Remekül védi utasait a Suzuki SX4

Törésteszt: Suzuki SX4 2013

Szerző: Svékus Gergő levél küldés 
Dátum: 2013.10.24. 11.00

Elődje négycsillagos teljesítményéhez képest kategóriájában kiválóan helytállt a szabványos törésteszten az új generációs SX4. Egy pontosabban megszerkesztett kézikönyvvel még több pontot érhetett volna el.

Felnőtt utasvédelem (33 pont, 92%) 

Az utascella stabil maradt a frontális ütközés során. A vezető és utasának lábszára, illetve térde egyaránt jó védelmet élvezett. Az oldalirányú ütköztetés vizsgapontban a tömör testnek csapódó Suzuki SX4 maximális pontszámot szerzett, a teljes vizsgált testfelületen jó védelmet nyújt. A súlyosabb, oszlopnak csapódást szimuláló vizsgálati elem során a mellkas és a hasüreg védelme megfelelőnek, a fejé és a medencéé jónak bizonyult. Az ostorcsapás nyaksérülés elleni védelem jó. 
Gyermekbiztonság (40 pont, 80%) 
A 18 hónapos gyermek védelme terén maximálisan teljesít a Suzuki. Frontális ütközés esetén az előrenéző ülésben helyet foglaló, hároméves gyermek feje nem lendül előre szélsőséges mértékben. Oldalirányú ütköztetés során a gyerekülések fülei kellőképpen megvédték a kis utasokat a beltér kemény felületeitől. Az utasoldali elülső légzsák kikapcsolható, így ide gyermekülést lehet beszerelni; az ennek elmulasztásával járó veszélyekről egyértelmű, nem eltávolítható jelzések tájékoztatnak. A kezelési útmutató nem említi, hogy az első utasülésre kizárólag akkor lehet megfelelően beszerelni az I. csoportos gyermekülést, ha az utasülést előtte teljesen felemeltük, ezért a gyermekülés első utasülésre történő beépítése nem érdemelt pontot. A II/III. csoportos gyermekülést nem lehetett elmozdulásmentesen, stabilan rögzíteni a hátsó középső ülőhelyen. Ettől eltekintve a szabványos gyermekülések helyes behelyezése akadálytalan. 
Gyalogosbiztonság (26 pont, 72%) 


A lökhárító maximális pontszámot érdemelt a gyalogosok lábszárvédelméért, minden vizsgált területen jó eredményt ért el. A gépházfedél belépő éle azonban nem kapott pontot, mivel gyenge teljesítményt nyújtott a medencetájék védelme terén. A gépházfedél felülete jó vagy megfelelő védelmet nyújt a fejnek, kizárólag a kemény szélvédőoszlopok kaptak gyenge minősítést. 
Biztonsági berendezések (7 pont, 81%) 
Az ESP alapáras, működése megfelel az Euro NCAP követelményeinek. Az első és a hátsó üléseken egyaránt alapkivitelű jelzés figyelmeztet a biztonsági övek becsatolására. A vezető által beállítható sebességhatároló berendezés ugyancsak alapáras, működése megfelelt az Euro NCAP idevágó elvárásainak.

Kommentek

 • ferenc01

  Itt nem a régi Swift-ről van szó.Jártam VW-vel,de soha többet nem teszem.

 • ,L Rómeo

  nem igaz!
  szutyuki össze-vissza-szét törik!
  tudom mer a faluban vót egy régi swift aztán a tatra átment rajta. szar se maratt.
  szutyuki =szutyuki.
  szar. roszul mérték!
  vw for ever

  most nésztem a videot:
  más autó(fő leg vw) kiüti az oszlopot ha nekivagdallódzik, ez meg behorpatt a videón a naranccsárga oszloptol is..
  szép..
  nem hijába tuggya minden ikényes autószagember anélkül hoty meknézné a törészteszt (hamisitot) eredményeit: szutyuki szarul törik törmelék lesz bellöle!!

  örlülnék ha ilyen be csapásokat nem hiresztelnének mer nem ezér szoktam ide hanem hogy imággyam a vw-t és utájjam a jappán szusitrollokat!

  szörényi és rácz ijet nem irrna(hoty jo a szutyuki) , ök irrjanak minden cikejt!

 • Kempelen10.

  romeo hogy szakadt vóna anyádba a fejed

 • ,L Rómeo

  nem szeretnék úgy élni mint te mer fej nélkül nem látnám h vw a lekjob!
  te szutyok génhibás ondószökevény, anyja szégyene

 • Gabilaci

  Fuha ,micsoda buta emberek vannak itt, hát az eszem megáll, és micsoda helyesírással, bár paraszttól mit várunk ,nem igaz?

F1: Ecclestone Hamiltonra fogad 2017-ben

A Forma-1 volt irányítója, Bernie Ecclestone szerint a Mercedes angol pilótája kerül majd ki győztesen a ferraris Sebastian Vettellel folytatott bajnoki küzdelemből idén.

Szabálytalan előzés egy körforgalomban, van, aki szerint ez még belefér

Az esetet Angliában vették videóra. A BMW türelmetlen sofőrje megunta a kamion mögötti tötyörgést, és szándékosan rossz irányban hajtott be a körforgalomba.

Alonso benézett az Indycar-futamra

Az idei Indy 500-on induló Fernando Alonso a hétvégén az amerikai versenyszéria egyik fordulóján járt körülnézni. Elmondta, hogy miért vág előbb az Indynek, és miért jöhet később Le Mans.

1300 kilométert vezetett egyedül egy gyerek

Ezerháromszáz kilométert vezetett egyedül egy 12 éves fiú Ausztráliában, mielőtt a rendőrök vasárnap lekapcsolták volna, mivel az autó egyik lökhárítója leszakadt.

Meghalt egy kisfiú Alonso gokartpályáján

Fernando Alonsót is megrázta az eset, a balesetet kivizsgálják.

Elrajtolt a Hankook Racer Cup új idénye

Izgalmas csatákkal indult el a Hankook Racer Cup bajnokság a hétvégén.

Ésszerű szabadidőautó: Dacia Sandero Stepway

Jó árával, vállalható megjelenésével és élvezetes motorjával a Dacia Sandero Stepway valószínűleg a legolcsóbb szabadidő-autó.

80-nal 80 km-t a Magyarországon gyártott lyukas gumival

Kipróbáltuk, milyen egy defektes autóval gurulgatni 80-nal az országúton, majd megnéztük a tatabányai gyárat, ahol az új csodagumi készül. És megtudtuk, mi a baj a másféle defekttűrő gumikkal.

Bődületes kasszasiker a Halálos iramban 8

A Halálos iramban 8. megint lekörözte a mezőnyt az észak-amerikai mozikban a hétvégén. Az autós akciófilm globális bevételei a csillagok közé repítik a filmet.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

F1: A McLarennek és a Williamsnek drukkol Hamilton

A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton reméli, hogy a két patinás brit csapat lehet még ellenfél számára a világbajnoki küzdelemben.

Kemény balesetet mesél el egy magyar kamionos, videóra vette az egészet

A magyar sofőr előtt kalapot emelünk, azonnal megállt és kiszállt segíteni. Az egészet rögzítette a fedélzeti kamera.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.