Itt a lopott autók legfrissebb toplistája!

Szerző: Lencsés Csaba levél küldés 
Dátum: 2014.01.31. 12.46

A Vezess.hu közli legelsőként a 2013-ban ellopott személyautók számát, és márkák szerinti sorrendjét.

Tavaly 4683 darab személyautót loptak el Magyarországon – közölte kérdésünkre az ORFK. A tolvajok által leginkább keresett márkák sorrendjét az alábbi táblázat tartalmazza.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy ez több vagy kevesebb, mint az elmúlt években. Ezek a számok ugyanis a személygépjárművekre vonatkoznak, míg az elmúlt években a gépjárművek lopási statisztikáit kaptuk meg a rendőrségtől.

A kettő közötti különbség jelentős is lehet, ugyanis az ORFK most küldött statisztikájából hiányoznak az ellopott kisteherautók, buszok, kamionok és társaik. Hogy most miért ezt a kisebb számot tudták csak elküldeni? “A 2013. évi gépjárműlopás bűncselekmények számát – technikai okok miatt – jelenleg nem tudjuk kimutatni” – írta a Vezess.hu-nak a rendőrség.

Természetesen várjuk a “technikai okok” kijavítását, majd ezt követően a teljes adatbázist, de addig is elkértük az elmúlt évek lopási statisztikáit a személygépjárművekre vonatkozóan. Ha megérkeznek, akkor tudjuk megmondani, hogy tovább tart-e a lopások számának emelkedése, avagy a 2000-es évek második feléhez hasonlóan csökken.

Tavaly ugyanis megtört egy örömteli folyamat. Hosszú éveken át fokozatosan csökkentek az autólopások, ám a 2010-ben pozitív rekordot jelentő 5864 darab után ismét egyre több járművet kezdtek lopni Magyarországon.

Ennek a számsornak a végéről hiányoznak egyelőre a 2013-as adatok, pedig már lassan februárt írunk.

Amint megérkeznek a személygépjárműves adatok, vagy a rendőrség kijavítja a “technikai” hibát, és elküldi a tavaly ellopott gépjárművek számát, frissítjük a cikket.

Addig is itt van a márkák szerinti teljes sorrend 2012-ből.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 1
Az alábbi táblázat pedig a 2011-es, szintén teljes listát mutatja. Akkor még elsősorban a Suzukikra vadásztak a bűnözők.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 2
OSZD MEG!

Mit mond erről az autótolvaj? Interjú börtönben ülő tolvajokkal!

Kommentek

 • MSmester

  No már most a Fidesz kijelentette, hogy két két alatt felszámolja a bűnözést. Csak azt nem közölte, hogy mikor kezdenek hozzá. Egyébként meg a bűnözési statisztikai adatokat áttekintve az is látszik, hogy nem csak az autólopások száma emelkedett 2010 óta folyamatosan, hanem az összes elkövetett bűncselekmények száma is. Vagyis amint a kormányváltás megtörtént, folyamatosan nő a bűnözés.

 • husky

  Egyik rokontól a 23 éves múlt Corsát lopták el pár évvel ezelőtt. Na azt meg minek? Lgfeljebb alkatrésznek, de kinek van még ilyen öreg?

 • CoIie

  Pár napja a Bm jelentett, hogy kiváló a közbiztonság! Valahogy emlékezet kiesése lehet, mert 2 héttel azelőtt robbantottak – addig – utoljára bankot. A gépkocsi lopás statisztikáját is a rossz irányba ‘korrigálták’, hiszen évek óta romlik…
  Ez még a Gy-i “megcsináltuk”-nál is cinikusabb!

 • Kempelen10.

  Mindig a VW vezet. Biztos mert azorbánnak is az van! Lehet, hogy ő lopatja magának, ez jutott eszembe. Szerintem.

34 évet vezetett jogosítvány nélkül a magyar férfi

Próbálkozott a vizsgával, végül nem jött össze, így 34 évig vezetett jogsi nélkül, most kapták el a rendőrök.

15 pusztítóan kontár módon tuningolt autó

Stílusérzéket és mértékletességet nyomokban sem tartalmazó autók Mekkmester-díjas tunerektől.

F1: Az év végéig meglesz Rosberg utódja?

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondja, nem akarják sokáig húzni a váratlanul visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg utódjának kiválasztását.

Önvezető autóban gondolkozik az Apple

Komolyan gondolkozik az önvezető autó fejlesztésén az Apple, de ehhez a hatóságok és a többi fejlesztő segítsége is szükséges lesz.

Hihetetlen látvány a porban csapató 6-os BMW

Rallyautó bármiből lehet, még egy olyan luxuskupéból is, mint a BMW 650i.

F1: Valaki óriási ajándékot kapott Rosbergtől

A Red Bull-os Daniel Ricciardo szerint Nico Rosberg a visszavonulással valamelyik pilótának nagyon szép karácsonyi adott – nem valószínű, hogy az ausztrál lesz az.

Elektromos buszt álmodott meg a Škodák tervezője

A Czechbus kiállításon megtekintettük a csehek legújabb büszkeségét, melyet az a férfi tervezett, aki korábban Škoda buszokat is megálmodott.

F1: Rosberg vállalná Hamilton oktatását

Lewis Hamilton azt tervezi, hogy még 10 évig marad a Mercedesnél, és később már németül szólhat a márka hazai szurkolóihoz. A visszavonuló Nico Rosberg vállalná a nyelvtanári szerepet.

Csak egy darab készült ebből a Ferrariból

Dr. Rick Workman nem szeretett volna olyan Ferrarit, amilyen bárkinek lehet, inkább felkérte az olasz gyártót, hogy építsenek egyet csakis neki.

Jelentősen drágulhat az üzemanyagok ára

Akár 10 forinttal is drágulhat az üzemanyagok ára a jövő héten a piaci változások alapján.

Új 5-ös BMW – Káprázat és parasztvakítás

Ne higgyétek, hogy a gazdagok élete csupa játék és mese! A Harman Kardon vagy Bowers & Wilkins hifi csak az egyik kérdés, amit a G30 kódú új BMW 5 kapcsán el kell dönteni.

Rosberg autójában Wehrlein: Köszi, Nico!

Nem dőlt még el a visszavonuló Nico Rosberg helyének sorsa. Az egyik legesélyesebb versenyző azonban olyan fotót posztolt, amin a világbajnok autójában ülve látható.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.