Független kerékfelfüggesztés

Futómű

Szerző: techabc levél küldés 
Dátum: 2013.01.01. 00.00

A független kerékfelfüggesztés esetén a jármű jobb és baloldali kerekei között nincs merev kapcsolat, így azok mozgása egymástól független. 

A független kerékfelfüggesztés esetén a jármű jobb és baloldali kerekei között nincs merev kapcsolat, így azok mozgása egymástól független. 

Az ilyen futóműkonstrukciónál a kerekeket lengőkarok vezetik meg, melyek lehetnek hossz- vagy keresztirányúak, illetve ferdék. 
A független kerékfelfüggesztések másik jellegzetes megoldása a McPherson-rendszerű futómű (nyitóképünkön az első futóműnél), amelyet az első felfüggesztéseknél használnak előszeretettel. Itt egy alsó háromszög-lengőkar és egy úgynevezett rugóstag vezeti a kereket. A rugóstag egy megerősített szárú lengéscsillapítót és egy rugózó elemet tartalmaz (ez lehet tekercsrugó, de hidropneumatikus-és légrugó is). 
Amennyiben a kormányzott keréknél McPherson futóművet alkalmaznak, nincs szükség a kormányzáshoz függőcsapszegre, a kerékagy a rugóstag felső rögzítési pontja és az alsó lengőkar gömbcsuklója által meghatározott tengely körül fordul el.

Kommentek

Városban száguldozó kretének rontják a BMW-sek jó hírét

Az ilyen videók miatt romlik a bajor márka tulajdonosainak megítélése, mert ez már nem a használja-e az indexet szint. Ez közveszélyes szórakozás.

Magyarországon épít szupertöltőt a Tesla

Nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be a Tesla. Az akciónak van hazai vonatkozása is.

F1: Szocsiban talán már célba ér Alonso

A Honda a hétvégén következő Orosz Nagydíjra megbízhatósági javításokat visz, a múlt heti teszt után bizakodnak a McLarennél.

Teniszpályára skiccelték fel a luxuskombit

Wimbledon makulátlan gyepébe nem vandálok, hanem maguk a pályagondozók rajzolták bele a Jaguar XF Sportbrake prémium kombi körvonalait.

Felhők közé emel a magyar Trabant motor, és ez nem vicc

Magyarországon az épülő szocializmus találkozása a repülési vággyal érdekes szerkezeteket szült, a felhők közé vágyóknak köszönhetünk egy különleges Trabant motort, ami képes volt embereket égbe emelni.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

A Toyota felszámolja a közlekedési dugókat

Sikerrel zárult a Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) thaiföldi projektje, amelynek elsődleges célja a hatmilliós Bangkok utcáin gyakran tapasztalható közlekedési dugók enyhítése volt.

F1: Mégsem nyúlnak a DRS-zónákhoz

Bár az előzések száma jelentősen csökkent a Forma-1-ben 2016-hoz képest, a Nemzetközi Automobil Szövetség úgy döntött, nem módosít a DRS-zónákon.

Kereszteződésben ennél zseniálisabb dolgot még nem láttunk

Nem tudsz kihajtani a keresztező forgalom miatt, és senki nem enged ki? Van egy megoldás!

Na, hány km új autópálya épül 100 milliárdból?

Az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának első üzeméhez hasonlóan a másodikat is a Duna Aszfalt és a Hódút építheti meg, ezúttal az A-Híd Zrt.-vel együtt.

F1: Napokon belül bejelenthetik a Sauber-Hondát

Ahogy közeleg a határidő, egyre erősebbek a Saubert a Hondával összekapcsoló hírek. Jövőre már két csapatnak szállíthat a japán gyártó.

Fontos változásokra készülhetnek az autósok

Változnak a műszaki vizsgát érintő szabályok és a jogosítvánnyal kapcsolatos rendelkezések.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.