Így szurkolj a magyar válogatottnak az autóddal

Nemzetiszín zoknik tükörre és társaik

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2016.06.22. 06.00

Szép lassan hozzánk is begyűrűzik a Nyugat-Európában már rég megszokott divat: az autók feldíszítése nemzetiszín kiegészítőkkel focibajnokság idejére. Természetesen szinte minden Made in China.

Ria-ria, Ferra-ria! Haj-rá-Ama-rok! A focirajongás és az autóbuzéria határmezsgyéje keskeny bár, de létezik, és nem csak annyiban merül ki, hogy a focisztárok Lambókat törnek, az autógyártók meg bajnokságokat szponzorálnak. Budapesten is egyre gyakrabban feltűnnek a Németországot már az előző vébé idején ellepő, tükörre húzható trikolór-mintás zoknik, de alighanem lesz még intenzívebb is az autós drukkolás, ha így menetelnek tovább Dzsudzsákék. Körülnéztünk, mi a helyzet az autós szurkolói kegytárgyak piacán.

Kína uralja a piacot

Ne legyenek illúzióink, a tükröt fedő kis zacskókat mintától függetlenül Kínában készítik. Német, orosz, magyar, portugál rajongó egyaránt a kínai ipart támogatja, ha felrak egy pár ilyet a kocsijára. Legalábbis páronként kb. 40 cent és 2-3 dollár közötti értékben. A megrendelt mennyiségtől függ az ár, ötezernél nyilván más az egységár, mint egy tucatnál a haveri körnek.

A kínai online piactereken 35-40 centről indul az ár, ezres tételben

A kínai online piactereken 40-50 centről indul az ár, ezres tételben

Ha nem akarunk várni a kínai szállítás bizonytalan, pár naptól akár pár hónapig terjedő idejére (és most nincs erre időnk!!!), itthoni kiskereskedőtől kell megvenni a holmit. A hipermarketek előterében, például. Egy Auchan üzletsorán szerezte be egy alkalmi elárusítótól focirajongó, a Toyota vezérképviseleténél dolgozó barátunk erre a céges Avensisre mindössze 790 forintért a párat:

Jól áll a barna Avensisnek a piros-fehér-zöld fülvédő

Jól áll a barna Avensisnek a piros-fehér-zöld fülvédő

Nem zavarja a hátralátást sem

Nem zavarja a hátralátást sem

Már van magyar webshop is

Aki nem szeret plázákban, nagyáruházakban mászkálni és a sarki kis autósboltban sem jár szerencsével, magyar netes kereskedőtől is rendelhet. Például a tükörzászló.hu-n: a domainrekord szerint friss biznisz ez, csak idén május 10-én csapott le a szemfüles vállalkozó erre a webcímre. Rövid idő alatt egész profi kis webshopot sikerült alapozni az ötletre, az ár viszont borsos. Egy pár zászló címer nélkül 1790, címerrel 2790 forintba kerül. M, L, XL és XXL méretben kapható a cucc, 25×16-tól 28×42 cm-es tartomány lefedésével:

Magyar zászlót magyar webshopból, magyar forintért. Jó sokért.

Magyar zászlót magyar webshopból, magyar forintért. Jó sokért.

Magyar videoreklám

Igazán nagy örömünkre szolgált, amikor felfedeztünk a net mélyebb bugyraiban egy ízig-vérig magyar site-ot is, ami nemzetiszín autózászlót hirdet. Igaz, nem a foci-EB hozta életre ezt a vállalkozást, és a francia reklámautó kiválasztása sem a mainstream magyar ultrafan lélek tökéletes ismeretéről tanúskodik, valamint a korai ’80-as évek slágeralapjára narrált demóvideó sem igazán 2016, de sebaj:

Az első piros-fehér-zöld ablakzászlót a forgalomban egyébként, érdekes, pont egy öreg C5-ös Citroënen láttam ma a saját szememmel, az M1-es egyik lehajtóján. De nem csak a citrósok privilégiuma ez, a toyotásoknál már alighanem egy fegyverkezési verseny indult meg az EB kapcsán, mert a tükörzászlóra válaszul ez a bonyolultabb eszköz is megjelent a céges flottában:

Egyelőre még ritka a pesti forgalomban, de már ilyen is van az utcákon

Egyelőre még ritka a pesti forgalomban, de már ilyen is van az utcákon

És még van hova fejlődni. Kíváncsian várom, mikorra expandál odáig a hazai autónemzetidekor-piac, hogy egy vállalkozónak megérje megrendelni az első olyan komplex csomagot, amilyet brazil felségjelekkel már régóta kapni az eBayen, az Alibabán és társain:

1

Éljenek a benzinvérű focirajongók, hajrá, magyarok – reméljük, még sokáig élvezhetjük ezt a régen szomjazott sikerfolyamot az EB-n!

Kommentek

Így indul egy Ikarus kemény 20 év állás után

Egy villanásnyi jelenet a polgári csirketelep életéből, ahol régi magyar csodák születnek újjá.

F1: Rosberg elmondta a véleményét Ecclestone-ról

Hosszú évtizedek után Bernie Ecclestone-t eltávolították az F1 éléről, Nico Rosberg így reagált rá.

F1: Pokolian nehéz lesz előzni az új autókkal

A Force India pilótája, Esteban Ocon is azt mondja, hogy a 2017-es autók nagyon jól fognak kinézni, de az előzésekkel gond lehet.

Veszélyes játék az egynapos autópálya-matrica

Nem ért egyet a személygépkocsik és motorkerékpárok esetében a napi autópálya-matrica bevezetésével a Magyar Autóklub, mert azt a jelenleginél lényegesen drágább kilométer-arányos autópályadíj előszobájának tartja.

F1: Valentino Rossi nem bánja, hogy nem váltott

A MotoGP-legenda Valentino Rossi nem bánkódik amiatt, hogy egy évtizeddel ezelőtt nemet mondott a Forma-1-re.

Ezért jobb a busz, mint az autó

Hétfő óta több nagyvárosban, köztük Budapesten is szmogriadó van érvényben. Ezzel kapcsolatban megint felerősödtek a busz kontra autó viták.

Azért ezen a szmogriadón még volna mit finomítani

Eltelt az első idei szmogriadós nap. Nem csalódtunk benne, ugyanolyan átgondolatlan, zűrzavaros és a legkevésbé sem felhasználóbarát, mint úgy általában a teljes hazai közlekedésszabályozás.

Brawn: Egyszerűsíteni fogjuk a Forma-1-et

A Forma-1 sportügyeinek irányítójává frissen kinevezett Ross Brawn szerint a megújulás kulcsa az egyszerűség lesz.

F1: 1000 lóerőig jut a Honda?

A Honda 2017-re teljesen újratervezte Forma-1-es erőforrását, de az idei elvárások tekintetében nagyon óvatosak.

Sose volt még egyszerűbb a parkolás és matricavásárlás

Bár fizetni mindig nyűg, azért jó, ha villámgyorsan, zökkenőmentesen zajlik le a tranzakció. Ma már rengeteg lehetőség van arra, hogy sorban állás nélkül könnyítsünk a pénztárcánkon.

Felrobbanhat idén a magyar használtautó-piac

A használt autók éve lesz az idei: míg 2016-ban a magyarok 8 százaléka vásárolt autót, addig idén a lakosság 14 százaléka tervezi ezt.

Tavaly megállt a Forma-1 hanyatlása

2016-ban hétéves trend szakadt meg, a Forma-1 televíziós nézettsége a tavalyi évben nem csökkent tovább.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.