A legjobb példát követi

Törésteszt: Peugeot 308 2013

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.12.09. 17.00

A Golf francia kihívója az EuroNCAP vizsgálaton is tartja a lépést mértékadó német konkurensével: ahogy az is, magabiztosan hozza az ötcsillagos eredményt.

Felnőtt utasvédelem (33 pont, 92%)

 

Az utascella stabil maradt a frontális ütközés során. A vezető és az első utas térde, valamint lábszára jól védett volt. Az oldalirányú ütköztetés során a tömör testnek csapódó autó maximális pontszámot érdemelt, minden testtáj védelmi szintje jó volt. A súlyosabb, oszlopnak csapódást szimuláló vizsgálati elem során a bordakosár mért összenyomódása arról tanúskodott, hogy a mellkas védelme csupán elégséges. Ráfutásos balesetben az ostorcsapás nyaksérülés elleni védelem szintje jó. 

Gyermekbiztonság (39 pont, 79%)

 


A hároméves, menetirány szerint beültetett bábu feje ütközéskor nem mozdult előre szélsőséges mértékben, azonban a nyakára ható erők meghaladták az ajánlott határértékeket. A hároméves és a 18 hónapos bábu mellkasán egyaránt csupán elégséges volt a mért lassulási érték. 
Oldalirányú ütköztetés során a gyerekülések fülei kellőképpen megvédték mindkét korcsoportot, így fejük jó eséllyel nem ütközik az autó kemény alkatrészeibe. Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így az első utasülésre is beszerelhető menetiránynak ellentétesen hordozó. A légzsák pillanatnyi állapotáról egyértelműen tájékoztatja a vezetőt az autó, ezért erre a részterületre is járt a pont. A légzsák kiiktatása nélkül beszerelt gyermekülés veszélyeiről egyértelmű figyelmeztetések tájékoztatják a vezetőt. A szabványosított gyermekülések helyes behelyezése akadálytalan. 

Gyalogosbiztonság (23 pont, 64%)

 

A lökhárító maximális pontszámot kapott a lábszár védelmére. A motorházfedél belépő éle túlnyomóan jó védelmet nyújt, maga a gépházfedél felületének jelentős részén megfelelően védi a gyalogost, azonban a szélvédő tövénél, illetve a kemény tetőoszlopoknál gyenge teljesítményt mértek. 

Biztonsági berendezések (7 pont, 81%)

 

Az ESP alapáras, működése megfelel az Euro NCAP követelményeinek. Az első és a hátsó üléseken egyaránt szériakivitelű jelzés figyelmeztet a biztonsági övek becsatolására. Alapfelszerelés továbbá a vezető által beállítható sebességkorlátozó berendezés.

Kommentek

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.