Gyerekeket gázolt, majd lelépett egy anyuka

Szerző: Lencsés Csaba levél küldés  dr. Janklovics Ádám levél küldés 
Dátum: 2016.07.03. 05.07

Mivel mocskolták őt az elütött lányok, ott hagyta őket az árokban. Bírósági ügy lett belőle, elítélték.

Gyerekeket gázolt, majd lelépett egy anyuka

Tipikus nyári történet. Óvodából fuvarozta haza 4 éves, a kocsiban állandóan zajongó ikerfiait Eszter, amikor a Balaton-parti szűk bekötőúton tíz kamaszlány sétált előtte jókedvűen, hazafelé a strandról – így indul a közlekedési balesetek bírósági utóéletét bemutató sorozatunk eheti sztorija.

Többen fennakadtak a Mercedesen

Ismerjük mindannyian a strandok közelében a Balaton partját. Számos keskeny utcácska, amelyeket még tovább szűkítenek az egymás hegyén-hátán parkoló autók. Ezekből ki-be pakolnak a fürdőzők, rengetegen gyalogolnak a többnyire lépésben közlekedő járművek között.

Egy ilyen helyzetben volt óvatlan a harmincnyolc éves Eszter, aki lehet, hogy éppen a gyerekeit csitítgatta, amikor az előtte sétáló csporthoz ért vadiúj A-osztályos Mercijével. Sajnos annyira kicsi volt a hely, ráadásul a 13 éves lányok sem libasorban sétáltak, hogy hárommal összeütközött a kisautója.

Pontosabban kettőjüket belökte az útmenti árokba, ők a jobb első sárvédővel érintkeztek, míg egyikük ruhájába beakadt a Merci tükre, őt az autó kereke mellé rántotta Eszter kocsijának lendülete.

JÓ-látleletes

Fotónk illusztráció, másik balesethez készült

Fáj? Igen, te hülye kurva!

A hatalmas sikoltozás közepette azonnal megállt a szintén megriadt anyuka, kinyitva kocsija ajtaját, megkérdezte az elgázolt lányoktól, hogy fáj-e valamilyük. Felkászálódva a földről mindannyian egybehangzó igennel válaszoltak, majd egyből kurvázni, szidalmazni kezdték a nőt, amihez csatlakoztak a társaik is. Ketten belerúgtak a kocsi oldalába.

Eszter – akinek a gyerekei is sírni kezdtek – egy darabig hallgatta a szitkozódást, aztán becsapta kocsija ajtaját, és elhajtott. Segítségnyújtás nélkül távozott a baleset helyszínéről.

Jött a mentő, rendőrök, megvádolták az anyukát

A tinik természetesen feljegyezték a Mercedes rendszámát, és egyből kihívták a rendőröket, ezzel párhuzamosan a mentőket is. Kezüket, lábukat fájlalták, de az orvosi jelentés szerint szerencsére csak kisebb, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Eszter mindössze három utcával arrébb lakott, gyorsan kimentek hozzá a helyi kapitányság munkatársai. Nem sokkal később megvádolta az ügyészség, idézzük: „magatartásával megszegte a KRESZ 14. § (1) bekezdésének n) pontját, és az 58. § (1) és (2) bekezdéseket, amikor észlelve a gyermekek elütését és földre kerülését, mégis úgy távozott el a baleset helyszínéről, hogy segítségnyújtási kötelezettségének nem tett eleget, illetve a mentőket vagy a rendőrséget a történtekről nem értesítette.”

Tagadta a bűncselekmény elkövetését

Talán első hallásra meglepő, de védelmével a közlekedési ügyekre szakosodott Székely Ügyvédi Irodát megbízó Eszter a nyomozati szakban, és később a bíróság előtt is tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Vallomásának a lényege a következő volt. Először is nem vitatta, hogy autójával érintőlegesen elütötte a lányokat, ezért a földre estek és sérülést szenvedtek. Erre a járművel rögtön megállt, annak ajtaját kinyitotta, érdeklődött arról, hogy fáj-e valakinek valahol. Habár igenlő választ kapott, miután felálltak, igencsak élénken szitkozódni kezdtek, ebből ő arra következtetett, hogy a horzsolásokon kívül komolyabb bajuk nem esett.

bírósági-kalapács1000

Illusztráció

Mi lett az ítélet?

A bíróság nem fogadta el Eszter érvelését. Bűnösnek mondta ki, és elítélte „segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettében”. Három hónapra bevonta a jogosítványát, és 200 ezres pénzbírságot rótt ki rá.

Indoklásában kimondta a bíróság, hogy a sértegetés miatt nem távozhatott volna a vádlott, hiszen igenlő választ kapott arra a kérdésre, hogy fáj-e valamilyük az elgázoltaknak.

„Az anya ezen magatartását a segítségnyújtás szükségességéről történő komoly és alapos meggyőződésnek nem lehet minősíteni. A sértettektől kapott igenlő válasz miatt pedig nem volt alapos oka arra a feltételezésre, hogy nem sérültek meg, illetve nem szorulnak segítségre.”

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

Új magyar autóbusz Győrből

Elkészült a Kravtex-Kühne cégcsoport új fejlesztésű, 10 méter hosszú busza, a Credo Econell kompakt változata

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.