Párizs az idén kísértetszalonná változott

Hol vannak az emberek az autókiállításról?

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2016.09.30. 01.09

Az autókiállítás második napján reggel tízkor még több a hosztessz és a kocsikat törölgető segéderő, mint a látogató. Hova lettek innen az emberek?

Párizs az idén kísértetszalonná változott

Már az első sajtónapon, csütörtökön se volt nagy tömeg a 2016-os Párizsi Autószalonon, de ma végképp kihaltak a pavilonok. A genfi egymásra taposásos tolongás után egyszerre üdítő és aggasztó ez a helyzet: ugyan kényelmesen járkálhatunk a kiállítók új és kevésbé új autói között, de vajon két év múlva is járkálhatunk majd, vagy inkább hagyják a fenébe ezt a programot a gyártók?

Szellős, kényelmes hely a Párizsi Autószalon, nem kell egymás tyúkszemére taposni

Szellős, kényelmes hely a Párizsi Autószalon, nem kell egymás tyúkszemére taposni

A Ford, a Mazda, a Volvo már most sem jött ki egyébként, ők már úgy vannak vele, hogy elég évente egyszer, Svájcban megmutatni Európának, amit meg akarnak. Az egzotikus manufaktúrák, tuningcégek már elég régóta Genfre fókuszálnak. Az olyan, kevéssé releváns márkák, mint a Tata, Mahindra, a kínai cégek, de mondhatnám a Ladát is, nincsenek sehol, pedig elvileg Párizsban talán inkább eljuthatnának a célközönséghez, mint a svájci éves autós rendezvényen. ( Az is lehetséges, hogy az elmúlt időszakban Franciaországban történt merényletek miatt maradt el a szokásos látogatói roham a Párizsi Autószalonon – a szerk.)

A francia márkák körül azért van nyüzsgés, a helyi sajtó érdeklődik tisztességgel, de a japán, német, koreai gyártóknál pang az élet. Elég látványos, ahogy a második sajtónap reggelén kinéznek a nem-francia nagy pavilonok kiállítóterei:

Megkérdeztük néhány hazai importőr képviselőjét is; egyöntetű a vélemény, hogy ők sem lennének szomorúak, ha egy évben csak egy nagy autószalonon kellene mosolyogni az újságírókra. Hát ti, kedves olvasók, mit gondoltok erről? Kell évi két autókiállítás (Genf ugye minden esztendőben van, kora tavasszal, Párizs és Frankfurt pedig váltja egymás minden ősszel), vagy megelégednétek egy újdonság-dömpinggel évente?

Szavazás

Kell évente két nagy európai autószalon?

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

 

Kommentek

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.