Kezdődik az országos kátyú-verseny!

Szerző: Vezess levél küldés 
Dátum: 2017.02.14. 11.00

Küldjön fotót az autóját veszélyeztető úthibákról, a legdurvább kátyúkat bejelentők között autós ajándékot sorsolunk ki. Itt azonban nincs vége, megversenyeztetjük a hatóságokat: vajon ki javít gyorsan, ki lassan, ki sehogy? Ellenőrizzük őket.

Extrém hideg hetek vannak mögöttünk, ugyan még nincs vége a télnek, máris rengeteg kátyú okoz balesetveszélyt, és rongálja az autókat országszerte. Ha az ön lakhelyén vagy bárhol máshol tud csúnya úthibáról, kérjük, küldje el a fotóját az

auto@vezess.hu

címre a hely pontos megjelölésével. A beküldött kátyúk közül kiválasztjuk a legdurvábbakat, vagy amelyeket a leginkább veszélyesnek ítélünk, majd a fotót készítő autósok között ajándékokat sorsolunk ki.

kátyú-784

Ennél is fontosabb, hogy a képeket a címmel együtt elküldjük az illetékes útkezelőknek, és kérjük a gyors kijavításukat. Innentől már nem a hibákat fotózó autósok versengenek, hanem a hatóságok: bizonyos idő után ellenőrizzük, hogy melyikük mit javított ki, vagy mit nem.

Aki szeretné, hogy a nyilvánosság erejét felhasználva kijavíttassuk az életét megkeserítő úthibákat, fotózzon bátran a telefonjával, és küldje a képeket! Itt a lehetőség!

Fontos teendő, ha már kárt okozott az autójában egy kátyú

Elsőként a sérülés helyén fotót kell készíteni a kátyúról és a környezetéről, valamint a járműben keletkezett kárról. Ha van szemtanúja az esetnek, érdemes elkérni az elérhetőségeit, ha komoly baleset történt, természetesen a rendőröket is célszerű kihívni. Utána azt kell kideríteni az autósnak, hogy kihez tartozik az út, amelyen sérülést szenvedett a járműve. Az országos úthálózat jelentős részéért a Magyar Közút Zrt. felel, Budapesten nagyrészt a kerületi önkormányzatok és a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt., vidéki városokban azok önkormányzatai. A Magyar Közútnak saját kárbejelentő lapja van, a többieknél ajánlott telefonon érdeklődni a bejelentés náluk megszokott menetéről.

Kommentek

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Audi RS3: Megnéztük hogy készül, és ki is próbáltuk

Évente egyszer biztosan van valami rendezvény a világ legnagyobb motorgyárában, Győrben. A mostani apropóját a március 10-től gyártott Audi RS3 Limousine adta.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

F1: Megmutatjuk Vettel kedvenc zenéit

Szokatlan playlisteket állítottak össze Sebastian Vettelel kapcsolatban, de a rádiós beszólásai alapján telitalálat a két lista.

F1: Torpedóval a fején indul az orosz pilóta

A hazai versenyére érdekes sisakfestést választott a Toro Rosso versenyzője, Danyiil Kvjat. A Vettel-balesettel viccel az orosz pilóta, torpedóval a fején versenyez majd.

Lengén öltözött hölgyek olasz autókra gerjednek

Az életet igenlő szenvedély, a nagy kanállal habzsolt élvezet minden valamire való olasz autóban megbújik, és az alábbi képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek tisztában vannak ezzel a ténnyel. Hiába, egy Ferrari V8-as hörgése többet mond ezer szerelmes szónál.

Ezért változott a lámpaprogram a Nagykörúton

A Budapest Közút szerint a nagykörúti lámpaprogram módosítása a közlekedők érdekében történik, aminek a tömegközlekedéssel és a közúti közlekedéssel közlekedők is kedvezményezettjei lehetnek.

F1: Megosztottak a pilóták az új fejvédőről

A héten eldőlt, hogy a glóriának nevezett fejvédő rendszer végleg süllyesztőbe kerül, helyette a pajzs névre keresztelt eszközzel kezdenek kísérletezni.

Franciaországban magára hagytak egy Lada-kereskedést, tele autókkal

Úgy tűnik, Franciaországban tényleg a kutyának sem kellett a Lada, egy komplett kereskedés áll évek óta elhagyottan, autókkal együtt.

TOP10: Halott márkák örökéletű szépségei

Biztos lehet benne mindenki, nem az ő szépségükön múlt gyártójuk megszűnése. Halott autómárkák egykori csodálatos alkotásaiból következik szubjektív válogatás.

Halálos baleset a veteránautó-versenyen

Egy pilóta meghalt, utasa pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor veterán Jaguarjuk fának ütközött egy amerikai túraralin.

F1: Meglepő dolgot mondtak a Mercedes-motorról

Sergio Perez, a Force India pilótája szerint a Mercedes motorelőnye eltűnt, csak a Hondát előzik biztosan a németek.

F1: Egyéves problémát oldhat meg a Haas

A fékekkel a tavalyi bemutatkozás óta küszködő Haas-csapat az Orosz Nagydíjnak új beszállító termékével vág neki.

F1: Túl kicsi a rajtszám? Nem indulhat az autó!

A Nemzetközi Automobil Szövetség megszigorította a rajtszámok és versenyzői nevek megjelenítésére vonatkozó előírásait, a Spanyol Nagydíjtól elvileg képesek lehetünk messzebbről azonosítani a pilótákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.