Itt a lopott autók legfrissebb toplistája!

Szerző: Lencsés Csaba levél küldés 
Dátum: 2014.01.31. 12.46

A Vezess.hu közli legelsőként a 2013-ban ellopott személyautók számát, és márkák szerinti sorrendjét.

Tavaly 4683 darab személyautót loptak el Magyarországon – közölte kérdésünkre az ORFK. A tolvajok által leginkább keresett márkák sorrendjét az alábbi táblázat tartalmazza.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy ez több vagy kevesebb, mint az elmúlt években. Ezek a számok ugyanis a személygépjárművekre vonatkoznak, míg az elmúlt években a gépjárművek lopási statisztikáit kaptuk meg a rendőrségtől.

A kettő közötti különbség jelentős is lehet, ugyanis az ORFK most küldött statisztikájából hiányoznak az ellopott kisteherautók, buszok, kamionok és társaik. Hogy most miért ezt a kisebb számot tudták csak elküldeni? “A 2013. évi gépjárműlopás bűncselekmények számát – technikai okok miatt – jelenleg nem tudjuk kimutatni” – írta a Vezess.hu-nak a rendőrség.

Természetesen várjuk a “technikai okok” kijavítását, majd ezt követően a teljes adatbázist, de addig is elkértük az elmúlt évek lopási statisztikáit a személygépjárművekre vonatkozóan. Ha megérkeznek, akkor tudjuk megmondani, hogy tovább tart-e a lopások számának emelkedése, avagy a 2000-es évek második feléhez hasonlóan csökken.

Tavaly ugyanis megtört egy örömteli folyamat. Hosszú éveken át fokozatosan csökkentek az autólopások, ám a 2010-ben pozitív rekordot jelentő 5864 darab után ismét egyre több járművet kezdtek lopni Magyarországon.

Ennek a számsornak a végéről hiányoznak egyelőre a 2013-as adatok, pedig már lassan februárt írunk.

Amint megérkeznek a személygépjárműves adatok, vagy a rendőrség kijavítja a “technikai” hibát, és elküldi a tavaly ellopott gépjárművek számát, frissítjük a cikket.

Addig is itt van a márkák szerinti teljes sorrend 2012-ből.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 1
Az alábbi táblázat pedig a 2011-es, szintén teljes listát mutatja. Akkor még elsősorban a Suzukikra vadásztak a bűnözők.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 2
OSZD MEG!

Mit mond erről az autótolvaj? Interjú börtönben ülő tolvajokkal!

Kommentek

 • MSmester

  No már most a Fidesz kijelentette, hogy két két alatt felszámolja a bűnözést. Csak azt nem közölte, hogy mikor kezdenek hozzá. Egyébként meg a bűnözési statisztikai adatokat áttekintve az is látszik, hogy nem csak az autólopások száma emelkedett 2010 óta folyamatosan, hanem az összes elkövetett bűncselekmények száma is. Vagyis amint a kormányváltás megtörtént, folyamatosan nő a bűnözés.

 • husky

  Egyik rokontól a 23 éves múlt Corsát lopták el pár évvel ezelőtt. Na azt meg minek? Lgfeljebb alkatrésznek, de kinek van még ilyen öreg?

 • CoIie

  Pár napja a Bm jelentett, hogy kiváló a közbiztonság! Valahogy emlékezet kiesése lehet, mert 2 héttel azelőtt robbantottak – addig – utoljára bankot. A gépkocsi lopás statisztikáját is a rossz irányba ‘korrigálták’, hiszen évek óta romlik…
  Ez még a Gy-i “megcsináltuk”-nál is cinikusabb!

 • Kempelen10.

  Mindig a VW vezet. Biztos mert azorbánnak is az van! Lehet, hogy ő lopatja magának, ez jutott eszembe. Szerintem.

Most minden kiderül egy F1-es kormány titkairól

A Haas versenyzője, Romain Grosjean ad egy kis eligazítást a Forma-1-es kormányok titkairól.

Százszámra gyártanák az elektromos buszokat a lengyelek

2025-től évente ezer buszt gyártanának Lengyelországban. Ennek alapjait most fektethetik le a lengyelek.

Hamilton: Az új Merci olyan, mint egy hajó

Lewis Hamilton elmondta, hogy mit gondol a Mercedes 2017-es autójáról, a W08-asról.

Kiderült, hol vannak a legdurvább dugók

A Los Angeles-i autósok vesztegeltek az utakon legtöbbet torlódások miatt 2016-ban a világon: fejenként 104 órát ültek dugókban.

F1: Gyönyörű autót tervezett a Red Bull

Christian Horner csapatfőnök szerint a Red Bull 2017-es autója az egyik “legcsinosabb”, amit valaha tervezett a csapat.

Minden benne van az új Volkswagen Golfban

Kipróbáltuk a felfrissített Golfot! A jóból még jobb lett, a vezetői asszisztensek és a műszaki megoldások száma és fajtája luxusautókat idéz.

F1: A sztármérnök is kevesebb előzést jósol

A Red Bull sztártervezője, Adrian Newey szerint a 2017-es Forma-1-es szabályok továbbra is egészségtelen mértékben jutalmazzák majd a motorerőt, emellett az előzések számát is csökkentik.

A múltba megy előre a kínai szupersportkocsi 

Olasz formatervvel érkezik a kínai Techrules fantasztikus sportautója. A múltidéző vonalak mögött fejlett elektromos hajtáslánc-technológia rejlik.

Újjászületett a nyolcvanas évek egyik legfurcsább járműve

Sir Clive Sinclair fekvő robogója, a kultikus, de életképtelen C5 valamivel praktikusabb formában térhet vissza. Az Iris Sinclair unokaöccsének a munkája.

F1: Hamilton magyarázkodni kényszerült

Lewis Hamilton hétfőn tisztázta a hétvégén a csapaton belüli adatmegosztással kapcsolatos nyilatkozatát. Nincs baja a Mercedesszel és Valtteri Botasszal.

F1: Minden ellenféltől fél a Mercedes

Hiába nyertek zsinórban három világbajnoki címet, a Mercedes csapatfőnöke azt mondja, a 2017-es idény előtt majdnem ugyanúgy tart minden riválistól, mint amikor először munkába állt.

Csökken az üzemanyag ára

Szerdán megáll az üzemanyag árának emelkedése, sőt a gázolaj még olcsóbb is lesz.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.