Brahiból kocsit loptak a spicces kamaszok

Szerző: dr. Janklovics Ádám levél küldés  Lencsés Csaba levél küldés 
Dátum: 2014.07.17. 06.00

A vodka pezsgővel keverve megtette hatását: a poén a tárgyalóteremben sült be.

A bíróságon végződő közlekedési ügyeket bemutató sorozatunk újabb darabját a buliszezon partiarcainak ajánljuk.

Ahogy mondani szokták, a rendezett családi körülmények között élő három 16-17 éves, a nyári szünet minden percét kiélvező győri srác egy meleg júniusi napon buliba készült. Ilyenkor a hangolás már délután elkezdődik, a jókedv megalapozását egyikük szüleinek nyaralója mellett a sarki kisboltban elindították: pezsgőt, vodkát, és ízesítőnek némi rostos baracklevet vásároltak. A szesz jelentős részét azonnal be is nyomták a közeli bokros területen.

Hogy lesz egy gyerekből vádlott?

Danolászós bóklászásuk közben a helyi strand parkolójában kiszúrtak egy öreg “zöldségesmercit”, amiben trehány gazdája benne felejtette a kulcsot. Több se kellett a spicces kamaszoknak, gondolták, akkor itt és most kocsikáznak egy méreteset, Mercedest úgysem vezetett még egyikük sem. A háromból a ketten túl sok mindent még egyébként sem, hiszen jogsijuk sem volt. A legidősebb közülük azonban a pezsgő-vodka kombó okozta szédület ellenére úgy döntött, ő mégsem irányítaná a youngtimert, ivott is, meg nem kéne elszúrni a friss jogsiját.
 
A nála pár hónappal fiatalabb bandavezér azonban papír nélkül sem habozott, fickósságát növelte, hogy a KRESZ-vizsgát letette, sőt a rutinon is túl volt már, így elég vért érzett magában.
 
Mint a későbbi kihallgatások során vallotta, a benyelt pia hatását nem igazán érezte, megítélése szerint képes volt a biztonságos autóirányításra a városi vezetés, és persze a jogosítvány hiánya ellenére. Bepattantak hát az egykor szebb napokat látott luxuslimóba, és elhajtottak.

Bűnöztünk, rohanjunk!

Hogy mázlijukra, avagy balszerencséjükre, de a rendőrség gyorsan utánuk eredt, ugyanis a zajos kis csapatot kiszúrta a strand biztonsági őre, és felvette őket az önkormányzat térfigyelő kamerája is – mindezen bizonyítékokat a hatóságok később felhasználták ellenük.
 
Mindössze 5,5 kilométeren át tartott a buli a verda városszéli lefulladásáig, amit nem tudtak újraindítani. Kikászálódtak, aztán az idős Mercit az úttestről betolták egy szabad parkolóhelyre, hogy ne keltsen feltűnést, majd ahogy az balekoknál lenni szokott, fütyörészős sunnyogás helyett röhögve futásnak eredtek.
 
Habár az értesített zsaruk még nem bukkantak a nyomukra, két járőr kiszúrta a kacsázva rohanó srácokat, akiket nyomban igazoltattak is.

1,23-as véralkoholszint

Szerencsétlenek annyira beijedtek az intézkedéstől, hogy kérdés nélkül előadták bűnüket. Azonnal előállították őket a kapitányságon, majd a nagyszájú sofőrt vérvizsgálatra vitték az ügyeletes rendelőbe. Ezzel párhuzamosan értesítették a Mercedes keserű tulajdonosát is, aki nyomban szeretett kocsijához sietett.
 
Mint kiderült, a később I. rendű vádlottá váló sofőr vérében 1,23 g/l alkoholszintet mutatott ki a vizsgálat, amivel kapcsolatban érdemes tudni, hogy 0,8 g-tól már bűncselekménynek számít a járművezetés, viszont a közepes alkoholos befolyásoltság 1,6-os szintje alatt van, tehát a részegségtől messze állt a fiatalúr.
 
A vádlottak a rendőrségen és a bíróság előtt is egybehangzó beismerő vallomást tettek,  bűnüket megbánták, elmondásuk szerint eszükbe sem jutott, hogy ilyen jelentős következményei lehet a zsiványságuknak.

Mit kaptak a suhancok?

Társtettesként elkövetett jármű önkényes elvétele – így hívják a Btk.- ban a pár kilométeres mercizést hivatalosan, amiért a közlekedési jogra szakosodott  Székely Ügyvédi Iroda által védett főbűnöst – akit vétkesnek találtak ittas vezetésben is – 1,5 évre eltiltotta a járművezetéstől a bíróság, és 2 évre próbára bocsátotta.
 
Haverjainak büntetése 1 év próbára bocsátás.
 

Kommentek

  • CsikosTapir

    Azért betolták a kocsit a parkolóba, de ‘ elmondásuk szerint
    eszükbe sem jutott, hogy ilyen jelentős
    következményei lehet a zsiványságuknak.’

  • bubibeka1.6

    A törvények szerint ha olyan autót visznek el, aminek nyitva van az ablaka vagy ajtaja, és benne van a kulcs, akkor az nem autólopás, és a tulajdonost is súlyosan megbüntethetik, mivel nem tett meg minden elvárhatót a bűncselekmény megelőzése érdekében.

Mit ér a Lada, ha nem segíti nosztalgia?

Sokak szerint a Lada eddig fogadtatása a Kádár-kor iránt egyesekben élő nosztalgiából fakad. A Vesta azonban egy új korszak autója, amit olyan embereknek mutattunk meg, akiknek ez pont olyan modern kori autó, mint az összes többi.

Át akar verni a benzinkutas?

Tankolás után többet mutatott az oszlop kijelzője, mint amennyi az autó tartályának a mérete. Olvasónk nem hagyta magát, panaszos levelet írt a MOL-nak. Érdekes választ kapott.

Audi RS3: Megnéztük hogy készül, és ki is próbáltuk

Évente egyszer biztosan van valami rendezvény a világ legnagyobb motorgyárában, Győrben. A mostani apropóját a március 10-től gyártott Audi RS3 Limousine adta.

Három lány egészen intim viszonyba került az új Suzukival

Az új Suzuki Ignist főleg a fiataloknak szánja a japán gyártó, közülük is a női vásárlókat fogták leginkább célkeresztbe. Nekünk sem kellett több: megkértünk három fiatal hölgyet, hogy szedjék ízekre az Ignist.

Vettel: Szocsi a Mercedes pályája

Az idén eddig háromból két futamot megnyerő ferraris Sebastian Vettel a hétvégi Orosz Nagydíj előtt nem igazán bízik a triplázásban, szerinte Szocsiban egyértelműen a Mercedes a favorit.

A pesti autósok birkák, itt a fotós bizonyíték

Levelet kaptunk olvasónktól, akit – érthetően – bánt, hogy a pesti autósok nem tanulnak a büntetésekből, és direkt megszegik a szabályokat.

Negyed óra gyönyör Škoda-rajongóknak: videón a Karoq kompakt SUV

Tizenöt perces monstre filmmel örvendeztet a Škoda újdonsága, a még be sem mutatott Karoq. Popcorn, kóla és mehet!

Fényűző extrákkal jön leendő kedvenc Škodád

Három hét múlva debütál a Škoda Karoq, a gyár elkezdte az információk szellőztetését. Amit eddig mondtak, jól hangzik.

Itt zárják le Budapestet a hosszú hétvégén

Április 30-án és május 1-jén rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több fővárosi fő közlekedési útvonal forgalmának korlátozásával.

F1: Hamiltonék nem kérnek a csapatutasításokból

A Mercedes versenyzői azt mondják, nem s szeretnének a csapatutasításokról és a pilótasorrendről beszélni, persze ha úgy alakul, engedelmeskedni kell.

Százéves plug-in hibriddel ünnepel a Mitsubishi

Legelső autójának modern újraértelmezésével köszönti magát az idén száz esztendős Mitsubishi.

Jeepre hajaz a Hyundai városi SUV-ja

Sejtelmes részletfotóval előlegezte meg a nyáron érkező Kona városi crossovert a Hyundai.

Filmbe illő balesetet videózott egy kamionos

Halálos iramban-i magaslatokat verdes az alábbi baleset, csak az a kár, hogy ez nem egy filmben történt.

A GM legjobb vicce: kabrió kisteher Corvette-motorral

A Totálisan Értelmetlen Autó, 300-as végsebességgel, platóval és nyitható keménytetővel. Nem tudom, mire, de nagyon jó!

Negyedmillió Toyotából folyik az olaj

Az Egyesült Államokban 228 ezer Toyota Tacoma pickupot hívnak vissza, mert szivárog  a differenciálművükből az olaj.

Kipakol egy kamionsofőr, ezért hagyja ott a pályát

Egy férfi nemrég azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmondja miért hagyja abba a kamionvezetést. A hatóságok utaznak a teherautókra, az autósok pedig szidják a kamionsofőröket.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.