Bejutottunk az állam titkos autótelepére

Mennyit adna egy penészes miniszteri autóért?

Szerző: Lencsés Csaba levél küldés 
Dátum: 2016.06.17. 05.00

Szép példányokat is találni az eladó állami autók rejtekhelyén, de ne nyúljon a bukszájáért, csak egy előre kiválasztott kör tagjai vásárolhatnak közülük. Előtte meglestük a miniszterek levetett flottáját.

Papp Laci sorozhatta a homokzsáknak beállított edzőpartnereit így az ’50-es években. A Vasas egykori legendás bokszközpontjától nem messze Budapest egyik legrosszabb főútjának kátyúi ütik és verik szét alattam az autóm felnijeit, ahogy a célomhoz közeledem. A gyalázatos utat leszámítva a Vágány a főváros talán legunalmasabb utcája lenne, de a zöld álcahálóval fedett egyik drótkerítés mögött Magyarország minisztereinek, államtitkárainak és az ilyen-olyan osztályvezetőknek a levetett autói szomorkodnak.

Hamarosan eladják az itt várakozó 29 állami járművet, amelyeket egyedül a Vezess olvasói nézhetnek meg testközelből. Cifra egy bagázs, annyi szent.

Milyen autók ezek, milyen állapotban?

A belpolitikát szedőkanállal fogyasztók emlékezhetnek még arra a környezetvédelmi államtitkárra (a monogrammját elárulom: O.L.), aki zöldtudatossága bizonyítására Lexus hibrideket vásároltatott magának és államtitkárainak a mi pénzünkből. Ebből a háromból az egyik fekete, krómfelnis GS fogad a Központi Ellátási Főigazgatóság (KEF) kavicsos telephelyén. Ez a szervezet gondoskodik a minisztériumok „tárgyi eszközökkel történő ellátásáról”, a kocsikat is ők tolják a főnökök feneke alá. Veszik az újakat, szervizelik, majd évekkel később értékesítik őket.

2

A Lexus hibridje tartósan a megbízhatósági listák élén áll. Ez elromlott

Motorhibás, nem megy egy métert sem, mondja az általában kivételesen megbízható japán limuzinra Kóta Kálmán gépjármű-ellátási és üzemeltetési főosztályvezető. Furcsállom, rákérdezek még egyszer. A hibrid hajtáslánc miatt valószínűleg milliós javítási költséget igénylő hibát leszámítva jól néz ki, ami közel sem mondható el az olykor szó szerint viharvert társairól. Az egyik Passatra fa dőlt, a másiknak a futóművét szakította ki nyilván egy alosztályvezető-helyettes helyettese, arrébb egy Saab 9-3-as a bal első kereke is csálén áll, tőle jobbra szinte felismerhetetlenre tört orrát lógatja egy sokadik VW.

Hogy konkrétan ki zúzta szét a közvagyont, jogos kérdés, de választ nem kaptunk rá. Őrzik a titkot, melyik politikus milyen autót tört össze.

3

Baleszerencse

4

Ez valószínűleg nem az volt. Keveset futott a Saab, a belseje makulátlan

Az egyik oldalon Ford Mondeók sorakoznak a 2000-es évek közepéről, velük szemben Passatok és pár Octavia, meg egy-két Astra, és néhány Saab. Utóbbiakat a járműparkját nézve különcködő Külügyminisztérium vezetői használták, az egy szem bordó Opel Frontera hajtója titokban marad. A KEF-től korábban kapott információk szerint 62 és 515 ezer kilométer között futottak a most értékesítésre jelölt autók.

8

Ha jók, ha rosszak, ragaszkodnak a VW-konszern márkáihoz

Kinyittatok két Passatot. Az egyik roskadozik az extráktól, automata, már-már kopásmentes benne a szürke bőrbelső, könnyen megszerethető jelenlegi állapotában ez az autó, ám a másik olyan, amilyet még sosem láttam. Penészes a kormánykereke. Nem kicsit, nagyon. Penészes a könyöklő és az ülések szövete, szerintem alatta a szivacs utolsó rostja is az. Kérdőn nézek Kóta úrra, tanakodunk, mi történhetett. Az a benyomásom, hogy ez a szerencsétlen jószág nem itt állva kapta a gyilkos nedvességet.

6

Látott már ilyet?

7

Igen, szaga is volt

Miért adják el őket?

A nyakig penészes vagy totálkáros autók esetén nyilvánvaló a válasz, de ahogy mondják, a Lexushoz hasonlóan az itt sorjázó négykerekűek többségének van valami, kívülről nem feltétlenül látható nyűgje. Vagy szimplán nem éri meg használni őket.

„Folyamatosan üzemeltet a KEF több száz járművet, amelyek közül a magas korú, nagy futásteljesítményű, és emiatt több esetben nagyjavítások előtt álló, vagy sorozatos meghibásodást mutató járművek kikerülnek a flottából. A flotta egyre több járműve nem üzemeltethető gazdaságosan” – magyarázza Kóta Kálmán.

Amikor az elmúlt években megírtuk, hogy új autókat vásárol magának az állami vezetés, és a korábbiakat lecserélik, mindig ugyanezzel a hivatalos magyarázattal találkoztam. Különösen a „sorozatos meghibásodások” kifejezést használják gyakran, amivel kapcsolatban muszáj feltenni két kérdést.

Márkaszervizben folyamatosan karban tartott, elvileg a legjobb minőségű alkatrészekkel ellátott járművek ezek. Hogyan lehetséges az állandó meghibásodás?

„Ezek az autók az életkorukhoz képest többet vannak használatban, mint a hasonló korúak. Van itt 400 ezret futott Passat is. Sajnos még a gondos karbantartással sem biztosítható a járművek minden határon túli üzembiztonsága, nem beszélve arról, hogy a javításokra fordított összegek nem jelennek meg a használt gépjárművek forgalmi értékében.”

9

Egyiket sem veheti meg

Eleinte Audikat, és rengeteg Volkswagent vásárolt a KEF, újabban a VW-k mellé egyre több Škoda jön be. Ezek azonos konszern, nagyrészt  azonos alkatrészeiből álló autók. Mi az oka, hogy a járművek rendszeres és komoly meghibásodásai ellenére mindig ugyanennek, és ugyanennek a cégnek a termékeit vásárolják?

„Nem látok összefüggést a több százezer kilométert futott magas korú gépjárművek fenntartási költségei és a közbeszerzési eljárás útján, jelenleg beszerzésre kerülő gépjárművek típusa között. Közbeszerzés tárgyú kérdések megválaszolásában nem vagyok illetékes” – így Kóta úr második válasza.

10

Hát ez a maszek alufelni meg hogy került az állami autóra? Passz, talán, amikor behozták ide a kocsit, akkor került rá – így a válasz

Mennyiért adják a kocsikat?

A 29 darab autó minimum ára egyben bruttó 6 832 080 forint. Mielőtt a megnyitná gépén a számológépet, mi is elosztottuk 29-cel: egy autóra 235 588 forint jön ki. Kettőszázharmincötezer. A KEF hangsúlyozza, hogy igazságügyi műszaki szakértő értékelte ennyire a csomagot.

Most gyorsan visszanézi a képeket, számolgat. A Lexus önmagában ér motorhibásan is vagy kétmilliót, jár az agya, nehogy már ne jöjjön össze öt misinél több a maradék 28 autóból. Mennyibe kerülnek a 12 éves Mondeók? 500-600 ezer körül per darab? És a Passatok? Talán még a duplája is kijönne belőle, gondolhatja, de ne agyaljon tovább.

A NAV által lefoglalt autókkal ellentétben ezeket, ön, kedves olvasónk nem veheti meg.

Már előre kiválasztott a KEF hét céget, ők versenyezhetnek a 29 kocsiból álló pakkért. „A vevőjelöltek nem ismerik egymást. Ők a KEF-fel jelenleg vagy korábban együttműködő biztosító társaságok ajánlása alapján, illetve korábbi partnereink közül kerültek kiválasztásra, szakmai felkészültségük figyelembevételével” – válaszolja kérdésemre immár Keszthelyi Zita, a KEF titkárságvezetője.

1

Ezeknek mennyi lehet darabja a piacon?

Június 24-ig kell beérkezni a pályázatoknak, de információink szerint öldöklő verseny nem várható, legalábbis a hét cégből eddig csak négy nézte végig a portékát. Az aznapi pályázatbontástól 15 nap áll a KEF rendelkezésére, hogy elfogadja-e a legvastagabb ajánlatot, avagy új kört rendel el.

Nem vittünk magunkkal Eurotax-kommandót, így nem tudjuk megítélni pontosan ennek a 29 autónak az együttes piaci árát, ha van olyan egyáltalán ekkora csomagnál.

Amit viszont biztosan állítunk: korábbi cikkünkben részletesen, járművekre lebontott Eurotax-árakkal alátámasztva állítottuk, hogy a KEF igen kedvező áron adott el korábban autókat. Azoknak darabára volt – itt megnézheti, hogy autónként mennyiért vették meg a szerencsések. Talál köztük valódi luxusautókat is.

Kommentek

Unimog a tyúkolból

Óriási szerencsével máig lehet megkímélt, milliókat érő autókat találni elhagyott pajtákban, raktárakban. Na, ez az Unimog nem ilyen.

Tavaszi tennivalók az autó körül

Azzal, hogy kivesszük a csomagtartóból a hóláncot és elmegyünk a gumishoz, hogy cserélje le a téli gumit nyárira, még nem végeztünk a nyári átállással

Így vehetsz jobb gumit az autódhoz

Gondoltátok volna, hogy 300 kilométerrel túl az északi sarkkörön sincs mindig hó és fagy? A Hankook nemcsak ezzel lepett meg bennünket téli tesztbázisán, Lappföldön.

Szentendrei úti tragédia: az emberektől vagy a gépektől várjuk, hogy a jövőben ne legyen ilyen?

Ami a hétvégén történt a Szentendrei úton, azt még a legfejlettebb elektronikájú mai autók sem előzhették volna meg. Nem, mert nem tudnák, hanem mert nem szabad nekik.

Hatalmas és okos SUV a Škodától

A Škoda bolygóközi méretű teret, a korszak színvonalán álló vezetési segédeket és jó minőséget csomagolt vonzó, biztonságérzetet sugalló terepjárós formába Kodiaq név alatt.

Eladhatatlan rémség a Bentley gúnyába csomagolt Mustang

Időnként megpróbálkoznak az átöltöztetett Ford Mustang eladásával, de évek óta senki nem vevő a replikára.

Kátyúba hajtott a Ferrarival, az önkormányzat fizetni fog

Jótékony célra ajánlotta fel az önkormányzattól kapott kártérítést a kátyúban megsérült Ferrari után tulajdonosa.

Fokozatosan szorulnak ki az autók Londonból

London polgármestere hatékony lépéseket tesz a levegő minőségének javítása érdekében. Most az iskolák környékéről tiltotta ki az autókat.

Jean Todt: Túl nagyok a különbségek

Az autók gyorsabbak, szebbek és nehezebben vezethetőek, de Todt szerint még mindig túl nagyok a különbségek a mezőnyben.

F1: Ezért kellett halasztani a melbourne-i rajtot

A Forma-1 állandó versenyigazgatója, Charlie Whiting elmagyarázta, miért nem engedték el a mezőnyt elsőre az Ausztrál Nagydíjon.

Marchionne már nem hisz a Fiatban

A Fiat erős és sikeres volt, ám most a jelenlegi erősségeinkre kell koncentrálnunk, ez pedig a Jeep – kommentálta az olasz anyamárka indiai piaci esélyeit a Fiat Chrysler elnöke.

F1: Így készült az Ausztrál Nagydíj graffitije

Time lapse videó mutatja meg, hogy hogyan készült az Ausztrál Nagydíj graffitije.

F1: Nyolcmillióra büntették a Williamst

A Lance Stroll autójában elvégzett váltócsere miatt az FIA megbüntette a Williamst, de az újonc pilóta összességében pozitívan látta első F1-es hétvégéjét.

Baleset miatt állítja le az önvezető autók tesztelését az Uber

Figyelmetlen sofőr borította fel az Uber önvezető autóját az Egyesült Államokban. A cég a nyomozásig leállítja a fejlesztést.

F1: “Húzok a f…ba!”

A Red Bull-os Daniel Ricciardo számára rosszabbul már nem is alakulhatott volna az Ausztrál Nagydíj, Melbourne-ben csak annak örült, hogy vége a hazai versenyének.

Sportautókra hajaz ez a német turistabusz

A most következő gyártóról ritkán hallani manapság, de ha igen, akkor az biztos valami nagy durranás.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.