Hatszázezres engedmény

500-600 000 Ft a kedvezmény a Swiftre

500-600 000 Ft a kedvezmény a Swiftre


A hazánkban legkeresettebb Suzuki Swift listaára 3 150 000 Ft, de ebből különféle akciókkal gyakorlatilag az összes szalonban levonhatunk mintegy 600 ezer forintot. Tehát mintegy 2,5 millió forintos áron örülhetünk egy fürge, itthon gyártott és végre biztonságos Swiftnek.

De ennyiért nemcsak Suzukit választhatunk. A franciák híresen vaskos kedvezményekkel dolgoznak: a Renault Dél-Pesttől háromféle kocsival indulhatnánk haza.

A Thalia Expression a tüzes, 98 lóerős benzinessel, két első légzsákkal, CD-s rádióval, a keresett elektromos extrákkal és ajándék klímaberendezéssel 2 460 000 forintért kelleti magát.

Ez kell nekünk: ötajtós Suzuki Swift 1,3 GLX AC CD

A Swift az etalon a piacon

A Swift az etalon a piacon


“A márkakereskedésünkben eladott Swiftek közel 50 százalékát adja ez a modell. Azért ez a legnépszerűbb, mert ár/érték arányban a magyar zsebekre lett szabva.

Egy 3-5 tagú családnak megfizethető és a kategóriában rendkívül kedvező ára mellett jár hozzá minden, ami lényeges: az osztott hátsó üléstámla, a szervós multikormány, a két légzsák, az ABS, a légkondicionáló, a központi zár, a CD-s rádió és az elektromos komfort csomag” – mondja Péczeli Zsolt, a Suzuki Plusz értékesítési vezetője.

Új Twingo vagy régi Clio?

Nagyon új a Twingo, nincs rá akció

Nagyon új a Twingo, nincs rá akció


Mélyen a listaár alatt elhozható a Clio Campus is: akcióban 2 330 000 forintért adják az ötajtós Expressiont az életrevaló 75 lóerős benzinessel és légkondicionálóval.

Aki nem kér a korosodó modellekből, az beülhet egy új Twingóba. A kocsi forgalmazása most kezdődik, a legolcsóbb 60 lóerős motorral 2 150 000 forintból megvan.

Érdemes kicsit feljebb lépni, mert csupán 50 ezer forint a 75 lóerős felára, ilyen olcsón ritkán kapni lóerőket.

Volkswagen Swift-árban

Egy Volkswagenért sokan kifizetnek kicsit többet. És 2 790 000 forintért tényleg oldallégzsákos és légkondis Ice Polókat találni raktárkészleten. A 70 lóerős háromhengeressel kell beérni, de kényelemben a Polo ma is a jobbak között van, térkínálata és biztonsága is állja a versenyt.

2,8 millióért létezik klímás Polo 1,2

2,8 millióért létezik klímás Polo


Az importőr rendesen leengedte a Polók árát, és lám, a VW a maroknyi nyertes egyike az első 4 hónap eladásaiban, míg a francia márkák, a Nissan, a Skoda, a Suzuki és a Toyota is a visszaesők közé tartozik.

Ha ennyiért VW van ráírva, attól elolvad a magyar – ironizál egy Skoda-kereskedő ismerősöm, amiben van igazság. A német autókba vetett hit generációról-generációra öröklődik, ami megkönnyíti az újraeladását és javítja az értéktartást.

A következő oldalon japán autót és jól felszerelt Skodát keresünk és  táblázat jön az ajánlatokkal


Japánt nehéz lesz

Szerencsére annyi azért átdiffundált a fejekbe, hogy a japánoknak is megy az autógyártás. Milyen jó is volna Swift helyett egy japán kisautót leakasztani!

Jó a Yaris listaára, de nincs belőle engedmény

Jó a Yaris listaára, de nincs engedmény


Mazda2-re esély sincs ennyiért. A Toyota Yarisnál a listaár vonzó, de nincs is belőle engedmény: 2 655 000 forintért az ötajtós háromhengerest tudja bedobni a fővárosi szalon munkatársa, alapesetben légkondicionáló nélkül, 2 légzsákkal és CD-s rádióval. Június végéig vagy a készlet erejéig azonban ajándékba jár a klímaberendezés, amivel a Yaris is komoly tényező.

Micra van

Megpróbáljuk a Nissannál is, ahol 2,5 milliótól hirdetik a Micrát. A designtól a nők elolvadnak, nagyon jó a 80 lóerős benzines motorja és ott van ugye a tologatható hátsó ülés. Hát persze, csak ennyiért se hátsó ajtó, se üléstologatás, se 80 lóerős motor nincs az árlista szerint.

Jó vétel a klímás Micra 2 499 000 forintért

Vonzó a klímás Micra 2 499 000 forintért


Hiezl Zoltán, a bajai Nissan-szalon tulajdonosa mégis tud valamit ajánlani.A szintén 1,2 literes, de 65 lóerős Micra Visia öt ajtóval és a CD-s rádiót plusz légkondicionálót tartalmazó extracsomaggal 2 499 000 forintért hazavihető.

Náluk messze ez a legnépszerűbb verzió, a Micra-értékesítések majdnem felét adja. A Micrával egy baj van: erősen nőies autó, Baján is 70 százalékhoz közelít a hölgyvásárlók aránya.

Küszöb alatt a Fabia

2 199 000 Ft a 64 lóerős Fabia Combi

2 199 000 Ft a 64 lóerős Fabia Combi


2,5 millió Ft fontos küszöb a kiskategóriában. A Skoda is ezért tette 2 499 000 forintra a Fabia Fresh alapárát blokkolásgátlóval, négy légzsákkal, légkondival és CD-s rádióval. Az alapot a Classic-kivitel adja, fekete tükrökkel és kilinccsel.

Ezért a pénzért ráadásul a 86 lóerős Fabia 1,4 kapható, kár volna beérni a csak százezer forinttal olcsóbb 70 lóerős 1,2 literessel.

Elek Tibor, a Duna Autó Zrt. Skoda-divízióvezetője sorolja a további lehetőségeket Swift-árban: “Az utolsó darabok az alapfelszereltségű, 64 lóerős régi Fabia Combiból 2 199 000 forintba kerülnek, a légkondis Octavia Tour 1,4 a mostani nagyon erős akcióban 2,9 millió forintért vihető el”.

Végkifejlet: melyiket vegyük?

Sokat engednek a listaárból

Sokat engednek a listaárból


Manapság csak ránk várnak az akciókkal vonzóbbá tett kisautók, tehát egy Swift áráért bőven van választék.

Egy hölgyet aligha tudnánk eltántorítani a Micrától, aki az újdonságokra bukik, az a meglepően tágas Twingóval egyszerre vehet ritka és praktikus autót. Amíg tart a klímaakció, kis motorja ellenére a Yaris is értékes ajánlat.

Aki csak az eszére hallgat, az vigye haza a fekete tükrös Fresh Fabiát, felnőtt motorral, a fontos extrákkal és a ritkán megkapott négy légzsákkal. Csak egyet ne gondoljanak: hogy okosabbak, mint a Suzuki mellett döntők, mert akciósan a Swift is megéri az árát.

Összesítés:

ModellVételár/Lóerő
Főbb felszereltség
Milyen az autó?

Nissan Micra

Visia 1,2 +AC-CD
2.499.00 Ft

65 lóerő

ABS, két légzsák, klímaberendezés, CD-s rádió, központi zár, elektromos ablakemelő Ennyiért nagy bolt a Micra öt ajtóval és légkondival. Nem hiányzik belőle semmi, takarékos motorjának is örülünk, de az édibédi forma inkább a nők esete. Mit vegyünk a Swift helyett? 1
Renault Clio

Campus 1,2 16V Expression
2.330.00 Ft

75 lóerő

ABS, két légzsák, légkondicionáló, központi zár, CD-s rádió, motoros ablakemelő Öreg, de ezért a pénzért értékarányos a Clio Campus. A motorja mellette, az üléshelyzet és a térkínálat ellene szól. Mit vegyünk a Swift helyett? 2
Skoda Fabia

1,4 Fresh
2.499.000 Ft

86 lóerő

ABS, első és oldallégzsákok, légkondicionáló, CD-s rádió Itt kapjuk a 2,5 milliónkért a legtöbb autót. A Fabia az oldallégzsákkal, az 1,4-es motorral és kényelmével tud kiemelkedni a mezőnyből. Mit vegyünk a Swift helyett? 3
Suzuki Swift

1,3 GLX AC CD
2.550.00 Ft

92 lóerő

ABS, 2 légzsák, légkondicionáló, kormányról vezérelhető CD-s rádió, központi zár, első elektromos ablakemelő és tükörállítás Életrevaló kisautó a Swift sok extrával és sok lóerővel. Megértjük, aki mellette dönt, de azokat is, akik egy Suzukinál ritkább autóra vágynak. Mit vegyünk a Swift helyett? 4
Toyota Yaris

1,0
2.655.00 Ft

69 lóerő

ABS, két légzsák, CD-s rádió, állítható hátsó ülés, elektromos tükörállítás, fedélzeti számítógép, június végéig akciós légkondi Apró és csak háromhengeres motorja miatt ezért a pénzért nem Yarist vennénk. Tömöttebb buksza esetén vagy a mostani klímaakcióval nyerő lehet, mert utastere igen sokoldalú. Mit vegyünk a Swift helyett? 5

Forrás: márkakereskedések. A cikk áttekintés a lehetőségekről, nem öleli fel a teljes kínálatot.