A pokolban is úr

Törésteszt: Maserati Ghibli

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2014.01.06. 18.15

A Ghibli igazi kétszemélyes túrakocsi: felnőtt utasait példa nélküli tökéletességgel védelmezi a sérülésektől, a többiekre kevesebb figyelmet fordít – de még így is kényelmesen megvan az ötcsillagos értékelés.

Felnőtt utasvédelem (34 pont, 95%)

Az utascella stabil maradt a frontális ütközés során. A vezető, valamint az elöl utazó felnőtt utas térde és sípcsontja jó védelmet élvezett. Az oldalirányú teszt során a Ghibli jól védelmezte valamennyi testtájat, amit maximális pontszámmal honorált az EuroNCAP. A legtöbb testrész a súlyosabb, oszlopnak csapódást szimuláló vizsgálati elem során is jó védelmet élvezett, a mellkas védelmi szintje megfelelő. Az ostorcsapás nyaksérülés elleni védelem csupán elégséges. 

Gyermekbiztonság (39 pont, 79%)

A Maserati javallata szerint a 18 hónapos és a hároméves gyermeknek megfelelő tesztbábu egyaránt a menetiránnyal ellentétes irányban behelyezett gyermekülésben foglalt helyet. Az autó mindkettőjüknek maximális védelmet biztosított. Oldalirányú ütköztetés során a gyermekek az ülésben maradtak, annak fülei kellőképpen megvédték a kis utasok fejét az utastér kemény elemeitől. Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így az első utasülésre beszerelhető hátrafelé néző gyermekülés. A légzsák pillanatnyi állapotáról azonban nem kap megfelelő tájékoztatást a vezető, ráadásul a gyermekülés aktív légzsák mögé történő beszerelésének veszélyeire nem hívják fel el nem távolítható jelzések a figyelmet. A jóváhagyott gyermekülések helyes behelyezése akadálytalan. 

Gyalogosbiztonság (27 pont,74%)


A lökhárító maximális pontszámot érdemelt a lábszár védelméért, minden vizsgált ponton jól teljesített. A gépházfedél belépő éle szintén megkapta az elérhető maximumot. 
A gépházfedél felülete általánosságban jó és megfelelő teljesítményt mutatott a fej védelme terén, egyedül a szélvédő tövénél és a kemény szélvédőoszlopok környékén ért el gyenge eredményt a Maserati. 

Biztonsági berendezések (7 pont, 81%)

Az ESP alapáras, működése megfelel az EuroNCAP követelményeinek. A biztonsági övek becsatolására az első és a hátsó üléseken is figyelmeztet jelzés. Rendelhető a vezető által beállítható, a sebesség túllépésére figyelmeztető rendszer, annak működése megfelel az EuroNCAP követelményeinek. 

Kommentek

  • PluginHibrid

    “A légzsák pillanatnyi állapotáról azonban nem kap megfelelő tájékoztatást a vezető..”

    Azért ez gáz..vakon kapcsolgatják ki-be ???

    Hátha pont jó lesz ???

Többet keresnek majd a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozók

Sztrájk is volt a kecskeméti Mercedes gyárban, mostanra azonban sikerült megállapodnia a szakszervezetnek, így jövőre 10 százalékkal nőhet a dolgozók alapbére.

Jégre hajtott a Toyotás, a többit magadtól is kitalálod

Nincs év jégbe szakadó autósok nélkül, az idei tél is meghozta az első terepjáróst, aki egy befagyott tavon kereste az izgalmakat.

Ragadozót készítettek a Mercedes Sprinterből

Nyomokban Sprintert is tartalmaz az a koncepció teherautó, melyet extrém terepre terveztek. Nem bányamunkás, de akár köveket is lehet vele hordani.

Zseniális vagy haszontalan ez a kreatív ötlettel feldobott ablaktörlő?

Télen áldás a tökéletes működő ablaktörlő, de ennek elérése nem egyszerű feladat. Ez a furcsa rendszer a jegesedés ellen küzd, többet erővel, mint ésszel.

Durva robbanásra képes a fagyban kocsiban hagyott kóla

Aki nem akar tetőkárpitra fagyott cukros löttyel szembesülni, az jobb, ha nem hagy éjszakára a kocsiban dobozos üdítőt.

F1: Elcsábítják a Mercedes nagyágyúját?

Brit sajtóértesülések szerint fennáll a lehetősége, hogy a Mercedes technikai főnöke, Paddy Lowe az egyik rivális csapathoz igazoljon.

Másfélszer hasznosabb az elektromos Kangoo

Ahogy a Renault Zoe, a franciák Z.E. villanyautó-családjának hasznos tagja, a Kangoo is másfélszeresére növelt hatótávolsággal fut neki a következő modellévnek.

Az autó, ami 2,5 literrel beéri

Nincs megelégedve az alternatív járművek jelenlegi felhozatalával? Mit szól a tüzelőanyagcellás Toyota Mirai-hoz? Kipufogóján csakis forró levegő távozik, azaz gőz.

Nagyképű, de van mire

A faceliften átesett Fiorino mosolyában van némi önteltség, ami nem csoda, hiszen van mire beképzeltnek lenni.

Már el is készült a legdurvább Fiesta

Az új Ford Fiesta máris megvadult és rallyautóként még elődjénél is sikeresebb szeretne lenni, amihez mindene adott.

F1: Rosberg ennyi milliárdról mondott le önként

Nico Rosberg nagyon sok pénzről mondott le önként és dalolva a visszavonulással.

F1: A Williams hibákat vár az újonctól

A Williamsnél fel vannak készülve rá, hogy a jövőre bemutatkozó 18 éves versenyzőjük, Lance Stroll bukdácsol majd a Forma-1-ben.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.