Unaloműző az önjáró autókhoz

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2016.01.04. 17.25

A Volvo és az Ericsson multimédiás streamelési technológiát fejleszt, hogy a már nem is olyan távoli jövőben érkező önjáró autókban se unatkozzunk.

A Volvo gőzerővel dolgozik az önjáró autók megvalósításán, és a svéd gyártó arra is gondol, mivel foglalják el magukat a nem túl távoli jövőben már dologtalanul ülő utasok. A LasVegas-i szórakoztató-elektronikai kiállításon (CES) a Volvo elárulta, hogy a távközlési óriás Ericssonnal karöltve intelligens multimédiás streamelési technológiát fejleszt. 
Videózni, zenét hallgatni természetesen ma is lehet az autókban, de a svédek tervezett megoldása az on-line fogyasztásra helyezi a hangsúlyt. A rendszerük a betáplált útvonal alapján az internet-elérhetőség, lefedettség függvényében tervezi meg a le- és előtöltést (pufferelést), és kínál garantáltan elérhető, fennakadás nélkül fogyasztható tartalmakat.
 


“A kutatásaink alapján a következő években a mobil adatforgalom 70 százalékát a videók teszik majd ki. Ehhez innovatív konnektivitási, felhő- és elemzési megoldások kellenek, amelyek nem egyszerűen az utakon haladó autók tömeges kiszolgálására, de arra is képesek lesznek, hogy a fogyasztók által mára megszokott magas minőségben, fennakadás nélkül legyenek képesek videókat streamelni” – mondta az Ericsson autóipari vezetője.
“Ha az ember szeretné megnézni a kedvenc sorozata legfrissebb epizódját, az autó tudja majd, hogy ehhez milyen időtartamú útvonal kell és képes lesz ennek megfelelően beállítani azt. Az önjáró autóknál már nem csak az számít majd, hogy a lehető leggyorsabban jussunk A-ból B-be, hanem az autóban eltöltött, szabaddá vált idő minősége is. Az önjáró autóinkkal megadjuk majd az embereknek a választás szabadságát mind az utazás jellege, mind a tartalomfogyasztás terén” – magyarázta a Volvo tanulmányautókért felelős igazgatója, Anders Tylman.

Kommentek

Fejét vették egy Ladának a somogyi tolvajok

A Patalom külterületén lebukott fatolvajok hatósági jelzés nélküli Ladájától kicsordul a könny az ember szeméből, írja a sonline.hu, és nagyon igazuk van.

Egyre több városban van szmogriadó, itt a következő

Debrecenben a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon, mind a három mérőállomáson túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért a város polgármestere hétfő délután elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát.

F1: Verstappen nem akar a legfiatalabb bajnok lenni

Max Verstappent nem különösebben érdekli, hogy akár ő is lehet az F1 történetének legfiatalabb bajnoka, ez a rekord nem motiválja.

Még idén jön a BMW új roadstere

Szépen alakul a Toyota Supra ikertestvéreként fejlesztett új Z4-es, már közúti tesztjeiket járják a prototípusok.

Koros buszokkal szállítanák az utasokat Szeged környékén

Akár 16 éves buszokat is bérelne a DAKK alvállalkozója, mely főleg Szeged környékén tevékenykedik.

Télen igazán jó a habos kefélés

Télen is fontos az autómosás, sőt talán még fontosabb, mint a nyári hónapokban. De vajon milyen eredményt érhetünk el az egyszerű önkiszolgáló autómosóban szorgoskodva? Sima gőzborotva a habkefe ellen!

Töröljék el a kék zászlókat az F1-ben!

A felügyelőként dolgozó expilóta, Derek Warwick szerint egy az egyben el kellene törölni a kék zászlókat a Forma-1-ben.

Ki nem találnád, mivel jár mától Schwarzenegger

Egy osztrák autóipari vállalkozás megépítette azt az autót, ami egyszerre felel meg a bennünk élő ösztönlénynek, és környezettudatos öko-egónknak. Arnold kapott is belőle egy példányt.

F1: Rosberg ijesztő hobbit választott

A Forma-1-ből tavaly év végén világbajnokként visszavonult Nico Rosberg örül, hogy végre szabadon síelhet. Nem tanult Michael Schumacher esetéből?

Már szupersportkocsikat is érint a légzsákbotrány

Ferrarikat és McLareneket is találunk a hibás Takata légzsákok miatt indított visszahívás-sorozat legújabb ütemében.

F1: Körmenetekkel riogat a Pirelli

A Pirelli motorsportfőnöke nem biztos abban, hogy az új szabályok feldobják majd a Forma-1-es versenyzést.

Mindig is imádtad a 007-est? Akkor ez tetszeni fog.

Ez a patent kis infografika összeszedte James Bond kedvenc autóit, és néhány tudnivalót róluk.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.