Itt a lopott autók legfrissebb toplistája!

Szerző: Lencsés Csaba levél küldés 
Dátum: 2014.01.31. 12.46

A Vezess.hu közli legelsőként a 2013-ban ellopott személyautók számát, és márkák szerinti sorrendjét.

Tavaly 4683 darab személyautót loptak el Magyarországon – közölte kérdésünkre az ORFK. A tolvajok által leginkább keresett márkák sorrendjét az alábbi táblázat tartalmazza.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy ez több vagy kevesebb, mint az elmúlt években. Ezek a számok ugyanis a személygépjárművekre vonatkoznak, míg az elmúlt években a gépjárművek lopási statisztikáit kaptuk meg a rendőrségtől.

A kettő közötti különbség jelentős is lehet, ugyanis az ORFK most küldött statisztikájából hiányoznak az ellopott kisteherautók, buszok, kamionok és társaik. Hogy most miért ezt a kisebb számot tudták csak elküldeni? “A 2013. évi gépjárműlopás bűncselekmények számát – technikai okok miatt – jelenleg nem tudjuk kimutatni” – írta a Vezess.hu-nak a rendőrség.

Természetesen várjuk a “technikai okok” kijavítását, majd ezt követően a teljes adatbázist, de addig is elkértük az elmúlt évek lopási statisztikáit a személygépjárművekre vonatkozóan. Ha megérkeznek, akkor tudjuk megmondani, hogy tovább tart-e a lopások számának emelkedése, avagy a 2000-es évek második feléhez hasonlóan csökken.

Tavaly ugyanis megtört egy örömteli folyamat. Hosszú éveken át fokozatosan csökkentek az autólopások, ám a 2010-ben pozitív rekordot jelentő 5864 darab után ismét egyre több járművet kezdtek lopni Magyarországon.

Ennek a számsornak a végéről hiányoznak egyelőre a 2013-as adatok, pedig már lassan februárt írunk.

Amint megérkeznek a személygépjárműves adatok, vagy a rendőrség kijavítja a “technikai” hibát, és elküldi a tavaly ellopott gépjárművek számát, frissítjük a cikket.

Addig is itt van a márkák szerinti teljes sorrend 2012-ből.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 1
Az alábbi táblázat pedig a 2011-es, szintén teljes listát mutatja. Akkor még elsősorban a Suzukikra vadásztak a bűnözők.

Itt a lopott autók legfrissebb toplistája! 2
OSZD MEG!

Mit mond erről az autótolvaj? Interjú börtönben ülő tolvajokkal!

Kommentek

 • MSmester

  No már most a Fidesz kijelentette, hogy két két alatt felszámolja a bűnözést. Csak azt nem közölte, hogy mikor kezdenek hozzá. Egyébként meg a bűnözési statisztikai adatokat áttekintve az is látszik, hogy nem csak az autólopások száma emelkedett 2010 óta folyamatosan, hanem az összes elkövetett bűncselekmények száma is. Vagyis amint a kormányváltás megtörtént, folyamatosan nő a bűnözés.

 • husky

  Egyik rokontól a 23 éves múlt Corsát lopták el pár évvel ezelőtt. Na azt meg minek? Lgfeljebb alkatrésznek, de kinek van még ilyen öreg?

 • CoIie

  Pár napja a Bm jelentett, hogy kiváló a közbiztonság! Valahogy emlékezet kiesése lehet, mert 2 héttel azelőtt robbantottak – addig – utoljára bankot. A gépkocsi lopás statisztikáját is a rossz irányba ‘korrigálták’, hiszen évek óta romlik…
  Ez még a Gy-i “megcsináltuk”-nál is cinikusabb!

 • Kempelen10.

  Mindig a VW vezet. Biztos mert azorbánnak is az van! Lehet, hogy ő lopatja magának, ez jutott eszembe. Szerintem.

Vásárlást igazoló érvek egy friss használt Alfa Romeo tulajdonostól

A használt típusok szinte függésbe átcsapó állandó böngészése végén olyan autót vettem és úgy, amiről a legtöbb tanácsadó lebeszélne.

Tragédiát okozott egy udvarias pék

Maga elé engedte az utánfutós teherautót, amely elgázolta az egyetemre igyekvő robogós lányt.

Miért fizetnél a reptéri parkolásért?

Gondolnád, hogy a több ezer forintos parkolódíj kifizetése helyett akár pénzt is kereshetsz az autóddal, míg külföldön vagy?

Isuzu D-Max – Egy no bullshit-pickup

Ha te is s-sel ejted az Isuzut, érdemes elolvasnod ezt a cikket Japán legrégebbi autógyártójának legújabb pickupjáról. Az átdolgozott D-Max nem igényli a bullshitgenerátort.

Egy kiscica miatt zárták le az ország legfontosabb útját

Elárvult kölyökmacska nyávogott egy nyolcsávos szupersztráda elválasztó sávján Abu-Dzabiban. A tűzoltóság nem teketóriázott, irdatlan torlódás árán megmentették az állatot.

Na így töltenek elektromos autó a kazincbarcikai lakótelepen

Örök kérdés a villanyautókkal kapcsolatban, hogy mi lesz a lakótelepen élőkkel, akik otthon szeretnének tölteni, és nincs a közelben töltőoszlop? Ma az egyetlen megoldás, amire gondolhatnak, az egy jó hosszú, ablakon kilógatott vezeték.

Jeep Yuntu: rejtélyes jövőkép

A közeljövő kínai Jeep modelleinek formai és technológiai koncepcióját vázolja az a hétszemélyes tanulmányautó, amelyről szinte semmit nem árultak el.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

Hazatért végre az utolsó Ikarus

Tizenöt évig szolgált külföldön a magyar ritkaság, de most már végleg itthon marad.

Szexi tánc okozott tragédiát

Meggondolatlan kamaszlány szexinek tartott táncba kezdett a közlekedő autók mellett, meg is lett az eredménye.

Üzemanyagcellás kamiont tesztel a Toyota

A Los Angeles-i kikötő és környéke extrém teherforgalmát kívánja környezetbarátabb mederbe terelni a Toyota.

Dühös tulajdonosok perelik a Teslát

Csoportos keresetet adtak be a Tesla ellen a cég kaliforniai ügyfelei. Állításuk szerint életveszélyes kísérletbe kényszerítette  őket a cég az Autpilot szoftver idő előtti aktiválásával.

Nem tetszik a KRESZ-tábla? Beperelheted a kihelyezőjét

Jövőre jogi lehetőség nyílik az autósok, gyalogosok, vagy bárki számára, hogy levetethessék a nekik valamilyen okból nem tetsző KRESZ-táblákat.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.