Az autózás kaland...
  • Bejelentkezés
  • Regisztrácio
  • Hirlevél
Üzemanyag
Benzin:301.0 Ft
Dízel:300.0 Ft

64 hozzászólás ehhez a cikkhez:
Új bírságolási szokás Budapesten

csakyt - 2014.07.31 // 16:04

De van akik azt hiszik, hogy nekik szabad. persze szabad is, mert őket senki nem bünteti meg.
http://indafoto.hu/cam35/image/21493463-0a05f0ef/user#nagyitas

Pubika - 2012.11.27 // 15:03

Engem is elkapott a gépszíj a 08 kerületben, kint a villám utcában.
Valóban én is szembe álltam meg mert ott volt hely. Barátaink az utca végén dekkolnak (1383 számú) és lesik ki áll meg igy.
Én is kaptam bilincset meg birságot 21.500.- értékben.
Én úgy érzem nem igazán becsületes és igazságos dolog ez igy!!
Jött közben egy másik autó is előrébb ugy állt be Ő is.
Barátaink elmentek egy sarkot befordultak és lesték mikor megy el az illető!!! Én ezt láttam!
Megálltam és visszamentem szólni a másik autó vezetőjének, hogy forduljon meg.
Nagyon köszönte, és barátaink meg nagyon mérgesek voltak rám.

AntaresZima - 2012.07.23 // 22:37

Én ma kerültem sorra. Igen, valóban a parkoló autók között orral a másik irányban álltam. Megbocsáthatatlan bűn. A hatóság (a VIII. kerületi közterületfenntartó) megint azt preferálja, ami pénzt hoz és aminek vajmi kevés köze van a közlekedés-biztonsághoz. A vérnyomásom 250 lett, mert nem nyomtatón állítom elő a pénzt, és majdnem feldobtam a pacskert, ami beleillett volna a mai politikai akaratba, hisz csak eggyel kevesebb kenyérpusztító (kész haszon). No persze az én vérnyomásom nem ettől az ordas aljasságtól ment fel csupán, hanem a VIII. ker. közterület-fenntartó kerék-bilincsétől. Ott ugyanis ez olyan főbenjáró "szabálysértés" ami egyben 11.500 ft-os bilincset is kiérdemel, természetesen a szabálysértési büntetés mellett. Az embertelenség és az intolerancia ma már ebben a lejtőn rohanó országban a végnapokat idézi. Vajon jogos a kerékbilincs egy megfelelő helyen parkoló autón mindössze azért, mert az autó orra a másik irányba néz? Szerintem a kerékbilincs alkalmazása az önkormányzat önkényessége. Mindenképpen ki fogom deríteni.

B4Passat - 2012.03.18 // 23:21

Sziasztok! Mint az előző hozzászólásomban írtam, egy elég tárgyilagos jogilag korrekt védekező helyzetet vettem fel a levelemben amit az intézkedni kívánóknak küldtem. Idáig még nem kaptam vászt valószínűleg nem tudták megfejteni a következő tényt: Amennyiben az autó tolatva állt oda ahol van, akkor megváltozott a menetiránya is a tolatás idejére, így a menetirány szerinti jobb oldalon parkolt... Ennyi így dióhélyban. A többit pedig rátok bízom... ;)

B4Passat - 2012.02.08 // 00:51

Sziasztok! Most magukon is túl tettek, és fel...ták az idegeimet, ugyanezt a forgalommal szembeni várakozás mondvacsinált bírságot kaptam, DE KÖNYÖRGÖM zsákutcában. Erre már nem tudom mit mondjak, a szánalmas jutott először eszembe.
Zsákutcában (táblával nem jelölt zsákutca) várakoztam (ahogy minden nap), aminek közlekedése a következő:
kb. 50m hosszú, az ide történő behajtás után 10m-re jobb oldalra esik egy mélygarázs lehajtó, a lehajtó után közvetlenül
jobb oldalon található egy "várakozni tilos tábla". Így értelem szerűen az itt lakók (5-10 autó), ahogy én is a behajtás után az úttest bal oldalra eső padkája mellett az útburkolaton várakoznak, ahol több mint 3,5m távolság marad a jobb oldali padkához. Én megtámadom ezt, lesz ami lesz, mert a kresz 40.§(1)-re hivatkoznak nállam is, DE HOGY TUDOK én ZSÁKUTCÁBAN SZEMBEN parkolni a forgalommal???
Visszatérek az eljárás után, hogy mi lett... Pont ilyen értelmetlen baromságokra "ér ám rá a köz őre" betojok.

Arpad - 2012.01.13 // 16:03

Büntetni a paragrafus alapján lehet, nem belegondolt magyarázat alapján. A paragrafusban (40/1) az út haladási iránya van, az autóról csak annyiban van szó, hogy leparkolni az úttal párhuzamosan lehet. Ebben burkoltan az van, hogy megfordulni nem szabad. A paragrafus párhuzamos megfogalmazása leegyszerűsítő, ha jóindulatú vagyok. Ha nem, rossz megfogalmazás, tehát így (párhuzamosan nem közeledek a járdához, hanem párhuzamosan megyek mellette!) nem lehet leparkolni. Tehát a paragrafus csak akkor alkalmas büntetés kiszabására, ha belemagyaráznak valamit. Egy elfogulatlan bíró ez alapján nem büntethet.

Jani6411 - 2011.09.08 // 10:39

A tegnapi napon,én is kaptam egy érdekes bírságot,parkolásért. Kiskunmajsán,a főúton haladtam Szeged irányába. Majd betértem az egyik,az úttest bal oldalán levö üzletbe.Mivel a haladási irányomban tábla tiltotta a várakozást,igy a jobb oldali parkolási lehetöség kizárt. Ezért peparkoltam,igaz,a haladási irányomnak megfelelöen,az úttest bal oldalán levő parkoló kocsisor közé,az üzlet előtt. Az úttest ezen szakasza ennek megfelelöen van kiszélesítve,igy az üzletsor előtt parkoló autók semilyen formában nem zavarják,vagy akadályozzák a forgalmat.Mikor kijöttem az üzletből,egy cetli fogadott a szélvédőn a következőkkel,(nagy elöre elkészített,nyomtatott indoklással) ,,Tiltott helyen várakozik! Ezért helyszín bírságolom (feljelentem,figyelmeztetem) forgalmi rendszáma alapján. Kérem távozzon!,, Valamint tartalmazza az ügyfélfogadás időponját. Ami legjobban feháborít,az az indoklás,hiszen semilyen tábla nem tiltotta a parkolást,és még távozásra is felszólít! Ha azzal indokolná,hogy nem megfelelően parkoltam az üzletek előtt kialakított(gondolom parkolási céllal kiszélesített) parkoló részen,akkor még el is fogadnám! A Helyszíni bírságot nem a helyszínen szabják ki,hanem majd egyszer valamikor??

Bercomp - 2011.06.11 // 14:33

Nemcsak Budapest.
Ezt a levelet ma írtam Gödöllő Rendőrkapitányának:

2011.06.11-én 09óra 52 perckor a 13822-s azonosító számú rendőr és - társa akinek jelvényszáma nem szerepel a kapott nyomtatványon - intézkedést tett velem szemben, mellyel kapcsolatba néhány megjegyzést szeretnék tenni:
1. Tény, hogy a forgalommal szemben parkoltam, ez azonban nem jogosítja az intézkedőt arra, hogy bűnözőként érezzem magam.
Megkülönböztető jelzést használó rendőrautó, nagy személyforgalmú terület, nézelődők, kíváncsiak előtt

Nomád - 2011.03.12 // 17:59

Nem igazán értek egyet a bírságolással, ugyanis véleményem szerint az autó csak akkor lehet a forgalommal szemben ha a szembejövő forgalmi sávban szembe halad a forgalommal. Ha áll, főleg ha egy kocsisorban, akkor nem lehet a forgalommal szemben mivel teljesen mindegy merrefelé áll az eleje attól még ugyanolyan széles és hosszú marad a jármű, ugyanakkora helyet foglal.
Fuvarozással foglalkozom, számtalan esetben vagyok kénytelen én is így megállni, parkolni, rakodni. Igaz, esetenként egy kicsit több körültekintést igényel a manőver, de feleannyira sem veszélyes mint a kanyarodósávban előző idióták.
Ez nem más a hatóságok részéről, "fejni" az autósokat.

tekniq - 2010.11.13 // 18:41

Sracok, ez most tenyleg ujdonsag, hogy forgalommal szembe nem parkolunk? (Bar a kanyarodosavot elozesre hasznalo idiotakat is buntetne ilyen szorgalommal a rendorseg.)

BE31 - 2010.11.12 // 15:17

protkó
Nézd, tapasztalatom szerint a bíróságon a bíró mérlegeli, hogy az adott történet amit előadsz, mennyire életszerű, ha elolvastad amit a parkolás módjárol írtam, akkor rájössz, hogy az életszerű. Nem azt írtam, hogy Záhonytól érkeztem tolatva, hanem azt, hogy a szembejövő sávból. Márpedig egy onnan történő beállás legfeljebb 4-5 méterrel több tolatást ígényel, mintha bármely parkolás ahol tolatva állsz be. Nos úgy vélem, hogy ez a többlet tolatás nem lépné át azt az ésszerű határt amelyet a Kresz is és egy bíró is elfogadhatónak tartana. Ráaádsul egy ilyen beállás sokkal kevésbé és rövidebb ideig tartaná fel az esetleges forgalmat, mintha ott megfordulnál, esetleg 3-4 "Y" tolatással, és utána állnál, be, immár a többi autóval egy irányba mutat órral. Szóval továbbra is fent tartom, amit az eljén írtam, hogy ez a beállás csak akkor szabálytalan, ha záró vonal, vagy egyébb jelzés tiltja az uttesten a szembejövö sávba történő áthaladást.

protkó - 2010.11.12 // 13:02

M

protkó - 2010.11.12 // 13:02

BE31!
Nem érzem, hogy tévedésben élnék, esetleg más a véleményünk
Követtem az általad leírtakat "...Ugyanis az autó eleje nincs közvetlen összefüggésben a menetiránnyal, így tolatáskor az autó hátulja számít az elejének a menetirány szempontjából, és ahhpoz képest kell jobb oldalra parkolni..." értelmeztem. Ebből következik: a jármű haladási iránya határozza meg a menetirányt, tehát az úttest bal szélére lehúzódva nyugodtan tolathatok Záhonyig!! Azért ezt nem gondolod komolyan?
Azért ha egy ilyen pert nyersz, kérlek tedd közkinccsé!

BE31 - 2010.11.12 // 12:05

protkó!
Bocsi, de tévedésben élsz. Ugyanis a 3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles c) úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon.
Ez egyáltalán nem áll ellentétben azzal a módszerrel, amit laírtam, ugyanis azt, hogy ezt a pontot valaki megvalósítja az egyáltalán nem attól, függ, hogy előre, vagy hátramenetben halad.
amit meg a 33.§ (1) pontja valóban lehetővé teszi a tolatást, és pontosan ezért lehet úgy leparkolni, ahogy előbb leírtam. Arról, már nem is akarok beszélni, hogy a büntetés jogcíme a 40.§ (1) bekezdése, és az azokban folaltakkal szemben a képen látható parkoló autós semmilyen szabálysértést nem követett el. Továbbra is fenttartom, hogy a leírt parkolás szabályos volt. Innentől kezde atovábbi fejtegetéseg oka fogyottá válik

protkó - 2010.11.12 // 11:10

BE31!
A menetirány fogalmát valóban nem tartalmazza a KRESZ, azonban a haladás az úton, hátramenet részt eléggé jól taglalja ezt. Véleményem szerint a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban a járművel hátramenetben közlekedni folyamatosan a KRESZ 3.§.(1). bek c. pontba ütközik, tehát nem szabályos, hiszen személy és vagyonbiztonságot ezzel veszélyezteted.
Írsz érdekességeket brutalinak írt válaszodban!
"...Ha te értelmezésedet fogadnám el amely az autóra vonatkoztatja a menetirányt, főleg ha annak az elejére, akkor minden tolatva leparkoló, szabálytalan lenne..."
KRESZ 33.§(1)bekezdés ezt leírja pontosan. Engedi.
A cikkhez visszatérve szerintem a bírság jogszerű, azonban az adott szituációban nem biztos, hogy igazságos. Sajnos tudjuk, hogy a mai világban e két elem nem biztos hogy együtt jár. A 3 méteres szabályt korábban hozzászóló már taglalta, annak bizonyítása "macerás" (hiteles mérőeszközzel mérni, bizonyítani melyik jármű állt meg később, stb.)
Megfelelő parkolóhely kialakítással, valamint a tömegközlekedés alternatíva szintjére emelésével (ár, tisztaság, kiszámíthatóság, gyorsaság, megközelíthetőség) lehetne megoldani ezt a régóta húzódó problémát.

BE31 - 2010.11.11 // 18:17

Rácz Tamás!
Tényleg nem mondtad, hogy nem szabálytalan a parkolás, pont ez szerintem a baj, mert vélleményem szerint, és a Kresz szerin nem az.

BE31 - 2010.11.11 // 18:08

.*b

BE31 - 2010.11.11 // 18:08

Lipi1945
Légy nyugott, hogy ezt simán nyerném, és més különösebb erőfeszítésembe sem kerülne:) Sőt viszonylag egyszerűen tudom kivédeni a kollektív felelőséggel járó közigazgatási bírságokat is :)

BE31 - 2010.11.11 // 18:04

n

BE31 - 2010.11.11 // 18:04

brutalia
Az én értelmezésemben, a menetirány az útra és nem az autóra vonatkozik, és a kresz csak azt írja elő, hogy a menetirány szerinti jobb oldalon lehet parkolni. Azt nem, hogy az autó orának merre kell állnia. De, hogy érthető legyen leírom, hogyan történhet a parkolás szabályosan. Haladsz előre amikor észre veszed, hogy az út túl oldalán van egy szabad hely. Túl mész rajta, majd miután meggyőződtél róla, hogy szembejővő sávot nem használja más jármű, hátramenetbe kapcsolsz, és áttolatsz a szembe sávba, majd tolatva beparkolsz az üres helyre. Így semmilyen szabálytalanságot nem követsz el, és az egész parkolás életszerü. A tolatást, nem tiltja a kresz, és ha nincs záróvonal, vagy más tiltó tábla akkor az szembejövő sávját is használhatod nyugottan. Ha te értelmezésedet fogadnám el amely az autóra vonatkoztatja a menetirányt, főleg ha annak az elejére, akkor minden tolatva leparkoló, szabálytalan lenne. Úgy hogy fenttartom azon véleményemet, hogy pusztán az, hogy az autó óra merreáll egy parkolásnál nem jelenti is azt egyben, hogy szabálytalan is. Itt szerintem, csak egy túlbuzgó a szabályokat felületesen ismerő, illetve az ismereteit, a saját pénzbehajtás centrikus célja szerint értelmező hatóság tévedése.

brutalia - 2010.11.10 // 11:57

)

brutalia - 2010.11.10 // 11:57

Kedves Specialized78 ! Ha végigolvasod a hozzászólásokat,láthatod,hogy ezt a nézetet már boncolgattuk.Rávilágítanék még néhány dologra.A tolatás,melyet a Kresz "hátramenet"-ként említ,több helyen is tilos.Jelen esetben nem,de ez akkor sem tekinthető "menetirány"-nak!A Kresz a 25.§(1) pontban taglalja az úton történő haladás mikéntjét,és itt utal a jármű sajátosságainak figyelembevételére.Ezt nem ragoznám tovább.Ha van aki igen,az szembesülhet azzal,hogy még több büntit kaphat,sőt a rendszámot is levehetik: ugyanis,ha valaki megmagyarázza,hogy neki tolatva van előre,stb,akkor a járműve nem felel meg a műszaki követelményeknek,ami az 5.§-ban van leírva.Márpedig ha nincs a jármű "elején" két fényerejű lámpa,nincs a "hátulján" féklámpa ...etcetera.etcetera................EGYSZERŰBB KICSENGETNI NYOLC RUGÓT

v_holiday - 2010.11.10 // 11:38

Hali Tamás! Az imént jártam felétek. Tényleg botrány az a szűk utca. És most nem is volt olyan szerencsém a zebrával, mint múlt héten.
:-)

Rácz Tamás - 2010.11.10 // 11:35

Helló mindenki!

Nem írtam, hogy nem jogos a büntetés (a szabályt természetesen én is ismertem, sőt, be is tartom, elvből), csak azt írtam, hogy szerintem az autósok túlnyomó része még csak nem is gondol a KRESZ-re, amikor beveti magát a túloldali parkolóhelyre. És szerettem volna figyelmeztetni őket, hogy mától gondoljanak rá, mert immár nem csak erkölcsileg, de anyagilag is megéri.

okoskodo - 2010.11.10 // 10:56okoskodo - 2010.11.10 // 10:56

Ha ez a szabály tényleg a bal oldali kormány miatt van kitalálva, akkor módosításra szorul. Amióta EU tagok vagyunk, legálisan forgalomba helyezthető jobb kormányos autó is magyarországon, csak a lámpákat kell cserélni, jobb oldali közlekedésre alkalmasra... Plusz van néhány olyan autó, amikben középen van a kormány, igaz nagyon kevés...

G-Shock - 2010.11.10 // 10:11

Csak egy kis pontosítás a cikk cinizmusához. A Büntetési cetlin, nem 40/1 és egy kósza vonal szerepel, hanem 40 (1), ami szakmailag kevésbé piszkálható elírása a valóságban helyes 40. § (1)-nek, ahogy azt használni kellene. Már csak mielőtt elkezdünk burkoltan hülyézni...

Az utóbbi időben felénk is - ahogy Frigyi is írta - nagyon kinyílt a csipája a közterületeseknek, jómagam is beszedtem pár olyan büntetést, ami bár kétségtelenül "jogos", mégis tévesen kihelyezett, vagy kinn felejtett táblák eredménye. Persze mentség mindig van. Én mondjuk a 8000 forintot kicsit sokallom ez esetben, tekintve, olyan cselekményt szankcionálnak adott helyen, amire korábban - Rácz Tamás leírása szerint - még nem igazán volt példa a környéken, így nem lehet "notóriusnak" tekinteni. Mindenesetre a szabály az szabály... kérdés nem lenne e jobb a renoméja és a kapcsolata a szervnek, ha nem helyből 8000-rel kezdenének a semmiből...


sebgutkopf - 2010.11.10 // 09:45

K:^

sebgutkopf - 2010.11.10 // 09:45

Szép elhatározás, hogy be akarják tartatni a szabályokat. Viszont a befolyt pénzből arra is fordíthatnának, hogy élhetővé tegyék az autósok számára a környezetet, legyen egyáltalán hely ahol meg lehet állni szabályosan.
Az meg megint egy másik kérdés, hogy a kresz egyes részei mennyire életszerűek és értelmesek, ami benne van azt be kell tartani, ha szar akkor is.

Aki a rendőrök szembe állásával jön azt viszont nem értem. Amikor a jogalkotó megengedte, hogy lesből mérjenek, akkor a forgalommal szemben álló mérést is megengedték nekik, tehát nincs miről beszélni, rájuk ez nem vonatkozik a törvény szerint se.

Specialized78 - 2010.11.10 // 09:40

Mi van abban az extrém esetben,ha én éppen tolatva használom az autómat?És tolatva is parkolok le?Ebben az esetben nem a forgalommal szemben állok le.A tolatva közlekedést,ha jól tudom semmi nem tiltja.

Specialized78 - 2010.11.10 // 09:40

2+

Zyz001 - 2010.11.10 // 09:17

Bocsánat, a nick nevedet nagy X-szel kellet volna írnom, figyelmetlen voltam, elnézést!

Zyz001 - 2010.11.10 // 09:17Zyz001 - 2010.11.10 // 09:16

)

Zyz001 - 2010.11.10 // 09:16

Kedves xebulon! Amit írsz, abban sok igazság van, de a bal oldali parkolás tilalmát arra találták ki, amit leírtam, vagyis a bal oldali kormányra.

Frigyi - 2010.11.10 // 06:49

-

Frigyi - 2010.11.10 // 06:49

Lacba2
Nem kell félteni a közteseket. Én Egerben jártam úgy, hogy fizető övezetben megvettem 2 órára a parkolójegyet azt szépen betettem az autó műszerfalához. Skoda felicia kerek műszerfal, amikor az ajtót becsuktam a huzat lefújta azt a pille könnyű papírt. Ajtó kiés betettem az ablak bal alsó sarkába. A kocsi mellé állva jól olvasható volt a parkolási idő vége. Mikor visszaértem a kocsihoz láttam, hogy a jegy megvétele után mindegy 10 perccel rakták ki a mikuláscsomagot. Persze szombat délután már senki nem volt a parkolót üzemeltető társaságnál. Hazajöttem, és azonnal postáztam nekik a parkoló cédulát az ellenőrző szelvénnyel együtt.(az ellenőrző szelvény arra kellett nekik, hogy bizonyítsam, hogy én vettem a parkoló jegyet nem a földön találtam) Kaptam tőlük egy szíves levelet amiben benne volt 5 fotó. Minden oldalról le lett fotózva a kocsi, és még egy az ablak bal alsó sarkáról, persze olyan szögből, hogy ne látszódjon a parkolójegy.(megjegyzem a fotó szögéből el tudom képzelni a felügyelő urat, hol állt. talán ha 10 centit előrébb hajol, már olvashatta volna a parkolási idő végét is) A társaság felhívta a figyelmemet, a parkolójegy hátulján szereplő szövegre, miszerint a jegyet jól látható helyre kell tennem. Így a bírság ezek szerint jogos volt.

KISOKOS II - 2010.11.10 // 02:25

"

KISOKOS II - 2010.11.10 // 02:25

Ismerősöm,egy hónapja Pesten / ott lakik/ vasárnap este hazaérve fél órás parkoló hely keresése-küzdelem után leparkolt hmm..kicsit rossz helyen ,nem akarom megvédeni ,de aki járt már a belvárosban az tudja ,hogy miről beszélek....
Utólag kiderült túl közel parkolt egy gyalogátkelőhöz kb.0.5 méterrel közelebb a megengedetlennél...
Ezért büntetés dukál ,ez így helyes ,de !!!
Azt már qurvára inkorrektnek találom ,hogy kedden reggel 9 óráig 3x büntették meg ugyanazért ,a pláne a dologban ,hogy 2x a Szombathelyi rendőrkapitányság emberei és 1x a Budapestiek....
Fejenként 30.000 ezer jó magyar forintra azaz összesen 90.000 forintnyi büntit szedett össze ugyanazért....
Még szerencse ,hogy nem járt arra mondjuk a Mátészalkai körzeti megbízott ,vagy a Somogyi betyár rendőrség valamelyik oszlopos tagja ,mert akkor sokkal nagyobb lenne a bünti összege...
Ismerősöm elismerte hibáját ,még szegényem kapálódzik egy kicsit próbál szót érteni a rend bátor közegeivel ,hogy csak 1 db büntetést kelljen neki befizetnie 30 ezer forint értékben....
Drukkolok neki ,hogy sikerüljön......
I

BrigiFőnöke - 2010.11.10 // 00:17

V'

BrigiFőnöke - 2010.11.10 // 00:17

Vicc, komolyan.

Nem a bünti, hanem a cikk.

A jövő héten mire fogunk rácsodálkozni? Hogy nem lehet vasúti átkelőhelyen parkolni? Vagy hogy hídon nem lehet tolatni? Még annyit sem, hogy két autó közé leparkoljunk? :-D

apaarpi - 2010.11.09 // 22:51

M

apaarpi - 2010.11.09 // 22:51

Tamás, ugye nem komoly, hogy nem ismerted ezt a szabályt ?

Tomkranik - 2010.11.09 // 19:39

Az úttest menetirány szerinti bal oldalán-csak egyirányú utcában ha a megállást, várakozást az úttest jobb oldalon közúti jelzés tiltja- szabad megállni illetve várakozni!

Xebulon - 2010.11.09 // 19:30

Zyz001! Ha így volna, akkor 90 fokos vagy svéd beállóban sem lehetne orral beállni, mert mikor kitolatsz nem azon a végén vezeted.

klumpas - 2010.11.09 // 18:59

Az M6 autópályán a rendőrei a pihenöknél a leállósávban szembőlmérnek akkor nekik mennyi lenne a birság?

Zyz001 - 2010.11.09 // 18:55

Én ilyet nem írnék a cikk szerzője nevében. A forgalommal szembeni parkolás nem azért probléma, mert a KRESz tiltja, hanem azért , mert bal oldalon van a kormány. Ezért, kiálláskor nem látjuk a forgalmat, csak, ha eléggé kiálltunk, akkorra viszont már lehet, hogy csattantunk. Aki a Vezess.hu-n ír cikket, azért jobban figyelhetne!!

Lipi1945 - 2010.11.09 // 17:22

Egyébként meg örüljön az illető a 8ezernek, nekem annó csak annyi vót ráírva, hogy jól fel vagyok jeletve, aztán jött a 30ezres csekk.

Lipi1945 - 2010.11.09 // 17:10

BE31: Azé azt szívesen megnézném amikor ezt egy bírónak akarod adott esetben bemagyarázni. :D

koczka - 2010.11.09 // 17:06

HELYES!

Meg kell büntetni mindet.

A szabály azért van, hogy betartsák. Nincs helye mérlegelésnek!

Úgy jó az élet, ha megmondják mit kell csinálni.

Bűnhődjön a bűnös, megérdemli! :)

prs - 2010.11.09 // 16:58

K7

prs - 2010.11.09 // 16:58

Szerintem a cetlin az "40 (1)" akar lenni. A / kimaradt.

ssamu2 - 2010.11.09 // 16:55

Én is csak abban bízom, hogy ezután sem jön velem szembe BE31!

brutalia - 2010.11.09 // 16:46

Tisztelt BE31! Valóban,nincs definiálva,hogy mit is értünk "menetirány" alatt.Gondolom a szabályalkotók feltételezték,hogy ez mindenki számára nyilvánvaló.Azt sem fejtegetik,hogy mi az a "gyalogos",és nem magyarázzák,hogy bal lábat a jobb után...stb,mégis egyértelmű mindenki számára.Ha valaki szőrszálhasogató akar lenni,akkor még találhat számtalan dolgot a Kresz-ben amibe beleköthet.Ilyen logikával akkor nagy gondok lennének a hátramenetet illetően is.Az én felfogásomban a menetirány,a jármű eleje felé történő mozgást jelenti,bár ez nincs leírva,és simán kiforgatható.De vegyük úgy,hogy Neked van igazad,de ezek után csak az imádság marad,hogy ne kerüljek az utadba.Sok szerencsét!

kakamatyi - 2010.11.09 // 16:07

Jog és példakövető állampolgár vagyok. Mivel sokat utazok számtalan esetben látom, hogy a drága biztosurak a fentiekhez hasonlóan menetiránnyal szemben ülnek a vérrel-verítékkel megszerzett jövedelmünk után megfizetett adókból vásárolt járőrautóikban és profinak nem nevezhető viszont horribilisen drága fotókat igyekeznek rásózni a tisztes álompolgárokra:)
Defacto, ha a T. biztosurak ezt mutatják, akkor ez a követendő. Mert ugye a közalkalmazottak, köztisztviselők példamutató életvitelükkel és magatartásukkal kell előttünk járjanak!
Ellenben, ha mindez szabálytalan, akkor az általuk készített decens képeket, bizonyítékokat nem használhatják fel révén azokat ők is szabálytalan körülmények közt szerezték.
Ámbátor mindez lehet, hogy nem így van és a fentiek egy bölcsész elvi tévelygései.
Mindenesetre a tisztelt városgazdák előbb alakítsanak ki megfelelő minőségű burkolattal ellátott közutakat és kellő mennyiségű parkolót és utána áldozzanak arra, hogy ott valóban rendeltetésszerű legyen a használat!

BE31 - 2010.11.09 // 15:53

brutalia
Csak az a baj, hogy jelen esetben a büntetés nem jogos

brutalia - 2010.11.09 // 15:47

A közlekedési morál csapnivaló szeretett hazánkban!A KRESZ-t nem tisztelők hajlamosak az ilyesmit "bocsánatos bűn"-ként feltüntetni,pedig nem az! A szabály egyértelmű,és nincs "DE"!Ha a rendőr,ha pedig egyéb okoskodó büntet,akkor is jogos!Ha most hozzákezdünk tolerálni,akkor alkothatunk egy új KRESZ-t,amit aztán megint tolerálhatunk és így tovább.Valahol csak meg kell húzni a határvonalat.Aki betartja a szabályokat azt nem jutalmazzák,tehát aki nem tartja be,azt büntetni kell!Elvégre nem egyformák!

multika - 2010.11.09 // 15:25

Na igen! Magyarországon túlnyomó részt ismerik a szabályokat, és általánosan minden szabályt pontosan betartunk. Ezért van olyan nagy rend és fejlett közlekedési kultúra hazánkban. Az emberek mosolyogva intenek egymásnak, mert már rájöttek, hogy a koporsóba vezető út sokkal rövidebb bármelyik más uticélnál.

BE31 - 2010.11.09 // 15:13

Jártam, már a Montevideo utcában, és úgy emlékszem, hogy nincs ott záró vonal. Így ez a büntetés teljesen jogellenes, ellentétben az cikíró véleményével. Ugyanis a Kresz a következő képpen határozza meg a menetirány szerinti jobb oldalt: A menetirány szerinti jobb oldal: az úttestnek az a része, amely - a menetirányt tekintve - az úttest útburkolati jellel megjelölt vagy képzeletbeli felezővonalától jobb oldalra esik. Tehát, ha tolatva álltam be akkor teljesen szabályosan a menetirány szerinti jobb oldalra álltam. Ugyanis az autó eleje nincs közvetlen összefüggésben a menetiránnyal, így tolatáskor az autó hátulja számít az elejének a menetirány szempontjából, és ahhpoz képest kell jobb oldalra parkolni.

Sterco - 2010.11.09 // 15:07

A megoldás az lenne, ha nem csak a pénzt szednék, hanem építenének parkolóhelyeket, illetve parkolóházakat is! ( Meg ha nem alkalmaznának annyi ingyenélőt! Mert akkor nem kéne nekik feladatot találni. )

lacba2 - 2010.11.09 // 14:34

Ezt a cetlit nem a rendőr hanem ennél hülyébb közeg tette oda.Én egyszer az Újpesti piacnál álltam szabálytalanul,és jött a közteres,lefényképezte a kocsit elölről hátulról majd négy perc múlva lefényképezett egy várakozni tilos táblát is,valahol.Ezt azért írtam le így mert az én autóm és a tábla még véletlenül sem voltak egy képen.Ez szabályos?És a szöveg ami a papíron van az meg egyenesen vérlázító,amit ő mond az úgy igaz nekem meg kuss.Biztos arrafelé is valamilyen túlképzett ökör járt. Ez van leírva a bevétel a mai napra még kevés akkor büntetünk.

aproszemu - 2010.11.09 // 13:43

"Ha van egy lyuk a túloldalon, egyszerűbb, gyorsabb oda bepattanni, mint túlmenni, megfordulni valahol, közben feltartva mindenkit és visszaérni arra, hogy a szembejövő sorból már elfoglalták a helyet." Valóban. Csak azt felejti el a kedves cikkíró,h onnan ki is kell majd jönni!Úgy,h a másik oldalon van a kormány és nem látni semmit a szabályosan parkoló autótól.Szóval ez a szabály valószinüleg -és nagyon helyesen - ezért van.

Lipi1945 - 2010.11.09 // 13:41

Nyilván nem örülnél neki ha eccercsak ottlenne a csomag a kocsidon, mert valaki közben a másik oladlon megállt.

Lipi1945 - 2010.11.09 // 13:37

A 3 méteres szabállyal az a probléma, hogy ilyen helyen ahol a két oldalon parkoló kocsik között nincs meg a 3 méter, az illetékeselvtárs, nem tudhatja, hogy a két kocsi közül melyik volt ott elöbb, hacsak nem tettenérésről van szó. Nyilván ezért nem a 3 méterért büntetnek. A megoldás az lenne, ha az egyik oldalra kiraknának egy parkolni tilos táblát.

Szólj hozzá Te is!

2
A Kia két új típussal támad, és ez csak a kezdet

A Kia két új típussal támad, és ez csak a kezdet

Egyszerre két aktuális modellt mutattak be a hazai sajtónak, a generációváltáson átesett Kia Sportage mellett az Optima is komoly ...

9
Mennyiért vesz autót a magyar?

Mennyiért vesz autót a magyar?

Eláruljuk, hogy mennyi idehaza az átlagára az eladott kiskocsiknak, kompaktoknak, luxusautóknak és sportkocsiknak.

Így tanulnak vezetni a milliomosok

Ha 550 lóerős sportkocsival akarsz egy lefagyott mezőn szlalomozni, irányváltás után türelmesen várd meg, míg átterhelődik a ...

F1: Kimi beült az új Ferrariba - videó

A Ferrari újabb kis videóval készíti elő a 2016-os autó bemutatkozását. Most Kimi Räikkönen üléspróbáját villantják meg.


7
Bunkónak nézték a győri BMW-st, frappáns választ adott

Bunkónak nézték a győri BMW-st, frappáns választ adott

Pontosan úgy kell reagálni az ilyen helyzetekre, ahogy ez a magyar autós tette.


F1: Vettelt majdnem kilapította egy konténer - videó

Sebastian Vettel képes megborotválkozni annyi idő alatt, hogy ne lapítsa ki egy helikopterről lehajított konténer.


Hajszál híján megölte magát a dühös mercis

Ellentmondásos felvétel, amiről nehéz eldönteni, ki volt a nagyobb tahó.


Ezt a Porschét hallanod kell!

Az Akrapovic olyan reklámot rittyentett a Porsche 911 GT3 alá szánt szettnek, amitől szem nem marad szárazon.


F1: Elúszik az Olasz Nagydíj?

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone szerint "olaszos" a helyzet az Olasz Nagydíjat illetően, ő nem tehet semmit, a szervezőkön ...


F1: Önálló csapattal jönne az Alfa Romeo

Az Alfa Romeót is magába foglaló Fiat Chrysler Automobiles elnöke, Sergio Marchionne önálló csapattal, valódi konstruktőrként ...


F1: A Ferrarinak árt a nyeretlenség

A Ferrari elnöke szerint árt a márka megítélésének, és így eladásainak is, ha hamarosan nem nyernek újra bajnoki címet.


5
Az autók harmadát kitilthatják a pesti utakról

Az autók harmadát kitilthatják a pesti utakról

Kiterjesztenék a forgalomkorlátozást szmogriadó esetén. A jelenlegi szabályozás a járművek 7-8 %-ának közlekedését tiltja, az ...


Márciusban jön a legfrissebb Suzuki!

Európában is megkezdi új ferdehátúja forgalmazását a Suzuki. A Baleno más piacokon már arat.


F1: A Renault-nak a Red Bull lesz a mérce

A Renault idén újjáalapított gyári csapatánál az eddigi fő klienst, a Red Bullt tekintik a zsinórmértéknek, őket kell beérni.


F1: Magnussennek le kell nyelnie a békát

Egy honfitársa szerint Kevin Magnussennek gyorsan meg kell emésztenie, hogy a Renault nem is őt akarta leigazolni.