Robbanhatnak az elektromos gördeszkák

Szerző: Baka Gábor levél küldés 
Dátum: 2015.12.03. 04.12

Az Egyesült Királyságban 15 ezer elektromos gördeszkát foglaltak le, a kereskedők pedig visszahívásokat kezdeményeztek, miután kiderült, hogy robbanásveszélyesek a kütyük

Hiába lett gyorsan divatos az Egyesült Királyságban a nemrég a gurulós, gyalogláshelyettesítő kütyük listáján nálunk is bemutatott “AirBoard”, az eszköz jövője elég rosszul fest. 
A királyi legfelsőbb ügyészség balesetveszély miatt már októberben betiltotta a közterületi használatukat, most pedig az is kiderült, hogy tűz- és robbanásveszélyesek az önegyensúlyozó elektromos gördeszkák.
Az olcsó, kínai gagyikkal van gond – de nem mind ócska 


A Kínában tömegével gyártott eszközök (másolatok) egy részénél hibás a mellékelt, az EU-s és a brit előírásoknak nem megfelelő töltőegység, a kábel és/vagy a biztonsági kapcsoló, így a felügyelet nélkül a töltőn hagyott deszkák túlmelegedhetnek, kigyulladhatnak, fel is robbanhatnak. Már októberben két lakástűz keletkezett miattuk.
A brit vámhatóság most 15 ezer darab airboard/airwheel/hoverboard forgalomba kerülését akadályozta meg, a kikötőkben lefoglalták a szállítmányokat, ugyanakkor a nagy kereskedelmi láncok visszahívási akciókat kezdeményeztek, valamint figyelmeztetik a veszélyre a korábbi vásárlókat.
A fogyasztóvédelem a külföldi weboldalakról vásárlókat is óvatosságra intette és tanácsokkal látta el.
“Bűnözők és felelőtlen gyártók gyakran visszaélnek a megugrott kereslettel, és olcsó, veszélyes termékekkel árasztják el a piacot. A fogyasztók figyeljenek oda, ne hagyják, hogy a divathóbort elhomályosítsa az ítélőképességüket!” – nyilatkozta a fogyasztóvédelmi hatóság egyik vezetője, Leon Livermore.
Ezekről van szó:

Kommentek

  • kawaninja

    miért is jó ez a kütyü? ezek fogják kiváltani a tömegközlekedést? mert máskülönben semmi hasznát nem látom. gondoljunk bele, hogy felszáll egy zsúfolt buszra vagy a metróra több tíz/száz olyan ember akinek ilyen van a kezében. hova teszik, vagy hogyan tartják, hogy ne kenjem össze senkit a kereke, hisz pont angliában rendszeres az esőzés.
    és ha járdát ellepik, hogyan férnek majd el egymás mellett, hisz több helyre van szükség, és nehezebb vele hirtelen korrigálni. tehát oda sem való.
    de van sok lusta ember, akinek már a gyaloglás is túl sok, azok e mellé még megveszik a hasra csatolható fogyasztó övet, és az esti tv-zés alatt a hasukat bizsergetve elégedetten hátradőlve elkönyvelik magukban, hogy mekkora sportemberek, és milyen egészségesen élnek.

A Toyota Hilux még mindig könnyen borul

A Mercedes A-osztály fiaskója óta mindenki tudja mi az a jávorszarvas teszt, és hogy miért nem üdvös borulni egy ilyen manővernél. A Toyota Hilux új generációja nem vette túl jól az akadályt.

Ettől a villásdugóval tákolt villanyablaktól letettük a hajunkat

Kész, erre nincsenek szavak. Ilyen a tökéletes természetbarát javítás, azt felhasználva ami éppen akad, azt ami másnak kacat,

F1: Ezért volt Senna a legnagyobb – videó

Miért volt Senna a legnagyobb? Pár éve egy nagyszerű összeállítást készített a Top Gear, sok pilóta véleményével.

Túlkormányzott BMW típusú gépjármű úton tartása

Autópályára történő felhajtás egy 800 lóerős BMW-vel kivitelezve.

F1: Két másodperc két percben – így zajlik a kerékcsere

A Red Bull tovább folytatja a Forma-1-es kerékcsere boncolgatását, most egy kétperces videóban mutatják meg, mi is zajlik a bokszutcában két másodperc alatt.

25 éve porosodó ritka Ladára leltek egy ukrán garázsban

Érdekes, hogy mindig akad pár ember, aki a gyári állapotú autóját inkább elrakja, mint a befőttet. Hátha egyszer sokat fog érni. Így tett ennek a most fellelt Ladának a tulajdonosa is.

F1: A Merci meglepően választott gumit Mexikóra

Senki nem kért olyan kevés szuperlágy szettet a hétvégi Mexikói Nagydíjra, mint a Mercedes.

A nép SUV-ra vágyott, a Peugeot SUV-t gyártott

A Peugeot 3008 tulajdonképpen csak nevét örökölte elődjétől, a generációváltás egy teljesen friss típust hozott, amihez nagy reményeket fűz a francia gyártó.

Nagyobb lett, tisztább lett a MINI terepjárója

Húsz centiméterrel hosszabb elődjénél, így gyakorlatilag más kategóriában játszik a MINI Countryman, a divatmárka szabadidőjárműve. Konnektoros hibrid is készült belőle.

Több száz embert küld el a győri Audi

De csak Pozsonyba. December elejétől 550, jelenleg az Audi Hungariánál dolgozó munkatárs a Volkswagen szlovákiai járműgyárában dolgozik.

Már a Mininek is van hibridje, nem is akármilyen!

A BMW-nél már A BMW-nél már alkalmazott konnektoros hibrid hajtáslánccal teszi magát kelendőbbé a Mini Countryman új szériája. Csak a nevét meg tudjuk jegyezni!

F1: Szabotázs a Saubernél? Micsoda baromság!

Vad pletykák terjednek a Sauberről, az újságírók sem győzik cáfolni őket. Marcus Ericsson ácsingózik a Force India szabad ülésére.

vezess-logo

Engedélyezi, hogy a vezess.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.