkura jó ideig biztosan nem kell majd költenünk. Az egy erősen felszerelt kompakt autó árában kínált Leafet júniustól lehet majd rendelni, eleinte kizárólag a Nissan budaörsi telephelyén.

Mellette – Ellene
 • Nem igényel megszokást
 • Ingyen is tölthető
 • Környezetvédő
 • Nagyobb hatótáv
 • Nagyobb csomagtartó
 • Kevés hazai töltő
 • Gyorstöltő híján hosszú feltöltési idő
 • Max 199 km-es hatótáv
 • Magas vételár
 • Itthon csak Visia felszereltség

Szavazás

Tetszik? Nem tetszik? Értékelheted az autót tízes skálán!

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

 • Guevara

  Amíg kvázi ingyen van az áram, addig érdemes lehet ilyen autóval közelekedni, már ha nagyon muszáj autóznunk egyáltalán. Minél lassabban épül ki a az infrastruktúra az országban, tehát minél kevésbé terjednek ezek az autók addig lesz jó azoknak akik most használják. A “beetetés” után persze, lehet majd “fizetőssé” tenni ezt a műfajt is, amit kishazánkban úgy tudok elképzelni hogy lesz majd villanyautó adó, tekintettel arra hogy nem egszerű az áramot a jövedéki adó hatálya alá vonni.

 • garazsgeza

  Egy kis matek , ez akkor 9 forint/ km
  egy diesel 1,6 Fiat Bravo kb 25Ft/ km
  100ezerKm er alatt megspórol 1,6millo Ft ot,
  a vételár a Leaf nak 8,8milla ,ebböl -1,6 milla
  azaz 7,2 milla
  a Bravót pedig elviszed 5,5 millioból
  szóval sosem fogja az árát behozni,
  plusz a bravo val egy telitankal elmész 900km ert,
  a Leaf ot pedig 200km enként tölteni kell
  ha 5 milláért adnák mint a rendes diesel autókat ,
  akkkor OK
  de ez így Qrva drága..

 • garazsgeza

  és bün ronda..

 • L.A. Rómeó

  a bravonal job vétel vagy egy forma.
  a bravo makaronievő olasz ez meg jappán szusievö egy kutya.
  de dízel golf ellen esélye sincs akor se ha 200.000km-t megy és 3,2M-jót sporol meg mer 5,6Mjóért dizel golfot is kapol!
  és az menő meg csipptuningot is lehet meg ültetni meg sötétablak.
  ez meg vicc!
  hijába nem füstölög kit érdekel!
  jappán elmaradot teknika(nincs dízelük)

 • v_Petya25

  Tudom semmi sem elég, de amíg nem megy le az ára a hagyományos alsóközépkategória kb 5M árszintjéig, addig nincs esélye. És még akkor is kompromisszumokra fog kényszeríteni.

 • The Good Boy

  garazsgeza!
  Köszönjük szépen, most már tudjuk, hogy ez az autó nem önnek készült! Szerintem a Nissan sem az ön és önhöz hasonlókat célozta meg. Egyébként is érdekes ezt az autót egy olaszhoz hasonlítani… Még ha egy Gof VII-hez, amikhez mostanában divat mindent hasonlítani, de hogy egy fiathoz? Vicces!
  Az autóhoz hozzászólva: én viszont el tudom képzelni ezt az autót második autóként, egy utazólimuzin, vagy családi kombi, egyterű mellett. És nem azért, hogy megtérül-e egy f*s fiathoz képest, vagy sem, hanem mert én pl. imádok minél csendesebb, modernebb környezetben közlekedni. (itt kérnék elnézést minden olasz autó- és fiat rajongótól!)
  És még egy kis matek feladvány a zseniknek (és Gézáknak): 100.000. azonos idő alatt megtett km után az 5,5 milkás autóért ugyanannyit fognak adni, mint a 8,8-ért kaphatóért? Ugye, ugye!

 • garazsgeza

  szerintem a Golf a felét nem éri meg amenyibe kerül,
  az emberek csak a régi 2es Golf mitoszért fizetnek 1,5 szer annyit mint egy fiatért,
  sajnos volt Golf 5 és 6 os hoz szerencsém,
  annyira ilyyesztöen látszik a spórolás ,szörnyü..
  a Fiatot ,vagy az Alfát nem is ismerik,úgy mondanak ítéletet..

 • garazsgeza

  mindegy mennyi lesz a maradvány értéke használtan,
  ha a bekerülési költséget nézzük akkor is sok a Leaf ára
  a használt értéke pedig csak becsült,
  senki nem tudja mennyi km ert ,vagy évet futnak majd el az elektromos autók,
  de ha a mobiltelefon akkukból indulunk ki ,
  max 4 évet bírnak majd..

 • The Good Boy

  érdekes. előbb megkéred a nagyérdeműt, hogy aki a “a Fiatot ,vagy az Alfát nem is ismerik,úgy mondanak ítéletet..”, majd szemmel láthatóan mindenféle gyakorlati ismeret, tapasztalat nélkül mondasz az aksikról véleményt. Meg a VII-es Golfról, meg az árukról.
  A jelenlegi helyzetben sajnos a kompakt autók egy jelentős része (golf, astra, focus, auris, civic) 4,5-4,8 körüli indulóáron kezdődnek. Az, hogy a bravo árszintje ettől lejjebb van az csupán azért van, mert a piac erre az értékre árazta be, gondolom nem véletlenül. Mondjuk én nem tartom sem az astrat, sem a focust a golffal, sem a civic-el azonos szinten, de ez az én szubjektiv véleményem. /tudom, az új octavia és leon is 4 alatt kezdődik, de csak a bevezetési időszakban/.
  Alapból én is úgy gondolom, hogy korábban a golf erősen túlárazottnak volt elkönyvelve, de hogy a hetes még 2,5 milkát sem ér (ön mondta, hogy a felét sem éri az árának), azért az eléggé dilettáns megnyilvánulás.

 • The Good Boy

  bocs a hol tegező, hol magázó módért:D

 • garazsgeza

  véleményt mondok az akksiról,
  miért kinek van tapasztalata?
  a hagyományos ólom sav autó akkuk átlag 4 évet bírnak
  a mobil telók é ami NimH azok is kb 3..4 évet
  a laptop akkuk még ennyit sem
  szerintem ez elég …
  a Nissan is csak 5 évet vállal,vagy 100km ert
  ez így kevés,
  a belsöégésü motorok átlag 250ekm ert kibírnak,komoly meghibásodás nélkül

 • The Good Boy

  A toyota meg 8 év/160.000. Km garit ad…
  valaki szólhatna nekik, hogy hülyék, mert csak 4-5 évet bírnak az aksik:D

 • zoldfulu2000

  good boy: fogyó alkatrészre nem szól a gari. Izzó, balaktörlőlapát, fékbetét ez mind saját pénzből…

 • PluginHibrid

  garazs,good

  Honnan veszitek ezt az aksis marhaságot???

  4-5 év ??? Mi ez a szám ???

  Saját tapasztalat kell???

  5 év 140KKm – gyári akksi ua érzésre mint mindig is.Töltödik, merül semmi gond.Ha megmérnénk biztos lenne csökkenés a teljesítményben de nem sok.
  Li akku 2,2 év, 1 cella 30% csere szükséges(30E) userhiba is volt sajna benne…., többi Ok.
  Mellesleg :
  Véssétek a fejetekbe, hogy cellákból állnak a hibrid-villautóakkupackok.Nem romlik el soha az egész!!!
  Minnél több cella, annál jobb.
  Pl Tesla Modell S több ezer cella!!!
  Szerintetek ott egyszerű a csere, felújítás???
  Föleg mível kb robot fogja végezni nemsokára,mint a gyártást már ma is !!!

 • PluginHibrid

  12v aksim Panasonic.
  Szerintetek bírja 5 év után is?
  Vagy meghibásodott már ???

 • The Good Boy

  Zuldfulu2000:

  Hol irtam én olyat, hogy a gari kopó alkatrészekre is vonatkozik? Én a Toyotánál a hibrid hajtásra (aksi) értettem a 8év/160.000 km-t.
  Volt már jó pár újként vásárolt autóm, tisztában vagyok vele, hogy mi garanciális, mi nem.

  PluginHibrid:

  Légyszives te is idézz már tőlem, hogy én hol fikáztam az aksik élettartamát? Hol irtam, hogy csak 4-5 évig jók maximum? Pont azért “vitáztam” Géza úrral, mert ő akarta megmagyarázni, hogy az autó aksik csak pár évig jók.
  Hihetetlen hogy mennyire nem megy egyeseknek az értő olvasás… (vagy csak kötözködni akar)

  Ja és még valami, hogy érzékeltessem, hogy bízok-e a hibrid aksiban vagy nem: múlt héten a közelgő autócsere kapcsán éppen az Auris HSD-t néztem meg és próbáltam ki…

 • The Good Boy

  Bocs az elütésért zoldfulu2000

 • zoldfulu2000

  Godd boy: igen közben nekem is leesett hogy ez nem az az aksi. Szerintem a sima aksira nem fogod tudni érvényesíteni a garit. De a hibridrednszer más, ott hajtáslánc része.

 • L.A. Rómeó

  én good bojal értekegyet amit lényegében mondot a töbi csak körités:
  ez a nissan szar ahogy fiat is és sorolhatnánk csak a vw jó!
  ez a nissan villanyautó közelében sincs a xl1 vw-nek ami várhatóan 20M felet lesz mer ez a nissan drága és alulfejlet villanyauto az meg hibrid ráadásul az nagyon ügyesen kialakitot ezér 2en is beleférnek.

 • The Good Boy

  de jó, elszállt a kommentem…

  Zoldfulu: Nincs probléma:)

  Nekem anno cseréltek garanciában akkumulátort az egyik autómban, miután egy hónapos korában az assistance trélerén vitték be a szervizbe, miután semmi életjelet nem adott magáról. Az aksi pedig vadomat új volt, mert átadásnál a nullreviziónál vették észre, hogy az eredetileg benne lévő aksi “öreg”, és ezért egy teljesen új került bele (pedig nem bemutató, vagy túltárolt autó volt).

 • killerbee

  garazsgeza ugye sosem volt kedvenced a matek? szerinted 100ekm alatt a budos dizeled csak az olajat egeti (es nyomja ki a kormot kinyirva mindenkit) es ezen felul semmi mas koltsege sincs?
  egy fostos bravot ami bunronda is, hogy lehet mar egy elektomos leaf-el egy lapon emliteni?

  az akkumulatorokhoz meg lathatoan szazad annyit sem ertesz mint a matekhoz, meg valami uj elmelet toled? :)

 • killerbee

  “majd az automata váltókhoz hasonló fokozatválasztó kart D-be húzva máris suhanhatunk”

  istenem, hogy szakadna ra az eg, milyen fokozatvalaszto kart almodtak mar megint ide??? azt amelyikkel a nemletezo fokozatok kozott lehet valtani?
  gondolom aki ezt az agyremet leirta az egy villamos oldalan is veszettul keresi a tanksapkat.

 • garazsgeza

  a villany szerinted honnan jön majd killerbee ,ha mindenki elektro autóval j

 • killerbee

  garazsgeza es szerinted most hogy majdnem mindenki olajos fossal jar, honnan jon az olaj hozza?

 • Hanyes

  Igaz, hogy drágább, mint a hasonló méretű belsőégésű motorral szerelt autók, de hogy mennyivel, ez hosszú távon derül ki. A többség, aki új autót vesz, részletre veszi, ennél magasabb lesz a törlesztőrészlet, de nem kell alapból több millióval többet kifizetnie. Az újautó kereskedőnek a szervizen van nagyobb haszna, nem az eladáson. Itt pedig a Leaf egy 5 éves időszakra kivetítve előnyben lehet, hiszen nem kell benne olajakat cserélni, szűrőket meg ami a nem elektromos hajtással együtt járó szervizelés. Marad a futómű és a karosszéria, a hajtásláncot kihagynám, mert azzal szerintem kb. annyi karbantartani való lesz, mint a mostani hybrid autók elektromos hajtási rendszerén, vagyis szinte semmi. Mivel hosszú távra nem használható, ingázós autónak veszi majd aki veszi, ott előnyben van pl. a részecskeszűrős dízelekkel, mert azok nem szeretik az ilyen üzemeltetést, egy részecskeszűrő pedig nem olcsó, ha cserélni kell, persze időnként akkor is tönkremegy, ha rendszeresen regenerálják. Szóval egy ilyen autónál beépítik a vételárba a nem elektromos autóknál fizetendő elmaradó szervízköltségeket is, persze a “fejlettebb” országokban ezt adókedvezményekkel és egyebekkel kompenzálják valamelyest, hogy jobban megérje ilyen autót venni.

Ez most a legjobb Suzuki!

Jó vezetni, alig eszik, igényes és komfortos belül, szép kívül. Ez most a legjobb Suzuki – pontosabban ez lehet, ha az ára is van olyan jó, mint a kocsi maga. De vajon van-e?

Ésszerű szabadidőautó: Dacia Sandero Stepway

Jó árával, vállalható megjelenésével és élvezetes motorjával a Dacia Sandero Stepway valószínűleg a legolcsóbb szabadidő-autó.

Olyan kis drága!

Tolatókamera is van benne. TOLATÓKAMERA! Három méter hetvenhez! Meg sávelhagyás-jelző. És színre fújt ajtóbehúzó. Hát csoda, hogy több mint ötmilliót kérnek érte?

Volkswagen Golfok, a legerősebbtől a legtisztábbig

Megújult Golfokat próbálgattunk, a legerősebb benzinestől a konnektoros hibriden át a villanyhajtásúig

F1: Vettel szerint kamuzik a Mercedes

Sebastian Vettel nem hiszi, hogy a Mercedes tényleg annyira lassú Szocsiban, mint péntek délután mutatták. A ferraris német szerint az időmérőre gyorsak lesznek Hamiltonék.

F1: Ecclestone átvágott minket!

A Maláj Nagydíj igazgatója, Razlan Razali kiosztotta Bernie Ecclestone-t és a Forma-1 új tulajdonosát is.

F1: Vettelék taroltak, a Merci nem bír a Ferrarival

Komoly munka vár a Mercedesre péntek este, ugyanis a Forma-1-es Orosz Nagydíj második szabadedzésén meg sem tudták szorítani az új szocsi körrekordot futó Ferrarit.

Ideje beszélnünk a felnik egyik legfontosabb jellemzőjéről

Gajdán Miklós autóbúvár szakkörének legújabb epizódjában a kerekek felé kalandozunk el. Vaskos téma, ezért az általános ismeretek ismétlése után főképp egy jellemzőre, az ET-számra koncentrálunk.

F1: Hamiltont felzaklatta a lábát elveszítő tini

Lewis Hamiltont nagyon megérintette Billy Monger doningtoni Forma-4-es balesete.

F1: Büntetések felé tart a Ferrari?

Gyanús, hogy a Ferrari nem fogja kihúzni a szezon végéig a szabályok által engedélyezett számú erőforrás-részegységgel.

Újabb adag magyar tűzoltóautó állt forgalomba

Ma 14 új, magyar gyártású tűzoltóautót adtak át a Katasztrófavédelemnek. A járművek értéke megközelíti a kétmilliárd forintot. 

F1: A bőröndjében vitte az alkatrészt a Red Bull-főnök

A Red Bull-főnök Christian Horner Szocsiban elárulta, hogy a saját bőröndjében volt kénytelen alkatrészt vinni Max Verstappen erőforrásához a hétvégére.

Tudod, miért hívják anyósülésnek?

Tudod, hogy az autóban a jobb első ülést miért hívják anyósülésnek? Van néhány teória.

Soha nem látott, kedves újítás a rendőrautókban

Játékmackókkal szereli fel az észt rendőrség a járőrautókat, hogy vigaszt nyújtsanak a kisgyerekeknek, akik balesetek vagy más, nagy traumát okozó helyzetek résztvevőivé válnak.

F1: 15 helyes hátrasorolás a McLaren-újoncnak

Kezdődik: a McLarennél már az idény negyedik fordulóján jönnek a motorcserés hátrasorolások, Stoffel Vandoorne az Orosz Nagydíjra 15 pozíciós büntetést kapott.

F1: Alonso azért se bánja, hogy otthagyta a Ferrarit

Fernando Alonso unja már a kérdést, de újra elmondta, hogy akkor sem bánja a Ferraritól való távozást, ha idén bajnoki esélyes az olasz csapat. A McLarennél javult az életminősége.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.