Egyetemisták a box utcában

Formula Student Hungary 2014

Szerző: Aranyi Péter levél küldés 
Dátum: 2014.08.25. 06.00

A saját kezük által épített versenyautókkal állnak rajthoz. Ha esetleg nem érnek fel a dobogóra, attól még jól fizető állásra tehetnek szert.

A Formula Student Hungary majdnem olyan, mint a Forma-1, az autók hasonlóságán kívül túl sok egyezést viszont felesleges lenne keresni. Az augusztus 21-24. között zajló nemzetközi versenyen 15 ország 44 csapata vett részt a győr-gönyűi versenypályán. A box utcában a verseny szombati napján a Vezess.hu is tett egy sétát, hogy bepillantást nyújtson a diákok által épített autók versenyének világába.

Amerikából jöttem 

Az idei versenyre 2,7 másodperc alatt teltek be a rendelkezésre álló csapathelyek a szervezők szerint, ami jól mutatja, mennyire népszerű az ötödszörre megszervezett Formula Student Hungary (FSH). Az első versenyt 1981-ben rendezték az USA-ban hat csapat részvételével. Az elmúlt közel 33 év alatt nagyjából hatszáz csapat alakult a világ minden pontján és ma már Észak-Amerika mellett Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Európában is rendeznek Formula Student versenyeket. Az öreg kontinensen az angliai Silverstone-ban, a németországi Hockenheimben, az ausztriai Spielbergben, a spanyolországi Circuit de Catalunia-n, az olaszországi Fioranóban és a csehországi  Hradec Králové-ben, valamint Győrben versenyezhetnek egymással évről-évre az egyetemisták.

A csapatok költségvetése eltérő, a németek például a közép-kelet-európai átlagnál jóval magasabb összegből gazdálkodhatnak


Minek ez a felhajtás?

A Formula Student egy nemzetközi mérnökverseny, amelynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra dobása, amelyet egyetemi hallgatók építenek meg. A Formula Student verseny négynapos, ebből kettőn a technikai és biztonsági szabályoknak, kettőn pedig gyakorlati elvárásoknak kell megfelelni.

A pontokat a motorsport és az autóipar szakembereiből álló zsűri adja, a statikus és a dinamikus versenyszámokban mutatott teljesítmények alapján. “A Forma-1-hez hasonlóan itt is előre megadott paraméterek alapján megépített autókkal lehet indulni, azonban a Formula Student-en valamivel nagyobb szabadsága van a mérnököknek, hiszen például nincs súlyhatár. Érdekessége a magyar futamnak, hogy egy kategóriában egymás ellen indulnak a hagyományos, a belsőégésű, valamint az elektromos motororral szerelt járművek” – jegyezte meg Dusza András, az FSH kommunikációs vezetője.

A prágaiak elektromos hajtású versenyautója. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektromos hajtással készülő járművek sikeresebbek az FSH-n


Üzleti tervvel a rajthoz

A világ különböző egyetemeiről érkező mérnökhallgatóknak egy évük volt arra, hogy önállóan megtervezzék és megépítsék együléses versenyautó prototípusaikat. A verseny első megmérettetése a gépátvétel, melynek során a bírák ellenőrzik, hogy az autók megfelelnek-e a Formula Student által előírt műszaki és biztonsági szabályoknak. Ezt követően jöhetnek a statikus és dinamikus versenyszámok. Előbbiben az értékesítési tervet, a műszaki megoldásokat, a költségtervet és az értékesítési prezentációt nézi a zsűri, de különböző környezeti viszontagságok között is ellenőrzik az autókat.

Az észtek is nagyon komolyan vették az idei versenyt

Korábban például vízpermetben áztatva vizsgálták az autók szigetelését, míg a tömítettségét a járművek negyven fokos szögben történő megdöntésével nézték meg. Az előre elkészített költségelemzést még a verseny előtt el kell küldeni a döntőbizottságnak. Ebben részletesen le kell írni és számlákkal kell igazolni az alkatrészek beszerzési forrását, árát, valamint a teljes gyártás költségét tételesen, alkatrészekre lebontva. Itt jönnek a képbe a szponzorok, melyek vagy alkatrészekkel, vagy szakmai tanácsadással segítik a diákokat.

Az egyetemisták az autók megépítésénél azokat az eszközöket használják, amelyek a jövő autóiba lesznek beépítve. Fontos azonban tudni, hogy míg a kelet-európai csapatok nagyjából 10-20 millió forint körül tudnak kihozni egy autót, addig a nyugat-európaiak, így például a németek ennek az összegnek a négyszeresét tudják felhasználni egy autó összeszereléséhez” – tette hozzá Dusza András.

A puding próbája

A szintén látványos és a Forma-1-es hangulathoz leginkább hasonlító, dinamikus versenyben gyorsulási és sprintversenyek követik egymást. A benevezett prototípusok 4 különböző pályán mérkőznek meg egymással. A 75 méteres versenypályán az autó gyorsulását mérik és autónként 4-4 sprint után alakul ki a szám sorrendje. A 8-as pályán, az úgynevezett “Skid pad-en” viszont az átterhelődést vizsgálják, ahol a köridő alapján rangsorolják a csapatokat, akik az itt elért eredmény alapján indulhatnak a fő versenyszámban. Ebben a versenyben jó futóművel, megfelelő geometriát biztosító kormányművel, alacsony súlyponttal és jó gumival lehet kimagasló eredményt elérni.

Az Autocross elnevezésű verseny körülbelül 1 kilométeres versenypályán zajlik, ahol a köridő alapján rangsorolják a csapatokat. Az Endurance pályán összesen 22 kilométert kell megtenniük a versenyautóknak , ahol elsősorban az üzemanyag-felhasználást, az időt és az állóképességet vizsgálják. Ebben a számban csak az a csapat kaphat pontot, amelyik autójának 100 km-re vetített fogyasztása a futam során nem haladja meg a 26 litert.

Rá kell jönni hol a probléma

A három statikus és a négy dinamikus versenyszám pontjai alapján alakul ki a végső sorrend. A végeredmény 40 százalékát a statikus részben elért pontszámok adják, míg a versenypályán mutatott teljesítmények 60 százalékban számítanak. Valamennyi versenyszám első három helyezettje, a dinamikus versenyszámok összetett dobogósai, valamint  az összetett verseny első három helyezettje a díjátadón veheti át a kupákat. Itt nyújtják át a szponzorok által felajánlott külön elismeréseket is, mint  például a legjobb hajtáslánc, legjobb formatervezés, legjobb elektronika és legjobb felfüggesztés.

Verseny, nemcsak mérnököknek

A versenyző csapatok a világ minden tájáról érkező, felsőoktatásban tanuló diákokból állnak. A Formula Student-en ugyanakkor nem csak mérnökhallgatók vesznek részt, hanem más tudományterületek hallgatói is, mivel a feladat összetettségéből adódóan más szakismeretekre is szükség van. A mérnöki ismeretek mellett fontos szerepet kap a közgazdaságtan, a marketing és a gazdasági jog is. A 44 csapat közül 3 magyar színekben indult, így a győri, a budapesti és a kecskeméti csapatok állhattak rajthoz a gönyűi versenypályán.

A miskolci versenyautón található alumínium hab

Idén a Miskolci Egyetem csapata is indult volna. “Sajnos az autónk nem készült időben, de jövőre biztosan itt leszünk a győri-gönyűi versenyen, mert szeretnénk, ha végre a mi diákjaink  is megmutathatnák mire képesek.” – jegyezte meg Kékesi Tamás a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektora, aki büszkén mutatta meg a félkész autóban található különleges fejlesztést, az alumínium habot, mely az autó elejére szerelve ütközésálló, valamint energiaelnyelő szerepet tölt be, emellett még hőálló is. Borsod-Abaúj Zemplén megye székhelyének egyeteme továbbá egy elektromos hajtásúvá átalakított VW Bogárt is elhozott magával, hogy így demonstrálja a keleti-régió hamarosan az autóipari fejlesztések egyik hazai központjává válhat.

A miskolciak VW Bogarában elől hátul akkumulátor van


Miért jó ez a diákoknak?

A tervezés, a gyártás és a gazdasági megvalósítás során megkövetelt csapatmunka, a határidők betartása, illetve a projektmenedzsment mind olyan fontos tapasztalatokat adnak a  diákoknak, melyek rendkívül hasznos gyakorlati ismeretekkel egészíthetik ki az iskolák elméleti képzéseit. Az FSH kapcsolatot teremt a jövő szakemberei és a magyar autóipari vállalatok között, segítve ezzel mindkét felet a munkaerőpiacon.

A box utcában kizárólag kézi erővel lehet mozgatni a versenyautókat

“Ez a verseny egyértelműen ugródeszkául szolgálhat a fiatal mérnököknek, hogy tanulmányaikkal párhuzamosan vagy annak befejezése után neves autóipari cégekhez vagy akár az autó- és motorsport élvonalában jegyzett versenycsapatokhoz kerüljenek. A Continentalnál például több olyan mérnök is dolgozik – itthon és külföldön egyaránt -, akik az elmúlt években a Formula Student versenyeken sikeresen szerepeltek” – jegyezte meg Nánássy András, a Continental Automotive Hungary Kft. HR igazgatója. A fiatal munkavállalókat egyébként általában könnyen és szívesen tanuló, nyitott és rugalmas személyiségűnek tartják a Continental HR vezetői egy márciusban készült felmérés szerint.

A Continental idén gumiabroncsokkal és szenzorokkal segítette a Budapesti Műszaki Egyetem (Formula Racing Team), illetve a Kecskeméti Főiskola (KEFO Motorsport) csapatát, valamint szakmai tanácsadással is támogatta az egyetemisták indulását. A cégcsoport négy éve a verseny főszponzora is az Audi mellett.

Kelet-európaiak a középpontban

A rendezvény elsősorban a közép-kelet-európai országokra fókuszál, melynek köszönhetően számos cseh és lengyel csapat indul a  versenyen, de azért akadnak orosz és ukrán résztvevők is. A versenyzés mellett a 2014-es FSH egyik legfontosabb eseményeként a győri Széchenyi István Egyetem bemutatta újonnan kifejlesztett formula student motorját.

Kommentek

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.