A leghülyébb közlekedési helyzetek

Lezárult a közlekedési hülyeségmentesítési akció első szakasza

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2014.01.23. 15.00

Magyarországon az autózás, biciklizés a jókedv szűnni nem akaró forrása, ha az embernek van egy kis érdeklődése a KRESZ iránt. A magyar közúti közlekedés szabályozási hibáinak visszásságaiból szemezgetünk – az Önök bejelentéseiből.

December 13. és január 14. között várta az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület és Bíró Márk, fideszes parlamenti képviselő közös akciójában azokat az állampolgári bejelentéseket, melyek a hazai közúti közlekedés szabályozásának kirívóan szerencsétlenül sikerült hibáit hivatottak feltárni. Hülye KRESZ-szabály, hülye tábla és hülye közlekedés-szabályozási rendszer, szituáció kategóriákban lehetett nevezni; a pályázatok feldolgozása folyik, a jelzett problémákat megpróbáljuk megoldani, de az eredményhirdetésig bemutatunk pár különösen jópofa esetet.

Kérem, álljon meg a kereszteződés közepén!

Hülyeségmentesítés 2014


Hülyeségmentesítés 2014


Forgalom elöl nem olyan nagyon elzárt terület

Hülyeségmentesítés 2014


Ki a fenének kell annyi parkolóhely?

Hülyeségmentesítés 2014


“A szóban forgó kopott és hiányos felfestés a mintegy 40-45 évvel ezelőtt, az akkor még nem fizetős parkolóba kihelyezett  szemeteskonténer területét volt hivatott jelölni. Több évtizede a konténer kihelyezése megszűnt, okafogyottá vált az útburkolat felfestése. Az alig láthatóvá vált kopott festést az autósok birtokba vették, naponta 15-20 gépkocsi használja több-kevesebb ideig. Ez eddig  nem okozott gondot, mivel a parkoló kocsik nem akadályozzák a parkoló forgalmát a konténernél kisebb méretük révén és az utak egyirányú fogalmát sem zavarják. Minderről levélben tájékoztattam a szabálysértési előadót kérve, hogy a leírtakat tekintse állampolgári bejelentésnek. Ezt követően három nap  múltán  újrafestették a burkolati jelet.

110-60-110, mert csak

Miklós küldte az M86-os autóútról (Csorna-Szombathely gyorsforgalmi vonal) azokat a képeket, amiből ezt a kis animgifet eszkábáltuk (a lényeg a 60-as tábla egy autóúton a semmi közepén):

A leghülyébb közlekedési helyzetek 1

Állítólag az útdíj-rendszer kameráinak telepítéséről felejtődött kint a 60-as korlátozás. Mivel a sebességcsökkentést semmi nem indokolja, nyilván senki nem tartja be, tökéletes hely ez traffipaxozásra!

Teherbiciklivel behajtani tilos

Hülyeségmentesítés 2014


Bicikliúton biciklizni tilos, főleg jobbra

Hülyeségmentesítés 2014


Iskolatámadás repülőrajttal

Hülyeségmentesítés 2014


Világos, nem?

Hülyeségmentesítés 2014


Szellemvasút Nógrádban

Hülyeségmentesítés 2014


Félreérthető terelőtáblák a sztrádák felett

Hülyeségmentesítés 2014

Az autós először azt látja (1), hogy csak két sáv marad, a belső megszűnik, a külső pedig elkanyarodik jobbra. A lassúak be-, a gyorsak kisorolnak egyet, ha egyenesen akarnak tovább haladni az úton. Még a következő tábla (2) is megerősít abban, hogy a külső eltűnik. Aztán, voilá, igazából négy sáv lesz, mert nyílik egy külön kanyarodósáv. Feleslegesen soroltak kapkodva össze-vissza a személyautók, kamionok.

A MK típusválasza ezekre: “Az úttest felett elhelyezett útirányjelző táblákon a felfelé mutató nyilak a továbbhaladás irányát jelzik, azaz a függőlegesen felfelé mutatók az egyenes irányt, a jobbra felfelé mutató nyíl a letérő irányt. Ezek száma nem függ a forgalmi sávok számától.” Ami elég baj, szerintünk függenie kéne.

– – –

Az ÉKKE felhívása

Kedves olvasók – a pályázat ugyan már lezárult (eredményhirdetés hamarosan), de a Vezess újságírói által alapított egyesület továbbra is működik. Ha a fentiekhez hasonlóan mókás, de főleg ha kifejezetten veszélyes helyzetet teremtő közlekedés-szabályozási megoldásba botlanak, fotózzák le és küldjék el az info@blokkolasgatlo.hu email-címre! Mi pedig megpróbálunk tenni valamit azért, hogy a közúti közlekedés szervezése ésszerűbb legyen, ha már véletlenül pont Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület a nevünk.

Kommentek

Megjött az utolsó új Forma-1-es

Az új modellhez új szín is jár: a Toro Rosso által leleplezett STR12-est nem lehet majd összekeverni az elődeivel.

F1: Szürke gyilkost mutatott be az amerikai csapat

A mezőnyből utolsó előttiként bemutatkozott az amerikai Haas-csapat új autója is, a VF-17-es.

Nem hitt a szemének a magyar szerelő, amikor a Skoda alá nézett

Facebookon kaptuk a fotókat Miklóstól, aki még nem nagyon találkozott ilyen gyári hibával pályafutása alatt.

F1: Itt a (bal)szerencsés új Red Bull – videó

A Red Bull Racing-csapat vasárnap 13 óra 13 perckor leleplezte 2017-es Forma-1-es autóját, az RB13-ast. Tesznek a babonákra.

Így veszélyeztethetik egészségünket a trükköző európai fuvarozók

Az európai teherautó gyártók az AdBlue adalék-anyaggal történő mahinálás megállítását szorgalmazzák. A buherálók az állampolgárok egészségével szórakoznak.

F1: Pályán a McLaren és a Renault

Barcelonában a McLaren-Honda és a Renault is pályára küldte új Forma-1-es autóját.

Ezt a parkolást már 14 millióan látták, nem csodálkozunk

A videó nem friss, de mi eddig nem találkoztunk vele. Facebookon hívta fel rá figyelmünket olvasónk. Köszönjük, kár lett volna kihagyni.

Olcsó középmotoros sportkocsi érkezik

A legváratlanabb helyen: Indiában születik meg a középmotoros autók piacának legújabb és legolcsóbb képviselője. Genfben is ott lesz a Tata Tamo Futuro.

125 éves a ketyegő, amit csak dízelmotornak neveznek

Rudolf Diesel német gépészmérnök százhuszonöt éve, 1892. február 28-án adta be szabadalmát belső égésű motorjára. A később róla elnevezett dízelmotor alacsonyabb fogyasztása miatt a benzinüzemű Otto-motorok komoly konkurense lett, s ma is sok közúti, vízi és vasúti jármű erőforrása.

Így nyílik az új Mercedes E-osztály kabrió teteje!

Hamarosan teljes szépségében megláthatjuk az E-kabriót, addig is itt egy animált kép a tetőnyitásról.

Sok magyar még mindig így autózik

Minden ötödik magyar autós az évszaknak nem megfelelő gumit használ járművén – derült ki egy márkafüggetlen gumikereskedő felmérése alapján.

Tíz fotón a tökéletes autó

“Amikor el kellett búcsúznom ettől a szívfájdítóan csodálatos géptől, szabályosan meggyászoltam.”

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.