Top 10: Hol a legdrágább parkolni itthon?

Parkolás: Szeged, Debrecen és Budapest a legdrágább

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2013.09.19. 15.00

Összegyűjtöttük a legdrágább parkolási díjövezeteket Magyarországon. Nem a legtehetősebb városokban akadni a legmagasabb a tarifára.

Gyűjtésünk szerint országszerte 32 településen kell fizetni a parkolásért. Az autóval érkezők már rég nem csak a nagyvárosokban tömhetik apróval az automatát, de ott azért még nem tartunk, hogy a parkolás fizetős volna egy település egészén. A díjrendszer többnyire sávos, e heti Top 10 listánkban minden község és város a legmagasabb tarifájával szerepel.

8-10. 360 Ft /óra: Eger, Szentendre, Zalaegerszeg. Bár Egerben és Zalaegerszegen is ugyanekkora a legmagasabb tarifa, Szentendrén súlyosabb a helyzet. Nem az egész éves perkálás, hanem az időrend miatt: március 15. és október 31. között este nyolcig kell fizetni. Fotó: Magyar Turizmus Portál


5-7. 400 Ft/óra: Győr, Kecskemét, Tihany. A két megyeszékhely és Tihany ékes példája annak, hogy a díjtétel nem függ sem az elhelyezkedéstől, sem a település méretétől. Míg a sajkodi strandra 200, a Kolostor söröző melletti parkolóra 400 forintos óradíjat szavazott meg a képviselőtestület. Ráadásul április elseje október 31-e között reggel kilenctől este nyolcig tömhetjük apróval az automatát. Fotó: Szűcs Attila, Balatoni Limnológiai Intézet


4. 420 Ft/óra: Sopron. Kiemelt övezetével a civitas fidelissima, a leghűségesebb város majdnem dobogós. De csak majdnem. Fotó: Nyugat-magyarországi Egyetem


3. 440 Ft/óra: Debrecen. Míg Miskolcon 340, Pécsett 300, Kaposváron maximum 250 forintba fáj egy órás parkolás, Hajdú Bihar megye székhelye a budapesti belváros árszintjével dolgozik. Fotó: visit-hungary.com


2. 480 Ft/óra: Szeged. Csongrád megye központjában nem a díjszabás változik, hanem a parkolószelvény fejében leparkolható idő nő vagy csökken. A 480 forintos jeggyel a kiemelt övezetben egy órára hagyhatjuk ott az autót büntetésmentesen. Fotó: Wikipédia


1. 525 Ft/óra: Budapest. A főváros legdrágább zónája nem a Várnegyedben, nem is a belváros közepén, hanem a Margitszigeten van. Ez egy valóban kiemelt övezet. Ellenszenvesebb húzás, hogy a sziget pesti oldalán, a Margit híd tövében is óránként 440 forintra lehúzzák az autósokat. Fotó: Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft.


Bónusztrack: Balatonfüred központjában május 1. és szeptember 30. között óránként 500, október elsejétől április 30-áig 260 forintért hagyhatjuk ott az autót. De az önkormányzat a Huray utcában ingyenes parkolót tart fenn, pár száz méterrel arrébb

Forrás: saját gyűjtés a helyi önkormányzatoktól

Gyanúsan olcsó új autók, a legtöbbet fogyasztó motorok, a legmagasabb benzinárak, a leggyorsabb vonatok és további Top 10 témájú cikkek itt.

Kommentek

 • PluginHibrid

  Ferihegy kimaradt..

  Több ezer/óra !!!

 • tasi69

  Így lehet a seggnyalással rengeteg pénzt keresni minimális befektetéssel.Nem hinném hogy a pesti parkolásból a pintért kihagyták.

 • Holiday

  Plugin! Csak a VIP prkolóban annyi.

SsangYong XAVL: új szabadidőjármű Koreából

Genfben mutatja be új SUV-tanulmányát a SsangYong. Az egykori Korando szellemi utódja meglehetősen távol esett a fájától.

Női szupergonosz a Nissan elektromos nagykövete

Az Öngyilkos osztag című képregény-feldolgozás egyik főgonoszát játszó Margot Robbie ausztrál színésznőt választotta a Nissan elektromos mobilitási nagykövetéül.

Élőben barátságosabb a törtszemű Skoda Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs Skoda Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

Kiderült, hol vannak a legdurvább dugók

A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban a világon: fejenként 104 órát ültek dugókban.

F1: Gyönyörű autót tervezett a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2017-es autója az egyik “legcsinosabb”, amit valaha tervezett a csapat.

Minden benne van az új Volkswagen Golfban

Kipróbáltuk a felfrissített Golfot! A jóból még jobb lett, a vezetői asszisztensek és a műszaki megoldások száma és fajtája luxusautókat idéz.

F1: A sztármérnök is kevesebb előzést jósol

A Red Bull sztártervezője, Adrian Newey szerint a 2017-es Forma-1-es szabályok továbbra is egészségtelen mértékben jutalmazzák majd a motorerőt, emellett az előzések számát is csökkentik.

A múltba megy előre a kínai szupersportkocsi 

Olasz formatervvel érkezik a kínai Techrules fantasztikus sportautója. A múltidéző vonalak mögött fejlett elektromos hajtáslánc-technológia rejlik.

Újjászületett a nyolcvanas évek egyik legfurcsább járműve

Sir Clive Sinclair fekvő robogója, a kultikus, de életképtelen C5 valamivel praktikusabb formában térhet vissza. Az Iris Sinclair unokaöccsének a munkája.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.