Nem sikerült mentőt hívni a Szentendrei úti tragédiához

A Szentendrei úti tragédia, közelről

Szerző: Szörényi András levél küldés 
Dátum: 2017.03.20. 13.15

Szombat éjjel közvetlenül a szentendrei úti tragédia bekövetkezte után jártam a baleset helyszínén. Nem sikerült segítséget hívnom, másnak szerencsére igen.

Szombat éjjel véletlenül jártam a szentendrei úti baleset helyszínén. Nem tudom, túl lehet-e élni a családtagoknak, a szülőknek ezt a tragédiát. Egy szülőnek gyermeke elvesztése feldolgozhatatlan veszteség. A mécsesek, virágok, fotók a helyszínen, a közösségi médiában posztolt bejegyzések és a nyilvános együttérzés egyéb gesztusai nem hiszem, hogy segítenek az áldozatok családjainak, szeretteinek, de azoknak könnyíthetnek a lelkén, akik ezt meglépik.

Barátaimtól, Tahitótfaluból tartottam hazafelé az esőben. A benzinkúti számla szerint 1:26-kor fizettem a korábbi Agip-kútnál a Bogdáni úti kereszteződésben, a tankolás pár percét levonva közvetlenül az ütközés után érhettem a helyszínre.

Budapest, 2017. március 18. Összetört személygépkocsi a III. kerületben, a Szentendrei úton, miután összeütközött egy másik autóval 2017. március 18-án. A balesetben ketten meghaltak. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A C209-es CLK Mercedes vezetője a rendőrség közlése szerint 130 km/órás sebességgel csapódhatott bele a lámpánál álló 5-ös BMW-be

Nem volt hideg, de jegesre dermedt a Szentendrei út az esőben. Talán véletlen, hogy senki nem ment sem a belváros felé, sem Pomáz irányába, pedig nem volt hajnal. A leghátborzongatóbb a csend volt és a kocsik mellett állók dermedtsége. Senki nem rohangált telefonálva, nem intézkedett, nem észleltem mozgást. Az autók sérülése sem adott okot reményre, de ebből lettem biztos abban, hogy tragédia történt a csillaghegyi kihajtónál.

Az út tele volt a törmelékkel, az Árpád híd felé vezető oldalt az összes sáv szélességében beborították az autók alkatrészmaradványai. Egy alsó műanyag motorburkolat, pár lámpa- és egyéb szilánk most is a helyszínen van. Az egyik műanyag darabban ott a háromágú csillag és a számsor elején a 209, a 2002 utáni CLK gyári kódja. Az autóé, amelyet a baleset okozásával gyanúsított férfi vezetett.

Ottjártamkor civilek voltak csak a helyszínen, a kocsik közül egy Suzuki Altóra és egy kocka Ladára emlékszem, amelyek az elválasztó középső járdaszigeten parkoltak. A narancssárgára fóliázott BMW-ből annyit sejtettem, hogy E60 lehetett. A hátulja annyira összeroncsolódott, hogy azt sem láttam rajta, hogy E60-as limuzin vagy 61-es kombi volt.

Az autó a befelé vezető oldalra pördült át, orra a belváros irányába nézett. Utólag tudtam meg, hogy a hátsó ütközést követően oszlopnak is csapódtak vele az áldozatok, talán épp ez okozta halálukat. Akkor már az egyik fiatalember a kocsi jobb oldalán feküdt, egy kabáttal letakarva.

Halálos baleset a Szentendrei úton

Két vétlen fiatal halt meg a tragédiában, a baleset okozásával gyanúsított férfi túlélte az ütközést

Nem akarom senkinek megrendíteni a hitét az állami segélyhívó rendszer működésében és egyetlen ember elvetélt segélyhívási kísérletéből nem szabad általánosítani. De a 104-et tárcsázva semmi nem történt. Azt hittem, hogy 06-1 is kell elé, de nem. A 112 kapcsolt, de nem vette fel senki, némi csöngés után bontott a vonal. Arra számítottam, hogy visszahívnak, mit akarhattam bejelenteni, de egyelőre nem jelentkezett senki.

Már túl voltam a tankoláson, amikor belváros felől az első rendőrautót láttam elszáguldani a helyszín irányába, utána jött egy tűzoltóautó, majd a mentők, minden szerv nagy erővel és nagy létszámban. Ez csak az egyik irány, addigra máshonnan már a helyszínen lehettek a bajtársaik. Sajnos, a két fiatalemberen nem lehetett segíteni.

Olvasta? A legmenőbb japán termékek között egy autó.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Audi RS3: Megnéztük hogy készül, és ki is próbáltuk

Évente egyszer biztosan van valami rendezvény a világ legnagyobb motorgyárában, Győrben. A mostani apropóját a március 10-től gyártott Audi RS3 Limousine adta.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.