Remekül törik a legfiatalabb Suzuki

Suzuki Vitara 2015 Euro NCAP

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2015.04.22. 18.00

Amilyen kicsi, olyan tisztességgel védi utasait a Suzuki új generációs szabadidő-Vitarája.

Felnőtt utasvédelem (34,1 pont, 89%)

Az utascella a frontális ütközés során megőrizte szerkezeti szilárdságát. A Vitara maximális pontszámot ért el az utasoldalon elhelyezkedő bábu védelme terén, minden testtáj jó védelmet élvezett. A vezető és az első utas térde, valamint combcsontja testalkattól és elhelyezkedéstől függetlenül jól védett volt. 
A frontális ütköztetés vizsgapontban az utas minden testrésze jó védelmet élvezett, kivéve a mellkast, amelynek a védelme csupán megfelelő volt. A hátul utazók esetén a nyak és a mellkas védelme megfelelő, a fejé és a combé jó volt.
Az oldalirányú ütközés során minden kritikus testrész védelme jó volt, a Vitara maximális pontszámot szerzett. Még a súlyosabb, oszlopnak csapódást szimuláló vizsgálati elem során is jó volt a testrészek védelme, az autó maximális pontot kapott. Az első ülések és a fejtámlák jó védelmet biztosítanak ostorcsapás nyaksérülés ellen; a hátsó ülések geometriai elemzése hasonló teljesítményt jósolt.  A Vitara önműködő vészfékezési rendszere már kis sebességnél is működőképes, ám mivel nem alapfelszerelés, hatásosságát városi sebességeknél nem vizsgálták, arra nem szerzett pontot az autó.

Gyermekbiztonság (42,0 pont, 85%)

A Vitara maximális pontszámot kapott az egyéves gyermek védelme tesztpontban. Frontális ütközésnél a menetirány szerint elhelyezkedő, hároméves gyermek fejét érő erőhatások nem voltak szélsőségesek, habár a nyak helyenként kissé magas terhelést kapott. Oldalirányú ütközésnél mindkét bábu fejét hatékonyan védelmezte a beltér kemény felületeitől a gyermekülés. Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így az első utasülésre is beszerelhető menetiránynak ellentétesen a csecsemőhordozó. A légzsák állapotáról egyértelmű jelzés tájékoztat, a rendszer pontot érdemelt. A modellhez jóváhagyott összes gyermekülés-típus probléma nélkül beszerelhető.

Gyalogosbiztonság (27,6 pont, 76%)

A lökhárító minden vizsgált felületen jó védelmet biztosított a lábszárnak, maximális pontszámot kapott. Ugyanakkor a medencetáj védelme vegyes volt, egyes területeken rossz, másutt jó volt a védelmi szint. A motorháztető felülete legtöbb pontján jól óvta a gyalogos fejét; rossz eredmények csak a kemény szélvédőoszlopnál születtek.

Biztonsági berendezések (98 pont, 75%)

Alapáras az ESP, az első és hátsó üléseken jelzés figyelmeztet a biztonsági övek becsatolására. A vezető által beállítható sebességhatároló rendszer opciós, ám a várakozások szerint a legtöbb autóhoz megrendelik majd; a rendszer működése megfelelt az Euro NCAP kritériumainak. Felárért megrendelhető az automatikus fékrendszer. Mivel a rendszer opciós, kissebességű funkcionalitását nem értékelték, a városok közötti közlekedésre jellemző, magasabb sebességtartományban megvizsgálta és jónak találta működését az Euro NCAP. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer nem rendelhető a Vitarához.

Kommentek

  • Szaky

    Ezek az un AHSS acélok, DP, CP, Trip, Twip, MART acélok áldásos hatásai, ezeket kellene már más neves gyártóknak is alkalmazni, talán akkor a Focus III sem lenne 1300kg!!!

  • traylor

    Az oké, hogy remekül törik, de hogy megy?

F1: Ilyen, amikor Verstappen trollkodik

Max Verstappen rajongói csak egy életnagyságú bábúval akartak fotózkodni, de a függöny mögött bujkált az igazi is.

Ezzel a busszal új értelmet nyernek az éjszakai utazások

A Neoplan Skyliner hálóbusszal egészen más értelmet nyernek az éjszakai utazások. Sör és üdítő a hűtőben, a diszkrécióról pedig a kisfüggönyök gondoskodnak.

F1: Apucival motorozott a kis Räikkönen – fotó

Nem lehet elég korán kezdeni…

Megújult a legfiatalosabb Lexus

Még frissebb megjelenés, még gazdagabb technológiai tartalom, még teljesebb körű biztonsági arzenál a Lexus NX kínálatában.

A fehér oldalfalú abroncsok gyártása valódi kézműves meló

Öreg autókra új abroncs, avagy a veteránosok igényeit is ki kell szolgálni.

F1: Hamilton már nem is emlékszik Rosbergre

Lewis Hamilton végleg lezárta magában azt a fejezetet, amely a Nico Rosberg elleni, házon belüli csatájáról szólt.

F1: Kubica nem zárja ki a második debütálást

Robert Kubica egyre nyíltabban beszél arról, hogy újra megpróbálkozik a Forma-1-gyel.

Finom kis KRESZ-anomáliára bukkantunk Budapesten

Tudod mi az a három úttestű út és hogy hol van ilyen? Mutatjuk.

F1: A szabad gumiválasztást el lehet felejteni!

A Pirelli motorsportfőnöke azt mondja, kizárt, hogy teljesen a csapatokra-pilótákra bízzák, ki milyen gumit használ a versenyhétvégéken.

Csökken az üzemanyagok ára

Szerdán megáll az üzemanyagok árának emelkedése, a benzin és a gázolaj is olcsóbb lesz.

Ősszel jön az 1000 lóerős Mercedes hibrid!

Szeptemberben mutatja be eddigi legextrémebb autóját a Mercedes-AMG. A Project One több mint ezer lóerős lesz.

F1: Átírhatják a túl szigorú motorszabályt

A Forma-1 szabályait előkészítő Stratégiai Munkacsoport mai ülésén lazíthatnak egy motorszabályon, emellett a Honda hóna alá is nyúlhatnak a riválisok.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.