A leghülyébb közlekedési helyzetek

Lezárult a közlekedési hülyeségmentesítési akció első szakasza

Szerző: Rácz Tamás levél küldés 
Dátum: 2014.01.23. 15.00

Magyarországon az autózás, biciklizés a jókedv szűnni nem akaró forrása, ha az embernek van egy kis érdeklődése a KRESZ iránt. A magyar közúti közlekedés szabályozási hibáinak visszásságaiból szemezgetünk – az Önök bejelentéseiből.

December 13. és január 14. között várta az Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület és Bíró Márk, fideszes parlamenti képviselő közös akciójában azokat az állampolgári bejelentéseket, melyek a hazai közúti közlekedés szabályozásának kirívóan szerencsétlenül sikerült hibáit hivatottak feltárni. Hülye KRESZ-szabály, hülye tábla és hülye közlekedés-szabályozási rendszer, szituáció kategóriákban lehetett nevezni; a pályázatok feldolgozása folyik, a jelzett problémákat megpróbáljuk megoldani, de az eredményhirdetésig bemutatunk pár különösen jópofa esetet.

Kérem, álljon meg a kereszteződés közepén!

Hülyeségmentesítés 2014


Hülyeségmentesítés 2014


Forgalom elöl nem olyan nagyon elzárt terület

Hülyeségmentesítés 2014


Ki a fenének kell annyi parkolóhely?

Hülyeségmentesítés 2014


“A szóban forgó kopott és hiányos felfestés a mintegy 40-45 évvel ezelőtt, az akkor még nem fizetős parkolóba kihelyezett  szemeteskonténer területét volt hivatott jelölni. Több évtizede a konténer kihelyezése megszűnt, okafogyottá vált az útburkolat felfestése. Az alig láthatóvá vált kopott festést az autósok birtokba vették, naponta 15-20 gépkocsi használja több-kevesebb ideig. Ez eddig  nem okozott gondot, mivel a parkoló kocsik nem akadályozzák a parkoló forgalmát a konténernél kisebb méretük révén és az utak egyirányú fogalmát sem zavarják. Minderről levélben tájékoztattam a szabálysértési előadót kérve, hogy a leírtakat tekintse állampolgári bejelentésnek. Ezt követően három nap  múltán  újrafestették a burkolati jelet.

110-60-110, mert csak

Miklós küldte az M86-os autóútról (Csorna-Szombathely gyorsforgalmi vonal) azokat a képeket, amiből ezt a kis animgifet eszkábáltuk (a lényeg a 60-as tábla egy autóúton a semmi közepén):

A leghülyébb közlekedési helyzetek 1

Állítólag az útdíj-rendszer kameráinak telepítéséről felejtődött kint a 60-as korlátozás. Mivel a sebességcsökkentést semmi nem indokolja, nyilván senki nem tartja be, tökéletes hely ez traffipaxozásra!

Teherbiciklivel behajtani tilos

Hülyeségmentesítés 2014


Bicikliúton biciklizni tilos, főleg jobbra

Hülyeségmentesítés 2014


Iskolatámadás repülőrajttal

Hülyeségmentesítés 2014


Világos, nem?

Hülyeségmentesítés 2014


Szellemvasút Nógrádban

Hülyeségmentesítés 2014


Félreérthető terelőtáblák a sztrádák felett

Hülyeségmentesítés 2014

Az autós először azt látja (1), hogy csak két sáv marad, a belső megszűnik, a külső pedig elkanyarodik jobbra. A lassúak be-, a gyorsak kisorolnak egyet, ha egyenesen akarnak tovább haladni az úton. Még a következő tábla (2) is megerősít abban, hogy a külső eltűnik. Aztán, voilá, igazából négy sáv lesz, mert nyílik egy külön kanyarodósáv. Feleslegesen soroltak kapkodva össze-vissza a személyautók, kamionok.

A MK típusválasza ezekre: “Az úttest felett elhelyezett útirányjelző táblákon a felfelé mutató nyilak a továbbhaladás irányát jelzik, azaz a függőlegesen felfelé mutatók az egyenes irányt, a jobbra felfelé mutató nyíl a letérő irányt. Ezek száma nem függ a forgalmi sávok számától.” Ami elég baj, szerintünk függenie kéne.

– – –

Az ÉKKE felhívása

Kedves olvasók – a pályázat ugyan már lezárult (eredményhirdetés hamarosan), de a Vezess újságírói által alapított egyesület továbbra is működik. Ha a fentiekhez hasonlóan mókás, de főleg ha kifejezetten veszélyes helyzetet teremtő közlekedés-szabályozási megoldásba botlanak, fotózzák le és küldjék el az info@blokkolasgatlo.hu email-címre! Mi pedig megpróbálunk tenni valamit azért, hogy a közúti közlekedés szervezése ésszerűbb legyen, ha már véletlenül pont Ésszerűbb Közúti Közlekedésért Egyesület a nevünk.

Kommentek

Vásárlást igazoló érvek egy friss használt Alfa Romeo tulajdonostól

A használt típusok szinte függésbe átcsapó állandó böngészése végén olyan autót vettem és úgy, amiről a legtöbb tanácsadó lebeszélne.

Tragédiát okozott egy udvarias pék

Maga elé engedte az utánfutós teherautót, amely elgázolta az egyetemre igyekvő robogós lányt.

Miért fizetnél a reptéri parkolásért?

Gondolnád, hogy a több ezer forintos parkolódíj kifizetése helyett akár pénzt is kereshetsz az autóddal, míg külföldön vagy?

Isuzu D-Max – Egy no bullshit-pickup

Ha te is s-sel ejted az Isuzut, érdemes elolvasnod ezt a cikket Japán legrégebbi autógyártójának legújabb pickupjáról. Az átdolgozott D-Max nem igényli a bullshitgenerátort.

Bődületes kasszasiker a Halálos iramban 8

A Halálos iramban 8. megint lekörözte a mezőnyt az észak-amerikai mozikban a hétvégén. Az autós akciófilm globális bevételei a csillagok közé repítik a filmet.

Közösen állnak ki a Visegrádi Négyek a protekcionizmussal szemben

Közös álláspontot fogadtak el a Unió piacán kialakult versenykorlátozó intézkedésekkel szemben a Visegrádi Négyek fuvarozó vállalkozásait tömörítő érdekképviseletek. 

F1: A McLarennek és a Williamsnek drukkol Hamilton

A háromszoros világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton reméli, hogy a két patinás brit csapat lehet még ellenfél számára a világbajnoki küzdelemben.

Kemény balesetet mesél el egy magyar kamionos, videóra vette az egészet

A magyar sofőr előtt kalapot emelünk, azonnal megállt és kiszállt segíteni. Az egészet rögzítette a fedélzeti kamera.

8000 kilométer kevesebb mint 4 nap alatt

A Goodyear az új abroncsa bevezetését azzal ünnepeli, hogy próbára teszi a gumikat Rainer Zietlow világrekord kísérlete során. A pilóta és csapata azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 8000 kilométeres, Dakartól Moszkváig tartó távot kevesebb mint 4 nap alatt teszi meg.

Egy kiscica miatt zárták le az ország legfontosabb útját

Elárvult kölyökmacska nyávogott egy nyolcsávos szupersztráda elválasztó sávján Abu-Dzabiban. A tűzoltóság nem teketóriázott, irdatlan torlódás árán megmentették az állatot.

Na így töltenek elektromos autót a kazincbarcikai lakótelepen

Örök kérdés a villanyautókkal kapcsolatban, hogy mi lesz a lakótelepen élőkkel, akik otthon szeretnének tölteni, és nincs a közelben töltőoszlop? Ma az egyetlen megoldás, amire gondolhatnak, az egy jó hosszú, ablakon kilógatott vezeték.

Jeep Yuntu: rejtélyes jövőkép

A közeljövő kínai Jeep modelleinek formai és technológiai koncepcióját vázolja az a hétszemélyes tanulmányautó, amelyről szinte semmit nem árultak el.

Ez a videó a bizonyíték, hogy Pesten sokan birkamód közlekednek

Krisztián nem bírta cérnával, de nem csodálkozunk, hiszen pár perc alatt több olyan helyzettel is találkozott Budapesten, ami balesettel is végződhetett volna, ha nem figyel.

Csillag született

A DB9 fénye alaposan megkopott. Az Aston Martin 2004 óta próbálta feléleszteni különböző átdolgozásokkal a modell egykori csillogását – sikertelenül. De most változik a helyzet! A vadonatúj DB11 megérkezett és úgy ragyog, mint még soha. Nem fogja vissza magát, motorja V12-es és biturbó.

Titkos magánéletéről beszélt Vettel

Privát életét is érintő interjút adott a Forma-1 négyszeres világbajnoka. Szóba került az otthona, félelme, bosszúsága, vágyai.

F1: Nem Brawn rúgatta ki Ecclestone-t

A Forma-1 sportszakmai irányítója, Ross Brawn cáfolta, hogy ő kérte volna Bernie Ecclestone eltávolítását ugyanakkor nem tagadja, hogy elég nehéz lett volna a közös munka.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.