Ugye te is eljössz a temetésre? Csak el ne aludj!

Idegesítő spam egy amúgy hasznos cuccal

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2014.03.17. 12.00

Agresszív, idegesítő technikával akarnak ránk sózni egy elalvásgátló kütyüt valakik, valahonnan, tízezerért. Megpróbáltuk megtudni, kinek olyan fontos, hogy ne aludjunk el vezetés közben.

Marketing-tudományból jeles, etikából elégtelen lehetett az a kedves vállalkozó, aki az elmúlt hónapokban folyamatosan kéretlen reklámokkal stresszeli a magyar internetezőket, egy elalvásgátló (fejbillenésre sípoló) kütyü morbid és gusztustalanul rámenős propagálásával.

Egy éve még egy Szamosi Pál nevű valaki haláláról szóló kamu gyászjelentéssel tolta a cuccot, a legújabb verzió szerint Gábor temetésére kellene elmennie a VÉLETLENÜL hozzánk került levél címzettjének:

Szia!

Nem tudom szólt-e már neked valaki, hogy Gábor  temetése jövő szerdán lesz a Farkasrétiben. Ha nem akkor remélem nem zavartalak ezzel, én biztosan ott leszek. Remélem nem haragszol, de ha már ilyen értelmetlenül és ilyen fiatalon kellett elmennie, legalább mások figyelmét hívjuk fel rá, hogy az elalvásos balesetek milyen súlyos következményekkel járhatnak.
www.CSAKAZERTSEIROMIDE.com.
Remélem Te nem tartod morbid reklámnak, vagy nem hiszed, mint Réka, hogy jutalékot kapok a cégtől, de ha egyszer már van megoldás a vezetés közbeni elalvás ellen, miért nem használjuk? Látod milyen rövid az élet, miért nem tudunk vigyázni magunkra jobban? Remélem szerdán találkozunk.

Gabi

Zseniális a műfajban. Egyszerű az üzenet, udvarias, személyes a stílus, parádés a rövid, gyakori, mindenkiben asszociációt ébresztő női nevek kiválasztása. Az ember szinte látja a szomorú, vigasztalásra vágyó Gabit, Rékát, az előző mailben még Erikát, aki ott szipog szegény férje/akárkije holttestén és azonnal megvigasztalódik, ha veszünk egy elalvásgátlót 9990-ért. Ha pedig nő kapja a mailt, biztosan felébred benne az anyai ösztön, és megveszi a hasznos holmit férjének, fiacskájának is. Még fontosnak is jelölte az üzenetet a levelezőben, aki küldte, ott csillog az Outlookban a piros felkiáltójel, naná, hogy rákattint mindenki a levélre.

Mivel az eredeti linken telefonszámot, emailcímet nem találtunk, feladtunk egy kamu megrendelést, amiben telefonszámot is meg kellett adni, hátha felhívnak, és megkérdezhetjük, nem szégyellik-e magukat. Sajnos nem hívtak fel, viszont kaptunk egy visszaigazoló mailt a megrendelésről. Az ebben lévő címre elküldtük a kérdést, hogy nem szégyellik-e magukat, de még nem kaptunk választ.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal odáig jutottunk, hogy a spamekkel kapcsolatban a Nemzeti Hírközlési és Médiahatóság a kompetens. Ott is megkérdeztük, mit tehetünk ezekkel az idegesítő spamekkel kapcsolatban, de egy semmitmondó szabványlevélen kívül (ne válaszoljon kéretlen levélre, ne nyisson meg kéretlen levélben lévő linket, stb. – igazából nem is értem, miért válaszoltak a mi kéretlen levelünkre) nem kaptunk biztató információt. Úgy néz ki, nálunk egyelőre nem a fogyasztónak, hanem inkább a spamesnek ál a világ.

Szavazás

Szerintem:

Kérjük várjon ... Kérjük várjon ...

Kommentek

 • djsilas

  Már-már (sajnos…) lassan hozzászokunk a SPAM-ekhez. De ez nálam is kiverte a biztosítékot. Mocskos dolognak tartom, hogy még a halálból is képesek “tréfát” csinálni. Én is megkaptam ezt a SPAM-et, és ez esetben nem voltam rest kitölteni a majd’ egész napos elfoglaltságot jelentő NMHH űrlapot, sőt: Pellengér, ISP abuse, domain abuse, akit csak tudtam mindenkinek írtam, hogy állítsák meg Teréz anyut… Gusztustalan!

 • Ragnotti

  A hülyének nézés esete forog fenn: ma ezt küldték.

  Tárgy ***SPAM*** Felháborító! “Temetés időpontja” című üzenetet kaptam!
  Feladó Autósok
  Válaszcím autosok2@paticalfio.com
  Dátum Ma 08:05
  Felháborító! A következő kéretlen levelet kapták a minap autósok ezrei. Milyen cég lehet az, amelyik a halállal reklámozza termékét?

  Hogy lehetne móresre tanítani őket, ha egyébként maga az elalvásstoppoló valóban kiváló találmány?

  Egyszerű: mutatunk egy tisztességes céget, ahol ráadásul 1-et fizet 3-at kap akció van, vásároljanak ott az életmentő készülékből, mert valóban rengeteg az elalvásos baleset – ezek az idióták meg menjenek tönkre a forgalomkiesés miatt!

  http://www.xxx.com

  Íme az undorító levél:

  “Nem tudom szólt-e már neked valaki, hogy Pisti temetése jövő szerdán lesz a Farkasrétiben.

  Ha nem akkor remélem nem zavartalak ezzel, én biztosan ott leszek.

  Remélem nem haragszol, de ha már ilyen értelmetlenül és ilyen fiatalon kellett elmennie, legalább mások figyelmét hívjuk fel rá, hogy az elalvásos balesetek milyen súlyos következményekkel járhatnak.

  Itt volt a weboldal neve.

  Remélem Te nem tartod morbid reklámnak, vagy nem hiszed, mint Réka, hogy jutalékot kapok a cégtől, de ha egyszer már van megoldás a vezetés közbeni elalvás ellen, miért nem használjuk?

  Látod milyen rövid az élet, miért nem tudunk vigyázni magunkra jobban?

  Remélem szerdán találkozunk.

  Gabi”

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. Az európaiak egészségével szórakoznak a buherálók.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

Peugeot Instinct: nagy szájú GT-tanulmány

Kiszivárgott a Peugeot új tanulmányautójának egy fotója. Az impozáns gran turismo minden valószínűség szerint elektromos hajtást kapott.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.