Tanácsok

Vezess autóvásárlási tanácsadás


Új vagy használt autót kerestek? Segítünk a döntésben!

A Vezess.hu stábja


Nagyné Kovács Emília kérdezi - 2017-01-19 09:50:45

Kedves András!
A SUV uralom ellenére, férjemnek és nekem is az egyterűek tetszenek, mert kvázi ugyanazon a méreten nagyobb térben férhetünk el. Régi Skoda Oktávia diesel kombit cserélnénk. De vajon manapság melyik üzemeltethető, tartható fenn korrektül. Automata váltó jó lenne. Évi 18-20 ezer km menne az autó. Főleg elővárosi, városi használatban, hétvégenként, és nyáron használnánk hosszabb távra, elsősorban autópályán 3 gyerekkel és velük együtt sok holmival. 3-4 millió Ft-ban gondolkodunk. A Toyota Verso tetszik, bár használtan is jól tartja az árát férjem szerint. Neki a Kia Carens tetszik, mondván 4-5 évesen is marad még garancia, nekem a Citroen C4 Picasso tetszik, de a párom szerint a szervize költséges. Pedig belső helyet, kilátást nézve “otthonosabb” számomra. Milyen tapasztalatai vannak egyterű kapcsán? Vagy érdemes mást is megnézni? Benzinest megéri venni?
Köszönöm szépen segítségét.
Üdvözlettel
Emília

Válasz levélre

Kedves Emília!

Mindig típusonként kell megnézni, melyik a jobb motor bele, van, ahol a dízel vonzóbb, van, ahol a benzines és ez függ attól is, van-e egyáltalán kínálat mindkettőből? A Toyota Verso csomagtere a kategóriatársakhoz képest kicsi, emiatt az említett modellek közül a Kia Carens mellett döntenék, főleg a hét év/150 000 km garancia miatt. Évi 20 000 kilométerre a dízelmotor ésszerűnek tűnik, ráadásul benzines Carens még kevesebb akad. Ebből a szempontból a Toyotából nagyobb a kínálat.

Számomra a legélhetőbb, leginkább családbarát belső teret a kompakt egyterűek közül a Grand C4 Picasso és a Renault Grand Scénic kínálja.

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2011/10/04/megesik-a-nemet-autoknal-jobb-egy-francia/

Mivel a Renault garanciája hosszabb, alapesetben 5 év/100 ezer, felárért 5 év/200 000 km, egy nyújtott garanciás Renault vagy a Carens közül vennék egyet. Mivel Önök a 3-4 milliós árhatárral nem ősöreg autók közül választanak, a C4 Picasso is jó lehet. Arra kell ügyelni, hogy a C4 Picassót ne az 1,6-os benzines turbómotorral vegyék meg, mert annak lehet pár gondja, az 1,6 vagy a 2,0 HDi dízelt jobb szívvel tudom ajánlani. A sima 1,6 VTi 120 benzines a Picassóba.

A Scénicben a 130 lóerős 1,4 TCe benzines sokat fogyaszt, így itt is inkább az 1,5, az 1,6 vagy a 2,0 dCi dízeleket keresném. Ha a francia vagy koreai autókról nem tudnak megegyezésre jutni a családban, akkor még mindig ott az Opel Zafira Tourer, amely egy nagyon tágas, jól variálható, megbízható egyterű.

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2012/03/26/bekes-csaladi-transformer/

Ebből az 1,4 Turbo lenne a legjobb, benzinesként vagy LPG gázüzemmel, ha sikerülne kifogni egyet. A 2,0 CDTI dízelekkel lehet épp elég gond, Zafira Tourerből a benzineseknél maradnék.

Üdvözlettel, Szörényi András

Sándor Nikoletta kérdezi - 2016-11-21 14:17:23

Tisztelt András!

Jelenleg 4 tagú a családunk, később tervezünk még 1 gyermeket. Egy Suzuki Swift Sedan autónk van, amit szeretnénk lecserélni! Három autó után érdeklődünk az egyik Opel Astra H, a másik az Opel Meriva, a harmadik pedig a Ford Focus. Csak benzines autók érdekelnek és nem baj, ha kombi! 1.200.000 ft.-unk van az autóvásárlásra, átíratás nélkül! Kérdésünk hogy melyik autót ajánlaná Ön, és az is érdekelne, hogy milyen motorral 1.4-es vagy 1.6-os?

Üdvözlettel.: Nikoletta

Válasz levélre

Kedves Nikoletta!

Ezekkel a feltételekkel saját magamnak sem tudnék jobbat mondani egy benzines Citroën Xsara Picassónál, de nézzük inkább a megjelölt autókat. 1,4-1,6-os benzines Opel H Astra kombiból 170 000 km-ig és szervizkönyvvel, magyar rendszámmal egy db eladó autót találtam összesen, ami nem biztató.

1,6 literes motorral az Astra és a Focus II közül a Focust tartom lényegesen jobb autónak, mert nem olyan lusta benne az 1,6-os motor. Az 1,4-es viszont az Opelben tetszett jobban, a kisebbikkel a H Astrából keresnék egyet. Mindenképp ragaszkodnék a kombihoz, az ötajtósok csomagtere jóval kisebb. A 2004 utáni használt Ford Focusról itt olvashat részletesebben:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2013/08/09/hasznalt-auto-ford-focus-ii/

Ez a cikk a használt H Astrákat mutatja be:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2013/06/26/hasznaltteszt-opel-astra-h-2003-2012/

Tekintve, hogy H Astra Caravánból nagyon gyér a választék ezért az összegért, inkább a Merivát tekinteném a Focus alternatívájának. Jobban variálható utasterével, a Focuséhoz hasonlóan kedvező alkatrészáraival az Opel Meriva tűnik a legésszerűbb családi autónak, főleg, mivel magas üléshelyzetét sok nő értékeli a jobb biztonságérzet miatt. A Meriva A ugyanazokkal a motorokkal jön szóba, mint a H Astra, a kettő közül az 1,4-es és az 1,6-is ajánlható.

Üdvözlettel, Szörényi András

Kaiser Andrea kérdezi - 2016-11-21 09:33:41

Tisztelt Szörényi úr!

A véleményet szeretném kérni a Nissan Jukeról. Nőként igazán nem értek az autókhoz. Megtisztelő válaszát köszönöm!

Válasz levélre

Kedves Andrea!

Nem tudom, hogy újonnan vagy használt autóként jött-e szóba a Juke? Ha új, az azért jó, mert a modellfrissítés után a Nissan Juke nagyobb csomagtartót kínál, így ez a változat sokkal ésszerűbb.

Itt három motorváltozatát vetettük össze:

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2011/01/31/teszt-a-benzines-jobb-a-dizelnel/

Ez az 1,5 literes dízel tesztje:

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2012/01/11/noi-auto-vagy-nem-noi-auto/

Itt pedig a modernebb konkurenciával hasonlítottuk össze:

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2015/08/10/osszehasonlito-teszt-melyik-a-legjobb-csajterepjaro/

Ez a cikk azért lehet érdekes, mert egy kolléganőnk mond véleményt az öt kis SUV-ról:

http://www.vezess.hu/magazin/2015/08/19/lanyteszt-mit-tud-az-ot-csajos-dzsip/

Ebből a kategóriából a kulturált Peugeot 2008 és a takarékos Suzuki Vitara 1,6 16V ár/érték arányban többet nyújt a leváltás előtt álló Nissannál, a Renault Capturt végképp jobb autónak tartom. De lebeszélni sem szeretném a Juke-ról, mert egyedi, karakteres autó és megbízhatósági gondok sem fenyegetik.

Üdvözlettel, Szörényi András

Márki Orsolya kérdezi - 2016-11-21 09:18:53

Kedves András!

Életem első autóját tervezem megvenni és bevallom elég tanácstalan vagyok. Megpróbálom lényegre törően megfogalmazni, mik is az igényeim leendő autótulajdonosként és arra kérném, ajánljon nekem néhány modellt, amik közül választhatok.
-Használt autó keresek (a kereteim korlátozottak- 2500 euró max.)
-80%-ban városi hajtásra fogom használni, ezért nem szeretnék túl nagyot, pl. karavánt, de
négy személy férjen el benne kényelmesen, a csomagtartóban pedig legyen hely.
-Ötajtós modell legyen.
-Az alkatrészek könnyen beszerezhetőek legyenek ELÉRHETŐ ÁRBAN.
-Az éves kötelező regisztrációba se kelljen belerokkannom.
-Habár ez lesz az első autóm, de azért nincs benne a tervben, hogy öt-tíz éven belül lecserélném, ezért strapabíró modell kellene. Tudom, hogy ez használt autók esetében nagyban függ az előző tulajdonostól, de azért tényleg fontos lenne, hogy ne essen könnyen szét és ne kelljen állandóan szervizelni.
Válaszát előre is köszönöm.

Válasz levélre

Kedves Orsolya!

Sajnos nem írta, melyik országban keres autót, van-e ott bontott alkatrész hozzá úgy, mint itthon. Én ezt a pénzt hosszú távú használat reményében egy 2002-2008 közötti Honda Jazzre költeném. A rozsdásodására figyelni kell, javasolt alváz és üregvédelmet csináltatni rajta, de egy Euro 4-es motorú,  megbízható technikájú és nagyon praktikus autó, jól variálható csomagtérrel, csekély fogyasztással, tágas belső térrel.

Alkatrészárai miatt is érdekes az Opel Meriva 2003-2010 közötti, első generációja, szintén az 1,4-es vagy az 1,6 literes benzines motorral. Kb. fél-egy literrel magasabb a fogyasztása a Jazznél, de belül nagyobb valamivel és négy embernek kényelmesebb.

Ha nem fontos a magas üléshelyzet, amit a nők szeretni szoktak, akkor a Honda Civic hetedik generációját venném. 2500 euró pont az a határ, amennyitől Németországban kezdődnek a 2003-as modellfrissítés utáni autók, de a a 2001-2003 közöttiek is jók. Itt szintén az 1,4 vagy az 1,6 literes benzinest érdemes keresnie. A használt Honda Civicről itt olvashat részletesen.

Üdvözlettel, Szörényi András

Szabó Tibor kérdezi - 2016-11-11 21:40:16

Tisztelt András!

Jelenleg 4 tagú a családunk(egy 2 éves és egy 7 hónapos fiunk van), később tervezünk még 1 gyermeket.Egy régi 1.6-os benzines A Vectránk van, viszont jövőre szeretnénk beruházni
egy nagyobb, újabb autóra. A keretünk sajnos maximum 1 millió(átírás nélkül). Egyre valószínűbb, hogy egyterűt kell vennünk. A kérdésem az lenne, hogy ami nagyon tetszik nekünk az a Toyota Corolla Verso, Ford Focus C-max, de nem tudom, hogy ezeknek az autóknak mennyire horror az
üzemeltetési költsége.Valamint, hogy ha egyterű akkor legyen dízel, vagy valami nagyobb benzines(a dízel szervíz költségek úgy tudom nagyobbak)?Mindent összevetve, Ön melyik családi egyterűt tartja a legkiszámíthatóbb fenntartási költségű autónak?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Tibor

Válasz levélre

Kedves Tibor!

Mindig öröm családoknak segíteni. Alapvetően két értelmes autót választottak, de az egymilliós keret az adódó átírási költségek (az autó korától függően kilowattonként 450-550 Ft + a forgalmi és a törzskönyv 12 000 Ft), egy kis szervizes rendbetétel (fékek, olajszerviz, gyertyák, légszűrő, esetleg vezérműszíjkészlet-csere a Fordon) elvisznek 150-200 ezer forintot, ezért inkább 850 000 forintig lehet autót keresni és ennyiért nehéz jót találni bármelyikből.

Ezzel az összeggel az egyik legjobb megoldás szerintem az Opel Zafira A, az első generáció és a Citroën Xsara Picasso a sima 1,6-os benzinessel. Nemrég egy háromgyermekes munkatársunk kedvéért alaposan átrágtuk ezt a témát a Vezessnél és nem volt jobb ötletünk a Picassónál. De a tervezett három gyermekkel érdemes gondolni a nagyszülők-unokatestvérek utaztatására, amit csak a hétüléses Zafira nyújt, a használt Xsara Picasso nem.

Ha elegendő jóval kisebb csomagtér is, néha esetleg utánfutót vagy tetőcsomagtartót használva, akkor a Honda Jazz első generációját ajánlom. Mindkét motor nagyjából ugyanazt tudja, mert az 1,2-es majdnem 1,3 literes, az 1.4 pedig 1339 köbcentis. Kitűnő autó.

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2016/06/08/hasznaltauto-eladasi-tippek/

Nem vennék dízelt  az Önök helyében egymilliós kerettel és rozsdásodási hajlama miatt a Mazda Premacyt és az MPV-t is kerülném.

A javasolt sorrend:

1-2: Xsara Picasso, Zafira A

3. Honda Jazz 2002-

Üdv, Szörényi András

Árpád kérdezi - 2016-11-11 20:47:10

Üdvözletem!

Gépkocsivásárlás előtt állok, havi maximum 1500km-t vezetek,többnyire országúton illetve autóúton!Jelenlegi autóm egy 97-es Vw Polo Classic 1.4 benzines.Egy olyan autó lenne a választásom,amibe nyugodtan tudok pakolászni(tehát akkor nyilván kombi),legyen benne nyomaték és lóerő(hogy bátran tudjak előzni),és hát nem tudom ekkora távon a fogyasztás mennyire meghatározó(havi 1500km),ja és nyugodt 130-140 tempónál egy viszonylag 6-7l fogyasztás legyen!Kinéztem egy Honda Accord Tourer 2.0 Sportot-erről mi a véleménye?köszönöm a válaszát előre is!

Válasz levélre

Kedves Árpád!

140-nél a 6 liter nem tűnik reálisnak, a 130-as hét sem biztos, hogy kijön vele, de a 2002-2006 közötti Accord szerintem is kitűnő választás. Ha nem talál megfelelőt, akkor az ötajtós vagy a kombi Opel Vectra C egy kevésbé sikkes, de masszív, kedvező alkatrészárú, strapabíró alternatíva az 1,8-as benzinessel és alig fog többet enni az Accordnál. Cikk róla itt:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2013/05/31/az-egymillios-hasznalt-opel/

Üdvözlettel, Szörényi András

Kovács Ákos kérdezi - 2016-11-11 20:34:01

Tisztelt András!

Úton van a második gyermekünk , így a jelenlegi skoda fabia 1.4 pdtdi autónk már szűkös lesz.
Szeretném lecserélni egy nagyobb csomagterű, akár három gyermekülés elhelyezésére is alkalmas autóra. Ezen kívül legyen viszonylag kis fogyasztású 5-8 liter ,valamint ( mindegy hogy disel vagy benzin) legyen megbízható . Főként vidéken használjuk, évi 15-18 ezer km-re.
Ráfordítható összeg maximum 1.8 millió.Eddig főként egyterűeket nézegettem de nem vagyok kompetens az autók műszaki megbízhatósága és fenntartási költségei terén . Ezért is szeretném kérni a segítségét, hogy Ön szerint mely típusok lennének optimálisak a számunkra.

Segítségét előre is köszönöm!

Üdv: Ákos

Válasz levélre

Kedves Ákos!

Ha a Fabia Combi ugyanezzel a motorral nem merül fel, akkor nagyon értelmes autónak tartom a 2008 utáni Citroën Berlingo/Peugeot Partner párost az 1,6 HDi dízellel, mivel többnyire nem városban járnának vele. A másik tippem az 1,8 milliós keretből kényelmesen megvehető Opel Zafira B 1,8, tehát a 2005 utáni Zafira. Az 1,6-os benzines váltója nagyon rövid, de az autó így is rém gyenge, cserébe sokat pörög a motorja városon kívül, csak Budapestre lenne jó megoldás. Az 1,9 literes FIAT-dízelek sem rosszak a B Zafirában, ezeknél inkább a generátor, az ékszíjtárcsa, az EGR (kipufogógáz-visszavezető szelep) a macerás. Épp ezért érdekes inkább a benzines motor autógázzal etetve. Az 5-8 liternyi üzemanyag árából autógázzal ki tudnak jönni, az átalakításról és használt LPG-s autók vásárlásáról szól ez a cikk:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2014/01/23/hasznaltauto-teszt-mivel-a-legolcsobb-autozni/

Ha kisebb autót terveztek, akkor egy 2006-tól gyártott Nissan Note 1,4 benzines a hátsó üléspad tologatásával jól variálható, kellően tágas és bőven kijön a megcélzott összegből, fogyasztása pedig ha nem is 5, de országúton 6 literre leszorítható.

http://www.vezess.hu/ujauto-teszt/2012/06/21/teszt-takarekos-csaladi-autok/

Alternatívája a jóval kedvezőbb alkatrészárú Opel Meriva A, a 2003-2010 közötti modell. Ebből vagy a FIAT dízelt venném, az 1,25 literes motort vagy az 1,6-os Opel-benzinest. A kormányművet leszámítva hálás, igazán megbízható autó és okos belső tere kitűnően variálható, ebben fejlettebb a Note-nál.

A három gyermekülés elhelyezése néha egészen kis autókban is megoldható próbánk alapján, de itt az adott kocsiba kell belepróbálni a konkrét gyermeküléseket, mert nem egységesek. Háromgyermekes kollégám tapasztalatairól itt olvashat:

http://www.vezess.hu/magazin/2014/09/22/melyik-autoba-fer-be-a-csalad/

Üdvözlettel, Szörényi András

dr. Borombós Árpád kérdezi - 2016-11-11 20:18:23

Tisztelt Cím!
9 éves 1.6-os Mazda 3-asunk csereéretté vált. A gyerekek 12 évesek, lassan kinövik a hátsó lábteret. Éves szinten kb. 16-17e km-t autózunk, ebből 7-10e km autópálya, illetve lakott területen kívüli (ilyenkor gyakran 4 bicaj is figyel a vonóhorgon) a többi az városi (Gyula) furikázás, úgy , mint iskola edzés, kert…
A dízelről mindenki lebeszél, a benzines meg leeszi a gatyánkat is. Keret 3,5 millió +_ 250e. Amit eddig néztem az a 6-os Mazda kombija 2011-es évjárat 2.0 benzines. Kérdésem, hogy maradjak ennél az autónál, vagy választhatok dízelt is (pl. octavia, superb, passat) vagy vegyek egy priust esetleg prius +, mert ezekkel még tudnék szimpatizálni.
Köszönöm a válaszát!
Ui.: Üdv Rácz Tominak, remélem szorgalmasan gyomlálja a közlekedési anomáliákat!!

Válasz levélre

Kedves Árpád!

Köszönjük a támogatást, átadom Tamásnak üdvözletét! A Prius és a Prius+ jó lenne, de kollégáimtól kettőből kettő III-as Priust loptak el, ezért ezt a modellt csak nagyon alapos lopásvédelemmel együtt ajánlom, pl. itt körülnézve:

http://www.okyautoguard.com/

Magamnak nem vennék Priust, mert kényelme, térkínálata, minőségérzete, menetteljesítménye messze elmarad attól, amit egy Mondeo vagy Mazda6 tud. Cserébe sokkal kevesebb szervizkiadást tartogat, maximálisan megbízható, de szerintem fontosabb, amit egy autó használat közben nyújt, mint a szervizben, ha megbízhatósága egyébként kedvező.

A középkategóriás modellek közül a Mazda6 benzinessel jó ötlet. Még jobb ár/érték arányú autó a 2007 utáni, dízellel is megbízható Ford Mondeo, a legjobb pedig beülni egy 2007 utáni Renault Laguna III-ba. A Superb is VW-technika, amivel több lehet a kiadás. Ezzel szemben a Laguna legalább belül szép, ha már kívülről csúf lett és kimondottan megbízható. Elődje miatt ezt senki nem hiszi el és így sokkal olcsóbb a konkurenseknél. A témában figyelmébe ajánlom ezt a pár cikket:

Superb:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2013/12/17/hasznalt-auto-megeri-skodat-venni/

Mondeo

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2014/12/04/hasznalt-auto-dizelt-vagy-benzinest/

Mazda6 (jó belőle az említett 2,0 benzin):

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2016/11/08/hasznalt-dizel-ford-mondeo-es-mazda6/

Hamarosan jön a folytatás a drágán szervizelendő VW Passat B7-ről (a 2010 utáni) és a sokkal kevesebb kiadást tartogató Renault Laguna III-ról. A biciklik miatt a gyári tartójával akár négy cangát is elfuvarozó Opel Zafira Tourer jutott még eszembe, de az az extra igen ritka és itt a 2,0 CDTI-t nem javasolom, inkább az 1,4-es Turbót vagy leginkább az 1,8 literes szívó benzinest.

Üdvözlettel, Szörényi András

Krisztián kérdezi - 2016-11-11 19:55:10

Tisztelt Szörényi András Úr!

Első autóm vásárlását tervezem. A keret körülbelül 5-600.000 forint, plusz az átírás/első szerviz ára.
Egy megbízható autót keresek főként városba, de szeretném használni időnként hosszabb utakra, autópályán is. Fontos a klíma és a minimum 4 ajtó megléte.

Elsőkörben három típusra szavaznék, ami megbízhatóság szempontjából kezdvező lehet:
– Opel Astra G 1.4/1.6 benzin (leginkább a ferdehátú ötajtós tetszik)
– Suzuki Swift Sedan 1.3/1.6
– Toyota Corolla E11

Az szívem az Opelhez húz, nagyon tetszik az autó, bár félő hogy a rászánt összeg kevés.
Az Opelről jókat olvastam megbízhatóság és szervizköltség szempontjából. Melyik motor ajánlott leginkább?

Jó lehet az Opel, vagy inkább keressek egy jobb Suzukit/Corollát ennyiért?
Sajnos kezdő vagyok a témában.

Köszönöm!

Válasz levélre

Kedves Krisztián!

Szerintem jól és reálisan választott autókat, mintha nem is most kezdené:-) A Swiftet lecserélném a Ford Focus első generációjára, szerintem ezért a pénzért az a legjobb autó összességében, mert nemcsak gazdaságos, hanem élvezetesen vezethető is, ami ezen az árszinten egyenesen ajándék. Főleg az ajtók alja rozsdásodik rajta rondán, de a küszöb,a sárvédőív is csúf lehet, a Ghia kiviteleken a csomagtér feletti krómszínű díszléc környéke is. De nem mindegyik ilyen. Részletek ebben a cikkben:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2013/04/30/csaladi-autok-egymillio-alatt-2/

Nálam a második a G Astra, de megelőzi a Corollát, mert térkínálata jobb, alkatrészárai szerényebbek és megbízhatósága nem éri el ugyan a Corolláét, de elég jó és azonos áron jobbat kaphat belőle. A G Astrából orbitális a választék, ha van energiája sok, 10-15 autót megnéznie, a megcélzott áron is kaphat normális használt autót, ahogy a Focusból is.  A típusról itt olvashat részletesen:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2014/02/23/megbizhato-hasznalt-autok-felmillio-ft-korul/

Az 1988-2003 közötti Swiftet és más korabeli, pont ennyire kevéssé biztonságos autót, nem mernék kezdő vezetőnek ajánlani, amikor az ember többször néz el valamit, mint az első 5-6 év után.

Érdemes lehet az autózás költségeit gázüzemű autóval csökkentenie, Opelből elég sok van. Az LPG-ről sokan mondnak rosszat, főleg azok, akiknek nincs autógáz-benzin üzemű autójuk, akiek meg van, az nagyobbrészt örül neki és elégedetten használja. Nálunk van három a családban, ebből egy G Astra és egy Zafira B. Cikk a témában:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/2014/01/23/hasznaltauto-teszt-mivel-a-legolcsobb-autozni/

Sok sikert az autókereséshez!

Üdv, Szörényi András

Ballok Janos Levente kérdezi - 2016-11-03 00:24:47

Kedves András!

A kocsipiacon nézegettem egy Škoda Octavia 2-est (2002-2004 évjáratig), 1,6-os benzinmotorral. A gond az, hogy megláttam egy Renault Scénic-et – 2007-es évjárat- 1,5 Diesel-motorral. Kérem, segítsen, várom tanácsát, mely kocsit válasszam ! Az összeg, melyet a kocsira áldoznék 2500-max 3000 euró.

Válasz levélre

Kedves János!

Szerintem érdemes ennél tudatosabban átgondolnia, milyen célra keres autót, mennyit fogja használni, inkább rövid vagy hosszú utakat tesz-e meg?Ebben a rovatban sok hasznos cikket talál használt autókról:

http://www.vezess.hu/hasznaltauto-tesztek/

A II-es Octavia gyártása 2004-ben kezdődött, így a megadott időszakból első generációs Škodákat vehet, amely hátul sokkal szűkebb, kevésbé merev karosszériájú és rosszabb rozsdavédelmű autó. A Scénic az 1,5 dCi alapján második generációs, 2003 utáni lehet. A kettő közül egyszerűbb, kevesebb kiadást tartogató motorja miatt venném a szívó benzines motorú Škodát. Arra vigyázzon, hogy egy az első kerékdob mögötti vízelvezető nyílás könnyen eltömődik ezeknél a Golf IV-alapú autóknál és a megülő sár belülről korrodálj a sárvédőt és a küszöb tövét. A megoldás leszedetni a kerékdobot, kitisztítani  mögötte a kerékjáratot, kifújni sűrített levegővel és ezt megismételni évente.

Üdvözlettel, Szörényi András

Idő előtt lelepleződött egy újabb Forma-1-es

Az autóbemutatót csak holnap tartják, de az amerikai Haas-csapat már szombaton filmezett Barcelonában. Lebukott a 2017-es autó.

Hogyan telepíthetnék játékot az autómra? Itt a válasz!

Számítógépes játékot telepített a Porsche 911 kabrió fedélzeti rendszerére. Az irányításhoz és lövöldözéshez szintén az autó kezelőszerveit használja.

F1: Verstappenék megkapták az új egyenruhát

Az autóra még holnapig várni kell, de a Red Bull versenyzői már megmutatták, mit viselnek majd a volánnál. Így fest Daniel Ricciardo és Max Verstappen új overallja.

F1: Stúdiófotókon a Mercedes új autója

A Mercedes szombaton stúdiófotókon is megmutatta csütörtökön leleplezett 2017-es autóját, a W08-ast.

Cristiano Ronaldo meghajtotta az új Bugattit

A Bugatti személyesen kínálta meg Christiano Ronaldot egy tesztvezetéssel, hogy megtapasztalja, milyen is az új Chiron.

Faágakat és szemetet állítanak a frissen javított kátyúkba Solymáron

Eszementek egy maréknyi csoportja tette pillanatok alatt tönkre a kijavított kátyúkat Solymáron.

Hajszárítóval riogatják a gyorshajtókat egy skóciai faluban

Kreatív csellel imitálnak sebességmérő rendőröket egy kis falu lakói Skóciában. Elegük lett a száguldozó autósokból.

Ilyen hülye miért vezet?

Minden arra utalt, hogy a vonat megállíthatatlanul közeledik, mégis a sínekre hajtott.

Végtelenül egyszerű parkolást szúrt el ez a BMW-s

Két és fél perc tömény parkolási anomália, a végén pedig eljő a kiütéses győzelem is.

Stuttgart nem kér az öreg dízelekből

Csak Euro 6-os besorolású autók hajthatnak be 2018-től Stuttgart belvárosába, kivételt képeznek az áruszállítók.

100 új buszt kaptak a vidéki közlekedési központok

Összesen 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbusz állt forgalomba a vidéki közlekedési társaságoknál december vége óta.

Szokatlan koreográfiával űzi az unalmat ez a motoros

Aligha tanácsos ilyet tenni a forgalomban, védőfelszerelés nélkül meg pláne nem, de ezt a motorost épp most szállta meg az unalom.

Ilyen Saleen S7-es nincs több, ez pedig éppen eladó

Aki hajlandó kicsengetni ezért a Saleen S7-esért egy tetemes összeget, az nem csak egy ritkasággal, hanem egy vérbeli versenyautóval is gazdagabb lesz.

F1: Teljes valójában itt az új Williams

A Williams-csapat másodszor is leleplezte 2017-es autóját, ezúttal számítógépes grafika helyett már a valódi autóról készült fotókat nézhetjük.

Segítene parkolni a Magyar Telekom

A betonba épített szenzorok segítenének az autósoknak szabad parkolóhelyet találni a városokban.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.